magyarfutball.hu

MTK - Ferenczvárosi TC 1 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.20, 22:24
    A két csapat különben korántsem a legjobb tudá­sával játszott, annak daczára, hogy az volt az igyeke­zete. A »minden áron győzni« jelszó azonban, a mivel a játékosok ma a küzdelembe mentek, már eleve ki­zárta, hogy olyan nívójú legyen a mérkőzés, a minőt ettől a két csapattól méltán várni lehet. És éppen ebből következik, lngy a két kapu előtt közvetlenül vajmi ritkán folyt a küzdelem, hanem majdnem állandóan és a leghevesebben a mezőnyben a labda birhatásáért. Sokkal idegesebbek voltak az összes játékosok, sem­hogy legjobb tudásukat produkálhatták volna. Az egész mezőnyben például csak egy ember játéka magaslott ki, a Lane-é. A goalja, do különösen a labdavitele és labda­adogatása páratlanul szép volt. Kívüle csak a két csapat baloldali halfja magaslott ki. Kertész II. és Blum, ez a két fiatal játékos igazán kiváló volt, Rumbold az első félidőben sokat el-elkalandozott, do sokat hibázott is, a második félidőben azonban magas klasszisu játékot mutatott. Payer, Biró, Révész, Csüdör és Kürschner elsőrangúan játszottak, igen jó napja volt Weisznak, míg az MTK két szélső csatára alig kapott labdát, do indíszponálva. is volt. Schlosser minden lépésére úgy ügyel­tek, mintha legalább is külügyminiszter volna.
    FTC daczára annak, hogy az erősen tűző nappal szemben és heves szél ellen játszik, azonnal MTK hálója előtt terem, a hol Biró, majd Révész hamarosan két kornert hibáz, sőt Blum labdáját Domonkosnak kell védenie. A küzdelem rettenetes iramban folyik, a közönség pedig a legkisebb akcziót is zajos tetszésnyilvánításokkal ki­séri. Hatalmas »pfuj«-t zug a tömeg Újvári Ödön biró felé, a miért Schlosser gáncsát szabadrúgással merészeié büntetni. Végre a kék-fehérek is kiszabadulnak, az FTC védelme azonban a tizenhatos vonalig sem engedi őket. Schlosser husz percz után jut először goalrugéshoz, de a labda magasan a goal fölött süvít el. A 27-ik perczben esik a mérkőzés egyetlen goalja. Lane a Rumbold lábá­ról lepattanó labdát gyönyörűen irányítva védhetetlen goallá értékesíti. Ungár kapujából kirohanva kisérel védeni, a goal azonban menhetetlen volt. Sebestyén— Kertész II. következő veszélyes támadását viszont me­rész, de bravúros kiszökéssel akasztja meg Ungár. Az utolsó negyedórában az MTK-át látjuk frontban. Félidő 1:0. .
    Szünet után az FTC domináló fölénybe kerül. Erősen szorongatja az MTK hálóját, és olyan a helyzet, hogy nemcsak hogy ki fog egyenlíteni, de esetleg még a győzelmet is megszerzi. A kék-fehérek azonban ezúttal rendkívül óvatosan, elszántan védekeznék, ugyannyira, hogy néha Lane is segít hátvédjeinek. Kürschner, majd Csüdör miatt a tizenhatos vonalról két veszélyes szabad­rúgást is intéz az FTC, a mit e helyűtt csak azért említünk meg, mert a közönség egyik része a két ártatlan hands miatt tizenegyest reklamált és pártossággal vádolta a bírót, a miért nem azt Ítélt. A zöld fehérek két kornerrel veszélyeztetnek, majd a második half time-ban rend­kívül megjavult Rumbold messziről fényesen irányí­tott labdáját Domonkos csak nehezen védi. Majd MTK kerül frontba. Kertész 1. és Lane remek támadását azon­ban Payer, illetve Rumbold bravurosan tartja fel. MTK a 18-ik, ETC pedig a 25-ik perczben kornert szerez. Weisz váratlan támadása rendkívül kedvező esélyhez juttatja FTC-ét, mert a jobbszélső szabadon, csak néhány lépés­nyire áll az MTK goaljától, de addig késik a lövéssel, a mig Révész leszereli. Nemsokára MTK jut nagyszerű sanszhoz, mert Kertész II. beadását Kertész I. kapás­ból, de miliméterekkel az FTC goalja fölé lövi. Az utolsó negyedórában teljes a zöld-fehérek fölénye, a mi azonban, sajnos, a fair játék rovására is megy. Ennek Ker­tész II. adja meg az árát, a ki egy összecsapás alkalmá­val inszakadást szenved, annak daczára a match utolsó perczeiben ismét megjelenik a pályán, hátha szükség lesz rá. Szántó czenterét Kertész I. balra, a goal mellé plaszirozza, Kórody remek shotja pedig a goal fölött süvit tova. A legnagyobb veszélyben a két perczczel meghosszabbított idő alatt forog MTK hálója, Domon­kos azonban egy már a goaljában hitt labdát csodálatos bravúrral" ment, majd FTC utolsó kornere sem változtat az eredményen. ’


    Az Újság 1912 április 2.
     
  2. avatar: heimo
    2017.10.02, 21:02 (szerk.: 2017.10.02, 21:10)
    kép
    Az M. T. K. pálya megnyitása. A múlt héten vasárnap avatták fel nagy ünnepséggel az M. T. K.-nak (Magyar Testgyakorlók Köre) óriási kiterjedésű football-pályáját. A megnyitási ünnepségen több mint tizezer főnyi sportkedvelő közönség jelent meg. A pályafelavatási ünnep egyik legérdekesebb jelenete az I-el jelzett képünkön látható. Bárczy István polgármester a pálya közepére helyezett lapdával az első megnyitó rúgást végzi, mely után a két versenyző csapat (II. képünk felső részén látható) megkezdi a küzdelmet. Alsó képünk a tribünön elhelyezett közönségnek egy része látható. 1. Bárczy István polgármester, 2. Hock János, 3. Múzsa Gyula országgyűlési képviselők.

    Tolnai Világlapja, 1912. április 14.