magyarfutball.hu

Budapesti TC - 33 FC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 13. forduló
játékvezető : Fodor Endre
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.20, 23:14
    BTC-„33“ FC 2:0 (2:0)

    A BTC most érkezett el formájának tetőpontjára.

    BTC: Palcsek — Orbán, Gruber — Horváth I, Zsin, Schweng — Hajdu, Horváth II., Tichovszky, Horváth III., Brauchler.
    „33“ FC: Zsák — Oláh, Kutik — Kovácsy, Zloch, Eichbaum— Krammer, Bäck, Pipa, Strausz, Ujváry,
    — Hungária-uti pálya. —- Bíró Fodor Endre.

    Kezdés után

    a BTC vezeti az első támadást, majd középjáték folyik. Az offszeidról startoló Hajdu ismét a 33-asok kapuja elé tereli a játékot. A 8. percben, amikor a megkésett Eichbaum is beáll, kibontakozik az első 33-as támadás a jobb szélen, Kramer beadása azonban a Strauszt faultoló Orbán zsákmánya lesz. Most ismét a BTC csatársoráé a labda, de Tichovszky lövése a kapu mellé jut.
    A 12. percben a BTC belső csatárai szép passzjátékkal áttörnek a 33-asok halfsorán, Tichovszky balra tolja a labdát, amely a ráfutó bekkek között Horváth III-hoz kerül, aki három lépésről a bal léc mellett a kapuba lövi.
    A gól után a 33-asok támadása Bäck magas lövésével végződik. A következő percben a Horváth III. által szöktetett Tichovszkyt lövés előtt leszerelik. Ujvári és Strausz fejjátékkal a BTC kapu elé jutnak, de Orbán kellő időben közbelép. Az Eichbaum faultjáért megítélt szabadrugást Zloch elfejeli a kapu elől, majd Tichovszky váratlan éles lövését Zsák védi ki. A következő percben egy kapu előtti veszedelmes kavarodásból Zsák nagy elszántsággal menti ki a labdát. Ujvári lefutása és beadása Pipa offszeid állásán akad meg. A 33-asok támadásai élénkülnek. Kramer a Pipától kapott labdát ívelten lövi, Palcsek biztosan védi. Ujabb 33-as támadás Gruber faulján akad meg, majd ugyancsak Gruber kornerre szereli Kramer támadását. A BTC felszabadulva a 33-asok offenzívája alól, előbb kornert ér el, majd
    a 35. percben Brauchler lefut a szélen, Kovácsi leszereli, de driblijén akad. Brauchler elkaparintja előle a labdát és magas ívben beadja. A kapu előtt átível a labdára Zsák nem fut ki, a labda Horváth II. elé esik, aki kényelmesen behelyezi a kapuba. A félidő végéig hullámzó játék folyik. A két kapu közül a 33-asoké van többé veszedelemben, de Palcseknek is dolgot ad néhány messziről leadott lövés.

    A második félidőben

    a 33-asok változtatnak a csapatösszeállításon. Kovácsi előre megy csatárnak, Bäck a bal half pozíciót foglalja el, Pipa a jobb szélre megy, míg Kramer jobb összekötőt játszik. Eleinte használ a csatársornak az átcsoportosítás, Kovácsi és Kramer passzjátéka többször a BTC kapuja elé tereli a játékot, de a befejező akciók megtörnek a piros-fehérek jól tömörülő védelmén. A BTC-t a csatársor jobb oldala dobja frontba, majd egy középtámadás következik, s Oláh ráfut az előretörő Tichovszkyra, de elhibázza a labdát, a jó helyzetbe kerülő Tichovszky azonban a kapu fölé lő. A következő percben Zsin hosszu lövését védi Zsák. A 33-as támadások vesztenek erejükből és könnyen szerelhetők, míg a BTC lendületes támadásai erős munkára késztetik a 33-asok védelmét. A mérkőzés utolsó perceiben erőre kapnak a 33-asok és két eredménytelen kornerrel végződik a rövid ideig tartó offenziva.

    Sporthirlap, 1923. december 3.