magyarfutball.hu

Budapesti TC - 33 FC 0 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1912/1913
nézőszámok:
  1. Sport-Világ: 800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.16, 18:32
    BTC— 33-as FC 0 : 0.

    (Millenáris-pálya.) A pontokért való küzdelemben mind a két csapat óriási erőfeszítést fejtett ki. A »33«-asok szemmel láthatólag inkább a védelemre foktették a fősulyt és támadásaik csak elvétve tarkították a játékot, ezzel ellentétben a BTC csatárai élénken foglalkoztatták a »33«-asok védelmét, a hol Zsák nehéz feladatát fényes bravúrral, hírnevéhez valóban méltóan oldotta meg, ugv hogy néhányszor roég a BTC hiveit is tapsra ragadta hihetetlenül biztos védésével. A mérkőzés, bér erős iramú volt, végig fair és élvezetes sportot nyújtott.
    A BTC csatársora szebbhél-ezebb trükkökkel köze­líti meg ellenfele kapuját, de Zsák mesteri védésén rninden ' igyekezetük megakad. A »33«-asok csak a félidő végén Székány révén jutnak offenzivúba, de Ginzery biztosan véd.
    A második félidőben változik a játék. Szendrő meg­sérül és a balszélre megy, a hol csak statiszta szerepet játszik, ezen idő alatt a »33«-asok gyakran közelitik meg a BTC kapuját, de Horváth II. és Kőszegi a legbiztosab­ban végzik feladatukat. Negyedóra múlva Szendrő ismét elfoglalja régi helyét és ettől kezdve Zsáknak újból sok al­kalma nyílik szebbnél-szebb védésekre. Az ügyesen össze­játszó Pócz—Horváth—Dobó-triász támadásai mind rajta törnek meg és hogy a »33«-asok vereséget nem szen­vedtek, azt csak Zsáknak köszönhetik.
    Schaár biró félórái késése folytán mindkét csapat megelégedésére Friedmann Mór (TTC) vezette a mérkőzést mintegy ezer főnyi kzöönség jelenlétében.

    Az Újság 1912 október 29.
     
  2. avatar: heimo
    2017.08.20, 13:31
    Jv.: Friedmann (TTC)