magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - UTE 6 : 2 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2017.08.04, 19:25
    FTC—UTE 6:2.

    Az újpestiek csapata Kazár távolmaradása által meggyöngítve állott ki a ferenczvárosiak ellen. A FTC játékosai, lebecsülvén ellenfelük képességeit, felületes, elbizakodott játékot produkáltak s innen magyarázható, hogy daczára a csapat fölényének, félidőnként csak 3—3 gólt tudott elérni, sőt a halftimeben kénytelen az UTE két gólját kapujába engedni. Az UTE ellenben igen lelkesen játszott, jól kihasználván azt az előnyt, melyet neki a FTC-nak nem konveniáló keskeny pálya nyújtott. A teljes csapattal játszó FTC-ot igen gyakran hozta veszélyes helyzetbe s csupán a kitűnően dolgozó zöld-fehér védelmen múlott, hogy több gólt nem ért el.

    A mérkőzést a ferenczvárosiak támadása nyitja meg. FTC többször jut lövéshez, de az UTE védelem jól ment. Majd UTE intéz szép lerohanást s Fritz Bucsek erős lövését csak kornerre tudja menteni. A FTC első gólját Schlosser révén a 23-ik perczben éri el. Változatos játék után a 32. perczben ismét Schlosser, a 34-ikben pedig Korody lő gólt. A második félidő az újpestiek támadásával kezdődik, kik a 3-ik perczben gólt érnek el. Jó ideig a FTC támad, de újabb gólt csak a 23-ik perczben tud rúgni. Az UTE újabb lefutása eredménytelen, míg azonban a FTC a 31-ik perczben Korody révén szép gólhoz jut. A 36-ik perczben az UTE, a 39-ikben pedig ismét a FTC szaporítja góljainak számát. Lanyha, unalmas játék folyik a mérkőzés végéig, melyben már egyik
    fél sem ér el újabb eredményt. Biró : Izsó László (BTC) volt.

    FTC II—UTE II 4:0. (Baráts. mérk.) Biró : Izsó L. (BTC).

    Sport-Világ, 1909. április 03.
     
  2. avatar: heimo
    2017.08.04, 19:20 (szerk.: 2017.08.04, 19:21)
    FTC - UTE 6:2 (Népsziget.) Az MTK.-nak 8:1 és 7:0 eredményei után, a FTC. győzelme nem volt oly nagyarányú, mint ahogy azt általában várták. A dolog pedig igen könnyen megérthető. A FTC. nem nagy ambícióval ment küzdelembe. Ez a tény, meg az UTE. vezetőségének azon igen üdvös intézkedése, amely Kazár-nak a kapuból való kitevését eredményezte, az UTE. csapatát ismét lelkes játékra serkentette. Ennek lett eredménye az UTE. csapatára, — amely most rossz formában van — az a hízelgő eredmény, amelyet a FTC. ellen elért.

    Az UTE. a következő csapattal állt ki: Rapai — Vranák, Ludwig — Klein, Fürst, Fandl - Goldstein, Imre, Bucsik, Surmik, Szabó.

    A csapat ebben az összeállításban hamarosan visszanyerheti előbbeni formáját. Csak a durvaságokról, az erőszakos játékról kell letenniük. Vranák-ot például ezen a mérkőzésen is ki kellett a bírónak állítani durva játéka miatt. Ludwig a védelem lelke, de ő is durvaságokra hajló. A halfsorban Fandl a a legjobb. A csatársor igen jó kvalitásokkal rendelkezik, különösen Imre és Szabó voltak jók. A FTC. elbizakodottan játszott, de ennek dacára elég könnyen győzött. A FTC.-ból jók voltak: Schlosser, Rumbold, Bródy és Korody.

