magyarfutball.hu

Budapesti TC - 33 FC 2 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 24. forduló
játékvezető : Hajós József
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: nagyszámú közönség
  2. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.27, 20:56 (szerk.: 2022.02.28, 10:22)
    „33“ FC - BTC 3:2 (1:2)

    Üllői-uti pálya
    Biró: Hajós József

    Nagy meglepetés! A lista végén kullogó har­minchármasok hatalmas lelkesedéssel és ambíció­val küzdő csapata megérdemelt győzelmet aratott a formájukban erősen visszament piros-fehérek felett. A kánikulai hőség ellenére erősiramu, nívós mérkőzésben gyönyörködhetett a nagyszámban megjelent közönség. Csupán az utolsó 20 percben estek vissza a csapatók s lett urrá a faradság játékukon.

    A „33“-asok játékát a minden áron való győzni akarás, tűz és lelkesedés hatotta át, aminek meg­felelőleg a csapat legjobb formáját játszotta ki. Zsáknak egyetlen komolyabb védeni valója sem volt. A hátvédek közül Kutik volt a jobbik, Grüner feltűnő indiszponáltan játszott. A halfsorban Zloch játéka magaslott ki. Különösen az első fél­időben valósággal uralta a mezőnyt. Kitűnő segítő társa volt Heid és fáradhatatlan volt Vanicsek. A csa­társor Bakonyi távollétében uj összeállitásban sze­repelt. László, mint jobbszélső, a legjobbat pro­dukálta; minden lefutása, beadása és lövése ve­szélyt jelentett a BTC kapujára. Krammer hosszabb betegsége után ezuttal először szerepelt — egy­előre gyengén. Horváth, mint centercsatár, gól­képes és hasznos erő. A reaktivált Csárdás né­hány intelligens akciójával vált a csapat hasznára. Oláh sérülten játszott, s igy nem tudta teljes tudását kifejteni a balösszekötő helyén.

    A BTC-nek szemmelláthatólag megártott az utolsó hetekben lejátszott sok mérkőzés. A csapa­ton a fáradtság felismerhetetlen jelei mutatkoznak munkájából hiányzik a kellő erély és határozottság s ennek következtében a kapu előtt nem ve­szélyes. Stier a gólokat nem védhette. Gruber jól, ellenben Kőszegi II feltűnően gyengén játszott becket. A csapat legjobb része a Kertész—Kanyaurek—Bélteki összeállításu halfsor volt, amelyben főleg Kanyaurek vált ki intelligens fejjátékával és labdaosztogatásával. A csatársor a mezőnyben szé­pen konbinál, de gólhelyzetek teremtéséhez és ki­aknázásához nem ért. Egyénileg Hajdu és Kollár érdemel említést.

    A vezető gólt a „33“-asok érik el a 10. percben oly módon, hogy László egy élesen a kapufára lőtt és visszapattant labdáját Horváth befejeli. A 38. percben egy kornert követő kavarodásban Grüner handset vét, a megítélt tizenegyest Kollár védhetetlenül belövi. Három perccel később Szánthó II. feltűnő of-side helyzetből indulva lefut, s a kapuból kijövő Zsák feje felett megszerzi a vezetést.
    A „33“-asok_ nem lankadó energiával kezdik a második félidőt, s a 10. percben Csárdás passzá­ból Horváth védhetetlen lövéssel kiegyenlít. Már-már eldöntetlennek látszik a mérkőzés, mikor a 43. percben egy kornert követő kavarodásban az egyik BTC védő játékos handset vét. A megítélt tizenegyesből Zsák bombaszerü védhetetlen löves­sél megszerzi a győzelmet.

    Sporthirlap, 1920. április 19.