magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Budapest Honvéd FC 3 : 1 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.67 (3 szavazat)

játékvezető: 2.33 (3 szavazat)

hangulat: 4 (3 szavazat)

1...5
OTP Bank Liga, NB I 2022/2023, 5. forduló
játékvezető : Pintér Csaba
nézőszámok:
  1. fradi.hu: 10.213
  2. nso.hu: 10.213
  3. honvedfc.hu: 10.221

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.09.11, 14:11 (szerk.: 2022.09.11, 17:29)
    Szép volt fiúk! Boli nagyon hasznos volt ma, Marqui sebessége nyerő faktor. Toki nagyon harcosan szállt be, Aissa legjobb formáját hozta. Traoré zseni.

    A támadó szekciónk nagyszerű. Traoré zseniális. Szerencsére a körülőtte lévők, mint pl. Márki, Toki, Zaki, Laudouni rendesen megkeverik az NB1 védőit. Nem igazán kell tartani üldözöktől. A mai meccs nagyon tetszett. Azért a bíróba szívesen belerúgtam volna párat. Szép volt fiúk!

    Traoré harmadik gólja zseniális volt. Zakit imádom. Meg hát Mercier, meg a 13 perc, ugye, szakértők...?

    A VAR brigádok amúgy borzalmasak valóban. Egyébként a hibák ellenére, amik voltak (Besic sárgája, amikor tiszta becsúszása volt), szerintem a felfogás végre jó volt, engedték rendesen a test-test elleni játékot és nem fújták szét a 90 percet.

    A combjáról pattant a kezére, ezért nem tizi elvileg. De a sárga akkor sem jár, ha ellövik a kezét, vétlen kezezésre nem szabad adni.

    Végtelen nyugalmat érzek, ha a bajnokság esélyeire gondolok. Hány évig vártunk arra, hogy így uraljuk az nb1-et. Szinte osztálykülönbséggel állunk a többiek fölött.

    És úgy voltunk fél tartalékos csapattal kurva jók, hogy a helyzetkihasználás nem ment és Mercier, Vécsei, Mume kevesek voltak. Persze ez a honvéd kritikája is, de őket ki nem szarja le.

    Élvezetes meccs volt, sok helyzettel, jó egyéni teljesítményekkel. Traoré zseni, Márkit nem bírták tartani, Toki ma kimondottan penge volt, Zaki jól szállt be. Ez rendben volt ma. Nemzetközi porondon ennél azért még sokkal szervezettebbnek kell lenni.
    Amiről érdemes viszont beszélni, az az nb1 színvonala. Nem tudom mit műveltek a nyáron a csapatok, de 2 szintet esett eddig az nb1 irama, a csapatok felkészültsége. Rajtunk kívül talán a Várda hozza magát, a többiek óriási zakó. A Felcsút utolsó 10zenakárhány bajnoki meccsén ha jól rémlik 3x nyert!!! A Fehérvár kieső helyen. Ezek a közvetlen riválisaink. Újpest talán utolsó, Honvéd szinte sosem látott gödörben... Mi a fasz történt? Eddig fordulónként volt 1-2 jó iramú meccs a miénken kívül is. Elég jól bemutatja az nb1 jelenlegi állapotát, hogy az ótvar keretű, esetleges játékú Kecskemét eddig 1x sem kapott ki friss feljutóként.
    Ma a Kispest emebrelőnyben 1 helyzetet nem tudott kidolgozni, ha van egy pici szerencséje Tökinek, simán rúgunk még 2-t.
    Botrány.

    Elsősorban dicséret illeti a csapatot, kiemelten Traorét aki meccsek óta kiemelkedőt nyújt. Másodsorban a picipestet mert nekünk esett és próbált tempót diktálni amivel felrázták a csapatunkat, másrészt fizikailag kivégezték magukat.

