magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Terézvárosi TC 7 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.14, 21:03
    Ferencvárosi Torna-Klub—Terézvárosi Torna- Klub 7:0. Félidő 4:0. (öszszel 4:0.)

    A millenárison lefolyó nemzetközi mérkőzés dacára is jókora, leg­alább is 3—4 ezer főnyi publikum verődött össze az üllői-uti versenypálya tribünjein. A mérkőzést természetesen az erősebb fél nyerte. A goalarány azonban, amelylyel nyert, egészen váratlan. Elsőosztályu csapatok között ily goaldifferenciáju gyöjelemenek reálisan előfordulnia nem szabad. Nem is volt ez a nagy goalarány reális. A TTK annak dacára, hogy a mérkőzés már az első perctől kezdve rá nézve veszve volt, jobb sorsra érdemes lelkese­déssel küzdött végig. Hogy mégis 7:0-ával végző­dött a mérkőzés, annak egyszerűen az a magyará­zata, hogy a FTK csatársorának minden sike­rült.
    Alig állnak fel a csapatok Schlosser kibujik a kissé könnyelműen álldogáló TTK védelemből s éles lövéssel már a 30-ik másodpercben megszerzi az első goalt. A hirtelen eredmény kissé meglepi a TTK-ot, aminek következtében kapkodva játszik. A 10. percben ismét Schlossernél a labda, aki a második goalt lövi. Változatos játék után a 21. perc­ben K o r ó d y a harmadik s félidő vége felé B r ó d y egy kornerből a negyedik goalt fejeli.
    Helycsere után a FTK játszik nap ellen, de igy is offenzivában van. Hamarosan két goalt is ér el, de ezeket a biró off side cimén nem adja meg. A FTK ötödik goalja 11-esből esik. E goal után a biró Nemetzet durva játék miatt kiállítja, Weisz pedig megsérülve önként hagyja el a pályát. A 10 emberrel játszó két csapat igen szép játékot pro­dukál. Schlosser különösen elemében van. Egy­maga viszi a legveszélyesebb támadásokat s hihe­tetlen helyzetekből lő. Az utolsó 10 percben a FTK még két goalt ér el. — Biró Herzog Ede volt.


    Sport-Világ, 1911 április 25,
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.12, 22:56 (szerk.: 2021.12.15, 18:29)
    F. T. C. — T. T. C. 7 : 0.

    (Üllői-uti pálya.) A tavaszi szezónban kitűnő for­mát mutató T. T. C. váratlanul súlyos vereséget szenve­dett. A nagyarányú vereség magyarázata az F. T. C. brilliáns formáján kívül az, hogy a terézvárosiak, a kik eddigi mérkőzéseiken inkább védőjátékot produkáltak,ezúttal taktikát változtattak és a támadásra fektettéka fősúlyt. Azonkívül nyilván deprimálólag hatott a csa­patra az a körülmény is, hogy Schlosser alig másodperczekkel a kezdés után már goalt rúgott.

    Az F. T. C. fényes formában van. A második félidő nagyrészében csak három csatárral operált, miután Weisz és Korody inrándulás miatt kiálltak, de igy is két goalt értek el. Schlosser ismét elsőrangú. A fedezetsorban Bródy önfeláldozó és lelkes játékával, szinte magával ragadta az egész csapatot. A védelemben Rumbold volt kiváló.
    A T. T. C. legjobb embere Hegyi jobb hátvéd. Észszerűen helyezkedik, rúgásai hosszúak. A fedezetsor csak labdaszedésre törekszik. A csapat legértékesebb anyaga a csatársorban található. Mindegyik külön-külön kitűnő technikával rendelkező, ügyes játékos. A két szélső :Maly és Pach gyorsak, beadásaik pedig preczizek, a belsőcsatárok: Fekete, Vágó és Rusz azonban annyira önzők,hogy lehetetlen eredményes munkát elérniük.

    Kezdés után Schlosser azonnal lerohan és mintegy harmincz méterről goalt rug, a melyet a kapus a kezéből ejt a hálóba (20 mp.). A hirtelenül esett goal kissé meg­zavarja a T. T. C. védelmét, a minek következménye a Schlosser által lőtt újabb goal (14. p.). A T. T. C. két veszélyes támadását Rumbold illetve Fritz korner árán menti (18. p.). A nagyon előrerukkolt T. T. C.-védelem hibájából Korody a harmadik goalt rúgja (21. p.). A T.T. C. újabb támadását Manglitz akasztja meg, mig Borbás lefutását Hegyi korner árán menti. A kornerből fejeli Bródy a negyedik goalt (36. p.). A félidő végén az F.T. C. újabb kornerrel veszélyeztet.

    Félidő 4: 0.

    A második félidőben Weisz, a kinek a lába meg­rándult csak statisztál, majd tiz percznyi játék után végleg elhagyja a pályát. A tizennyolezadik perezbenNemetz gánoscsal akasztja meg Schlosser támadását,a biró tizenegyest ítél, a melyből Schlosser goalt rúg.Nemetzet feleselés miatt kiállítják, mig Korody, szintén lábrándulás miatt önként kiáll. A játék ezután kissé el­lanyhul, mégis Schlosser és Szeitler hétre szaporítják az F. T, C. goaljait.

    Biró : Herzog Ede.

    Az Újság, 1911. április 25.