magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Újpesti TE 2 : 3 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2017.01.16, 10:56 (szerk.: 2021.08.07, 21:36)
  Az UTE a három pontot, az APEH a bevételt vitte
  Békéscsabai Előre FC - Újpesti TE 2-3 (2-2)


  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 5 ezer néző
  V.: Varga S. (Bognár, Kurmai)
  Békéscsaba: Baji 4 — Balogh 6, Usmajev 4, Zahorán 5 — Mracskó 4, Fodor 5, Major 4, Szenti 4, Kasik 5 — Szarvas 6, Kulcsár 5. Edző: Pásztor József
  Újpesti TE: Szűcs 7 — Tomka 6, Füzesi 6, N’Doumbe 5 — Jenei 5, Tóth Gy. 5, Szanyó 6, Szlezák 5, Somogyi 5 — Wukovics 6, Egressy 6. Edző: Garami József
  Csere: Baji helyett Udvarácz (5), Usmajev h. Csató J. (5), mindkettő a szünetben, Wukovics h. Belvon (-) a 63., Szenti h. Szabados (-) a 75., Egressy h. Szili (-) a 78. percben.
  Gólszerző: Jenei a 3., Szarvas a 10., Kulcsár a 36., Tomka a 37., Szanyó az 54. percben.
  Sárga lap: Zahorán (Wukovicsot ellökte) a 2., Tóth Gy. (Kulcsár lerántásáért) a 32., Szanyó (Fodor felvágásáért) az 52. percben.
  Szögletarány: 6:1 (5:1)

  Pásztor József a hazaiak mestere a derekát fogva közlekedett a székház előterében, s ugyanígy vonult ki a kispadhoz. „Becsípődött valami, alig tudok kiegyenesedni, egy kicsit sokat cipekedtem” — mondta a találkozót megelőzően.

  2. perc: Szlezák egy szabadrúgás legurításból 16 méterről megcélozta a kaput, ám Baji hárított.
  3. perc: Egressy a bal oldalon elszakadt védőjétől, remekül ívelt be középre, ahol a szabadon érkező Jenei senkitől sem zavartatva hat méterről a megdermedt Baji mellett félmagasan a kapu jobb oldalába fejelt, 0-1.
  10. perc: Balogh jobb oldali hatalmas partdobását Fodor csúsztatta fejjel tovább, Szarvas remekül robbant az ötösön belülre és két lépésről élesen a jobb alsó sarokba fejelt, 1-1.
  kép
  A sötét mezes Szarvas fejese után a vendégek kapujába tart a csabaiak egyenlítő góljánál a labda, Szűcs kapus hiába nyújtózkodik, Tomka pedig lemaradt. (Fotó: Lehoczky Péter)

  14. perc: újra Balogh dobta be jobbról a labdát, ám most Fodor közvetlenül fejelt a kapura, Szűcs viszont hatalmas vetődéssel szögletre tolta a labdát.
  25. perc: egy jobb oldali szöglet végén Zahorán tűzte kapura a labdát 16 méterről, Szűcs ezúttal is szögletre pöckölte a léc alá tartó labdát.
  36. perc: Balogh harmadszor dobta be ugyanarról a pontról a labdát, ezúttal is Fodor csúsztatta meg fejjel, a befejezés viszont Kulcsár nevéhez fűződik, aki a
  11-es tájékáról fél fordulattal, estében, ollózva a bal alsó sarokba lőtt, 2-1.
  37. perc: Tomka lopta a távolságot a csabai kapu felé, végül 18 méterről váratlanul megcélozta Baji kapuját, a lapos lövésbe a békéscsabaiak portása vetődve jobb kézzel bele is ért, onnan vágódott a labda a hálóba, 2-2.

  39. perc: Wukovics a fél csabai védelmet kicselezte, majd a kivetődő Baji mellett is elhúzta a labdát, de közben jobbra erősen kisodródott, így az oldalhálóba lőtt.
  54. perc: Wukovics egy csel után balról .remekül gurított vissza a jól érkező Szanyó elé, aki a 16-osról védhetetlen gólt lőtt a bal felső sarokba, 2-3.
  68. perc: Belvon közeli lövését védte Udvarácz remek vetődéssel.
  90. perc: Mracskó leszerelte Belvont a csabai térfél jobb oldalánál, majd rosszul sarkalt, így újra Belvon elé került a labda. Az egykori békéscsabai megiramodott a kapu felé, majd futtából 16 méterről a bal kapufa tövét találta telibe.