    Bocs, most csúnyát írok: Az Ő nagy tempójuk számunkra séta.
    És még nem is nagyon erőltették meg magukat a fiúk.
    Látszik, hogy mind erőnlét, mind gyorsaság és gyorsasági állóképességben messze a mezőny fölött a csapat. És még nem is mutatták meg teljesen magukat.
    Ráadásul egyre inkább labdabiztosabb játékosok jüönnek.
    Ahogy Traoré és Pászka futtában is egyből maga elé simítja a hosszú labdákat is...
    Valaki írta, Kötszer labdái nem jók, nem pontosak. Blazic jobb volt.
    Hát... Blazic évekig itt volt, alig maradt ki a csapatból, Kötszer Eszti meg alig 2 hónapja van csak.

    Nem azt írtam, hogy végig tempót nyomtak a kispestiek. Azt se írtam, hogy nem vettük át a kezdeményezést. Egyszerűen annyit, hogy az első percekben nekünk estek, amitől felébredt a csapat. Egyébként mind2 csapat sok technikai hibát követett el az első 25-30 percben. Persze, az nk-s meneteléssel együtt sokkal jobban megszoktuk és elsajátítottuk a gyorsabb focit. Ezért írtam, hogy a picipest ezzel ki is nyírta magát.

    Marquinhos játéka nagyon tetszett. Nem alibizi el egyszer sem, mindig megy a kapu felé. A harmadik gólnál tízből kilenc játékos hátrapasszolta volna, ő meg addig ügyeskedett Laidounival, míg helyzetbe hozta.

    Megnéztem a meccset, ez most jobban nézett ki, most a védelemben és a középpályás labdakihozatalban is látok minimális előrelépést, igaz, a Picipest nem igazán késztette komolyabb teljesítményre őket. A támadójátékban tetszik (végre) az üresbe beindulás és a sok keresztbemozgás. A clean sheet sajnos nem jött össze, hajrá Fradi!

    Lesgóljukat megadták, kiállítás, 11-es, náluk maradt el sárga lap is.
    Minden segítséget megkapott a Kispest, de nem tudott élni a lehetőséggel.
    Nagyon sok ott a tennivaló.

    Valahogy ìgy... Látszik a 11-esnél, hogy Vécsey húzná el a kezét. Ha nem találja el a kézt Bogdánt találta volna telibe. Istenítélet volt, hogy mellément. A jogtalan 11.- es általában kimarad.

    Nagyon jo teljesítmény volt a mai. Kispest mai legjobbja a szurkoló tábor , Mondjuk a harmadik gól után már csöndben voltak. Azoknak a szurkoló társaknak akik a mi igazolasainkat kritizálják mit szólnának a kispest új jatekosaihoz.Nem értem , hogyan tudnak elszámolni ezekkel a selejtekkel,Mondjuk nem a mi problémánk

    Amikor Zsótér beszűkült tudattal (és erről árulkodó arckifejezéssel - ha lehet nála ilyenről beszélni egyáltalán) rohant a labdáért a tizinél, annyira reménykedtem, hogy el fogja baszni. Nagyon kacagtam smiley Kábé ezzel egyenértékű volt, amikor a 96. percben befejelték a szépítő gólt és valamelyik hülye szaladt vissza a labdával a középhez smileyDD

    Sima meccs volt még úgy is, hogy szerintem a csapat erős közepes teljesítményt sem adott ki magából. Azt sajnálom,hogy az ilyen gyenge ellenfeleknek ilyen limodádé gólokat és helyzeteket adunk, mint ma. Tényleg a legnagyobb kihívás az lesz, hogy mivel fogjuk tudni motiválni a csapatot az nb1-es meccsekre.

    Az is elképesztő, hogy egy ilyen agyonnyert meccs után a vesztes fél edzője - ahelyett, hogy elismerné, hogy ma a játék minden elemében felülmúltuk őket és kulturáltan gratulálna - ilyenekkel jön, hogy mi lett volna, ha belövik a tizenegyest. HÁT BAZMEG, esélyetek sem volt egész meccsen! 11 a 10 ellen is mi voltunk veszélyesebbek faszfej.

