magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Terézvárosi TC 6 : 0 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.28, 12:12 (szerk.: 2021.08.28, 12:48)
    F. T. C. — T. T. C. 6:0
    (Millenáris pálya.)

    A hideg időjárás daczára vagy ezerötszáz főnyi közönség fagyoskodott a négy tribünön. A kegyetlen hidegért semmiképpen sem kárpótolt a mérkőzés, a mely az őszi szezón egyik legdurvább, leg­vadabb bajnoki matche volt. Durva játékkal próbálta ellensúlyozni a Terézvárosi T. C. a F. T. C. szemmellátható fölényét, a mi természetesen nem sikerült, ellenben az F. T. C. néhány játékosát durvaságokra ragadtatta. A T. T. C.-nek mihamarább egészséges sportszellemet kell belenevelni csapatába, mert kárát fogja vallani nemcsak maga a csapat, nemcsak az egyesület, hanem a football-sport is. Kíméletlen és erőszakos játékmodora okozta a T. T. C. súlyos vereségét is, mert a bíró Roóz I-et az első félidőben kiállítván, a csapat a match háromnegyed részét csak tiz emberrel játszotta végig. Majd folytatta a durvaságokat a második félidőben Jergenz és Szentey, a mitől ezután Weinber is vérszemet kapott és úgy fej be­rúgta Nemetzet, hogy utóbbi pillanatokig nem birt magához térni.

    A T. T. C. csapatában egyedül Weisz II. baloldali fedezet szép és higgadt játéka, továbbá Maly és a két hátvéd biztos munkája érdemel dicséretet. Beimel könynyelmüen és igen rossz helyezkedéssel véd.
    A győztes csapatban Weisz, Schlosser, Korody, Bródy és Rumbold remek játéka tetszett.

    Az eső félidő első veszélyes támadását a T. T. C. vezeti, de Pach beadását Rooz II a kapu mellé lövi. A 19-ik perczben a T. T. C. Manglitz hibájából kornerhez jut, majd Weisz beadásából Korody a vezető goalt rúgja. (20. p.) A 21-ik perczben a biró Rooz I-et, a ki a földön fekvő Bródyt megrugja, kiállítja. A 26-ik perczben F. T. C., a 32-ik perczben pedig Manglitz hibájából a T. T. C. jut kornerhez. Ezután a terézvárosiak vezetnek néhány veszélyes támadást, de Fritz két ízben rávetéssel gyö­nyörűen ment. A félidő végén ismét F. T. C. kerül frontba.

    Félidő 1: 0.

    A második félidőben a zöld-fehérek mindvégig kapujához szorítják a T. T. C.-ét. Weisz—Schlosser és Korody remek játéka az első negyedórában bárom gyö­nyörű goalt eredményez, mire F. T. C. a komoly akcziókat abbahagyja, már azért is, mert a terézvárosiak védelme éppen nem kíméletesen akasztja meg F. T. C. támadásait. Ferenczváros ötödik goalját Nemetz, a T. T. C. baloldali hátvédje rúgja, a ki olyan erővel adja hátra a labdát, hogy a goaljából kifutott Beimel már nem érhette el. Az utolsó goalt Weinber gyenge czentere, illetve Beimel gyatra
    védése eredményezte.

    Biró Langfelder Ferencz (R.-Szt.-Mihály).

    Az Újság, 1909. november 23.