    A FTC. gyors iramú támadásaival indul meg a mérkőzés s Korody lövését kell mindjárt az első percekben elhárítani az UTE. védelemnek. UTE. pillanatnyi felnyomulása után Weisz fut le, de Schlosser lövése embernek megy. Az UTE. újbóli felnyomulása alkalmával Fritz Bucsek lövését elvetéssel csak kornerre tudja menteni. A FTC. a 24-ik percben éri el első gólját Schlosser—Korody szép támadásából kifolyólag, miután előbbi éles lövéssel Rapay kapujába ejti. Nem sok idő múlva Bródy leadásából Schlosser a 2-ik gólt lövi (32. p.). A 34-ik percben Schlosser leadásából Korody szerzi meg a FTC. 3-ik gólját. Goldstein kiszökését Fritz kifutással menti. Félidő 3:0.

    A második félidő 3-ik percében Bucsek, Goldstein centeréből gólt lő, amire még élénkebb küzdelem keletkezik. 20. percben Vranák megrúgja Schlossert, amiért a bíró kiállítja. UTE. 10 emberrel marad. A 24-ik percben Szeitler kavarodásból gólt lő. (4:1!) UTE. támadása és kornere után Weisz lefutásából Korody az ötödik gólt lövi. (30. p.) Az UTE. támad Goldstein révén, Fritz kifutással akar menteni, közben Imre a labdát az üres kapuba juttatja. (36. p.) A 40-ik percben Weisz lövi kornerból a FTC. utolsó gólját. Bíró: Izsó László (BTC.).

    Nemzeti Sport, 1909. április 03.
     
  3. avatar: heimo
    2016.04.24, 08:21 (szerk.: 2016.06.25, 12:19)
    Ferencvárosi Torna Klub—Újpesti Torna Egyesület 6:2.

    Az UTE. vasárnapi játékával erősen megcáfolta azon róla keringő rosszakaratú híreket, amelyek az egykor kiváló csapat teljes letöréséről és feloszlásáról szóltak. Sőt csak most kezd talpra állni az egyesület, mert a vezetőség igen helyesen azon elvet tűzte ki célul, hogy inkább gyengébb legyen a csapat tudása, de a szelleme jó és romlatlan. Ily körülmények között van remény rá, hogy az UTE. csakhamar eléri azt a népszerűséget, amely a II. osztályból az I. osztályba kísérte őt.
    A vasárnapi mérkőzést meglepően nagyszámú közönség nézte végig. Mindenki az UTE. súlyos vereségét várta. A lila-fehérek azonban megemberelték magukat, nemcsak hogy kielégítő ellenállást fejtettek ki, hanem igen komoly ellenfelének mutatkoztak a legjobb magyar csapatnak.
    Az első félidőben teljesen változatos a játék és bár a FTK. három goalt ért el, éppen nem mondható, hogy az FTK. ezzel arányban fölényben lett volna. Félidő 3:0.
    Helycsere után az UTE. nagy tűzzel fog a játékba és sikerül is neki már a negyedik percben szép goalt elérni. Ezután a FTK. minden tudását a játékba fekteti, aminek folytán hatra szaporodik goaljainak száma, közben azonban nem tudja megakadályozni, hogy az el nem csüggedt UTE. csatárok ismét goalt ne rúgjanak. Izsó László (BTK.) bíráskodott.

    FTK. II.—UTE. II. 4:2. Bíró: Izsó László (BTK.)

    Pesti Napló, 1909. március 30.
     
  4. avatar: heimo
    2016.04.22, 21:51 (szerk.: 2016.04.22, 22:20)
    A Ferencvárosi Torna Klub 6:2 arányban legyőzte az Újpesti Torna Egyesületet (félidő 3:0).

    A népszigeti versenypályán nagy közönség gyűlt össze a ferencvárosiak játékára. Az U.T.E. ezúttal próbálta ki reorganizált csapatát és mint az eredmény mutatja, fényes sikerrel.
    A legfontosabb változás az a csapatban, hogy Kazár helyett Rapai került a kapuba. A ferencvárosiak a szokatlan és keskeny pályán nem tudták teljes képességeiket kifejteni, no meg nem is nagyon törték magukat valami óriás eredmény után. Megelégedtek egyszerű győzelemmel, hisz ez most már a bajnokságot szögezte le.

    Bíró: Izsó László volt.

    F.T.K.II. 4:2 arányban legyőzte az U.T.E. II.-őt (barátságos).

    Budapesti Hírlap, 1909. március 30.