    Azért remélem Csercseszov látta hogy Traorénak bal oldalon lenne a helye, amikor oda átkeveredett rögtön rúgta a gólokat. Marquinhos meg jöhet a jobb oldalra. Nem kell itt tükör szélsőt játszani, sok értelme nincs. Mindenki a helyén és sokkal veszélyesebbek vagyunk. Traoré ha így folytatja akkor Ádám Martinnál is több gólt szerezhetne.

    Traoré a 3-ból melyik gólt rúgta a bal oldalra keveredve? Kettőt lőtt a jobbszélről befelé lépve (1., 3.), egyet pedig egy szöglet után várt középen, ráadasul kétszer is a balszélről kapta a gólpasszt. (Marquinhos erős közreműködésével a bal oldalról)

    Pont Traore első gólja, ami jól példázza, hogy mekkora előnyt jelent a támadó csapatnak, ha a szelsok el tudják hagyni a posztjukat. Azzal hogy jobbszélről, az ellenfél balhátvédjéről bemozog a jobb oldali és középső védő közé, időnként sokkal nagyobb problémát lehet okozni, mintha kötöttebben, csak a balszélen játszana. Ettől klasszis Adama, hogy ilyen szinten oldja meg mindkét posztot.

    Hambi ma meg van dicsérve! Ahogy a 3. gól után bevonta az oldallelátósokat is, nagyon jó volt. Nagyon jó meccsélmény volt. Gera Zoli óta nem volt olyan jó játékosunk, mint Traoré. Az egyedüli ami nem tetszet, az Civic sétálgatása volt 0-0-nál - mintha már 4-el mennénk.. Pintér és csapata pedig vicc kategória, de erről már többen megemlékeztek.

    Még most sem találok jelzőt, a harmadik gól előtti Laidouni-Marqi ,,kétszögelésre,, A Brazil szinte tarthatatlan, számára nincs elveszett labda.

    A vasárnapi találkozón a kiállításig 4-2-3-1-es, azután pedig 4-4-1-es rendszerben játszottunk. 53%-ban birtokoltuk a labdát (első félidő 59%). A meccsen 85%-kal passzoltunk, a passztempónk 17.4 passz/perc volt (Honvéd 79%, 14.8). A párharcokat nagyon meggyőző arányban hoztuk (104-71), mi 34, a vendégek 31 labdát szereztek az ellenfél térfelén. Két eladott labdánkból jutott lövéshez a Honvéd, nekünk ez 8-szor sikerült.

    39 + 4 támadásból 19 lövésig jutottunk, ezek közül 9 talált kaput (Honvéd 29 + 3, 11/1). A támadópárharcaink magas százalékát nyertük (55%, 64/35), a védekezőpárharcoknál is nagy volt a sikeresek aránya (70%, 63/44), a fejpárbajokat 14-10-re hoztuk. Az xG-arány 2.59 – 1.43, az xcG-arány 2.69 – 0.53 volt. A hosszúlabdák aránya a kiállítás után kissé megugrott (az utolsó félórában 13.5%), így enyhén az átlag feletti, 9.4% (átlag 8.8%) lett. A PPDA átlagos volt, 9.5, a kiállítás után ez is leromlott – érthető módon visszább húzódtunk.

    Bogdán egy fejest kapott kapujára (0.53), az gól lett. 18 passzából 15 pontos volt,

    Botka 61 akciójának 66%-a volt sikeres, 84%-kal passzolt, 10 párharcból 3-at nyert. 8 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 5 passzt lopott.

    Kovacevic 70 akciójának 89%-a jó volt, mind az 53 passza pontos volt, 13 párharcból 8-at nyert meg. 6 labdát vesztett, 11-et szerzett, 3 passzt lopott.