  Még alig hangzott el az éljen, éljen, máris két lehetőség adódott a vendégek előtt. Ebből a másodikat, egy tetszetős támadás végén góllá is érlelte a fővárosi lila-fehér gárda.
  A gyorsan jött hidegzuhany fel is ébresztette a házigazdákat, mert azonnal átvették a kezdeményezést, s ettől kezdve jobbára az újpesti térfélen folyt a játék. Az UTE bízva gyors embereiben, kontrákkal próbálkozott, miközben a hazaiak egy szép összjáték végén egyenlítettek már a 10. percben. Többen máris arra tippeltek, gólban gazdag mérkőzést láthatnak a vasárnapi ebéd elköltése után. Nem tévedtek. Támadott a Békéscsaba, védekezett az Újpest és elsősorban Szűcsön múlott, hogy sokáig nem is kapott újabb gólt a vendégcsapat.
  Aztán a csabaiak kísértetiesen lemásolták egyenlítő góljukat, csakhogy most az ítéletvégrehajtó Kulcsár volt. Ám nem sokáig örülhettek a vezetésnek, hiszen hamar jött a vendégválasz.
  A szünetben Pásztor frissített a védelmen, s Bajit is lecserélte. A csabaiak védekezése ettől sem sokat javult, ugyanis hamar újabb gólt kaptak.
  A hátrányban lévő házigazdák ettől kezdve futottak az eredmény után. Daráltak, jöttek előre az előrések, de leginkább középen erőltették a támadásokat, amelyek így nem voltak hatékonyak, hiszen a jól tömörülő újpesti védelem Füzesivel és Tónikával az élen jól megszűrte azokat. Ha mégis túljutottak rajtuk, Szűcs állította megoldhatatlan feladat elé a csabai támadókat.
  Végül a két csapat kapusa közötti különbség döntött a vendégek javára.

  Edzői nyilatkozatok
  Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
  — Ezt a mérkőzést érzésem szerint még ilyen játékkal is meg lehetett volna nyerni, ám sorozatban ilyen gólokat kapni.. A csapat nem tudta elviselni a bekapott gólokat, mert nincs olyan lelkiállapotban. Úgy érzem, emiatt vesztettünk.
  — Nyilvánvalóan ezért is cserélted le a kapust, s ráadásul még Usmajev sem jött ki a második félidőre...
  — Usmajev megsérült, ezért jött be Csató János, Bajit pedig a gólok miatt cseréltem le. Két ilyen gólt nem szabadna kapni az NB I-ben, pedig Baji, ha úgy védene, mint tavasszal, egész biztos, hogy 15 pontunk lehetne. Ekkora hibák után a csapatra is átragadt az idegesség, kimaradtak a helyzetek is, pedig most is bőven adódtak lehetőségeink, akár a győzelemre is. Hiába, önbizalom nélkül nem lehet futballozni.
  Garami József, az Újpest edzője:
  — Küzdelmes mérkőzés volt néhány furcsa góllal. A győzelemnek azért is örülök különösen, mert a sok sérült ellenére vívtuk ki.
  — Balogh partdobásai kétszer is eredményesnek bizonyultak, ami meglepte együttesét...
  — Valóban gondot okozott nekünk a fiatal játékos, az első játékrészben még nem találtuk meg az ellenszerét, de a második félidőben már jobban figyeltünk, így egyetlen partdobása sem vezette találathoz a csabaiakat.
  — Mi jelentett fordulópontot a mérkőzésen?
  — Az, hogy 2-1 után gyorsan tudtunk egyenlíteni. Az utóbbi időben sokszor összeállítási gondjaink voltak. Azonban most a sérülteket helyettesítő fiatalok becsülettel helyt álltak ezen a találkozón.

  3. Újpest 8 5 1 2 16-8 16
  ...
  16. Békéscsaba 9 1 1 7 10-20 4

  Békés Megyei Hírlap, 1995. október 2.