magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Nemzeti SC 1 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.21, 23:07
    FTC — NSC 1 : 0.
    A zöld-fehérek Borbás dr. és Pataki kivételéről teljes legénységükkel veszik fel a küzdelmet a meggyen­gült Nemzetiek ellen. Borbás dr.-t Smóling, Patakit pedig Szeitler pótolta. A ferenezvárosiak az egész mérkő­zés folyamán óriási, szinte bántó fölényben voltak, annak ellenére, hogy az egész második félidőt tiz emberrel ját­szották végig. Weinber ugyanis az első félidő vége felé minden komoly ok nélkül elhagyta a pályát és nem is tért vissza többé. A Nemzetieknek amúgy is gyenge csapata, a melyben Tóth nem játszott, már a mérkőzés elején elvesztette minden esélyét, a mennyiben Feldmann már az első perczekben megsérült, s ezért Kovács közép- csatárral helyet cserélt. A mérkőzés a két csapat közti nagy erődifferenczia miatt meglehetősen egyhangú volt, s a játék menetébe csak az NSC lefutásai vittek némi élénkséget.
    A győztes csapatban a reprezentatív hátvédpár, a napról-napra fejlődő Blum, Bródi, Schlosser és Korody voltak igen jók, míg a Nemzetieknél Hlavay I. és Tanyai produkáltak elsőrangú játékot. A mérkőzés egyetlen goalját Smóling precziz beadásából Korody rúgja a nyolczadik perozben. Biró: Fehéry Ákos.

    Az Újság 1912 május 31.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.16, 15:42 (szerk.: 2021.06.16, 16:40)
    Ferencvárosi Torna Club — Nemzeti Sport Club 1 : 0.

    Egyike a szezon legunalmasabb és legkomoly­talanabb küzdelmeinek. Mindkét csapat úgy ját­szik, mint aki biztos a dolgában. Az FTC hogy a mérkőzést megnyeri, a NSC hogy azt elveszíti. Sőt a NSC úgy látszik, annyira biztos ebben, hogy Burriánt és Tóthot nem is játszatta, hanem az an­golok ellen tartogatta. A NSC egyébként is felfor­gatott csapattal játszott, Kovács hátvédet, Feldmann pedig centercsatárt játszott. A FTC Borbás kivételével teljes csapattal játszott, Borbás helyén Weinberrel, a jobb fedezet helyén Smolinggal. A mérkőzés mindvégig unalmas és primitiv volt. A FTC állandóan nagy főlénynyel játszik, de rendszertelen támadásaival nagyobb eredményt el­érni nem tud. Egyébként a csapat érthető módon fáradt is volt és nagyon nem is ambicionálta az eredményes játékot. A második félidőben, Weinber nem játszott, de a FTC tiz emberrel is állan­dóan támadott. A NSC az egész mérkőzésen ko­moly akciót alig produkált. Csatársora tehetetlen volt, a fedezetsor pedig a védelemmel volt teljesen !elfoglalva. A védelem azonban szívósan dolgo­zott, főleg Hlavay játszott önfeláldózóan. A FTC az első félidőben a Korody által lőtt goallal bizto­sította magának a győzelmet.

    Bíró volt Fehéry.

    Magyar Hírlap, 1912. május 31.