    Knoester 69 akciójának 78%-a sikeres volt, 85%-kal passzolt, 11 párharcból 8-at nyert meg. 8 labdát vesztett, 14-et szerzett, 6 passzt lopott.

    Civic 72 akciójának kétharmada volt sikeres, 83%-kal passzolt, 13 párharcból 6-ot nyert meg. 11 labdát vesztett, 14-et szerzett (7-et az ellenfél térfelén), 5 passzt lopott.

    Besic 47 percet kapott, 59 akciójának 85%-a sikeres volt, 93%-kal passzolt, 13 párharcból 9-et nyert meg, 6 labdát vesztett, 8-at szerzett (7-et az ellenfél térfelén), 2 passzt lopott.

    Vécsei 72 percig maradhatott a pályán, 84 akciójának 71%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.02). 91%-kal passzolt, 16 párharcból 9-et nyert meg, 8 labdát vesztett, 15-t szerzett, 5 passzt lopott. Egy lövést készített elő.

    Traoré 60 percet játszott, 44 akciójának 64%-a volt sikeres, 4 lövésből (0.69) 3 gólt szerzett. 88%-kal passzolt, 10 párharcból 3-at nyert meg. 4 labdát szerzett, 2 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.15).

    Mercier 67 percet kapott, 45 akciójának 62%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.19). 72%-kal passzolt, 6 párharcából 4-et nyert, 3 labdát szerzett, 1 passzt lopott. 3 lövést készített elő (0.55), ebből egy gól lett.

    Marquinhos is 67 percet kapott, 61 akciójának 66%-a volt sikeres, 3 lövése volt (0.07). 74%-kal passzolt, 21 párharcából 13-at nyert meg, 6 cseléből 4 volt jó. 4 labdát szerzett, 2 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.15), ebből egy gól lett.

    Boli 79 percet kapott, 40 akciójának 68%-a volt sikeres. 5 lövése volt (0.73). 12 passzából 8 volt pontos, 18 párharcból 14-et nyert. 1 labdát szerzett, 1 passzt lopott. Mind a hat csele sikeres volt. 1 lövést készített elő (0.05).

    Laidouni 52 percet kapott, 43 akciójának 79%-a volt sikeres. 90%-kal passzolt, 11 párharcból 8-at nyert meg. 7 labdát vesztett, 4-et szerzett, 2 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.02), az gól lett.

    Zachariassen 39 percet kapott, 23 akciójának 61%-a volt sikeres, 10 passzából 8 volt pontos, 9 párharcból 5-t nyert meg. 5 labdát szerzett, 4 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.2).

    Esiti 32 percet kapott, 13 akciójából 8 volt sikeres. 6 passzából 5, 5 párharcából 3 volt jó. 1 labdát vesztett, 2-t szerzett.

    Tokmac is 32 percet kapott, 26 akciójának 54%-a volt sikeres, 3 lövése volt (0.85). 11 passzából 6, 11 párharcából 4 volt sikeres, 1 labdát szerzett.

    Auzqzui 20 percet kapott, 10 akciójából 8 volt sikeres, 7 passzból 6, 2 párharcát megnyerte.

    Így értékeltétek a Honvéd elleni teljesítményt.

    Traoré 9.23
    Marquinhos 7.12
    Laidouni 6.77
    Mercier 6.69
    Knoester 6.56
    Kovacevic 6.44
    Boli 6.4
    Botka 6.38
    Bogdán 6.27
    Civic 6.23
    Zachariassen 6.09
    Tokmac 6.04
    Esiti 5.87
    Besic 5.86
    Vécsei 5.76

    https://ulloi129.hu/2022/08/28/elo-a-honved-elleni-bajnokirol-24/
    https://ulloi129.hu/2022/08/30/igy-teljesitettunk-a-honved-ellen-22/
    https://ulloi129.hu/2022/09/01/traore-marquinhos-laidouni/