magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Diósgyőri VTK 1 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2019.12.29, 23:39 (szerk.: 2022.03.13, 20:35)
    A Békéscsaba - 11000 néző előtt - legyőzte a Diósgyőrt
    Békéscsaba - Diósgyőr 1:0 (0:0)


    Békéscsaba, 11 000 néző V: Vincze dr.
    B.-csaba: Tasnádi — Kvasz, Láza, Schneider, Kerekes, Vágási, Zielbauer, Moós (Lengyel, a 62. percben), Dávid (Zsíros, a 72. percben), Németh, Királyvári Edző: Babolcsay György.
    DVTK: Veréb — Kovács, Hajas, Hajdú (Szabó Z. a 70. percben), Gál (Galló, az 54. percben), Váradi, Udvarev, Salamon, Horváth, Tatár, Fekete Edző: Preiner Kálmán.

    Kerekes, illetőleg Fekete lövése vezette be a találkozót, majd a kitörő Németh elől Salamon remek becsúszással tisztázott.
    A 22. percben a gyors Fekete három hazai védő mellett elhúzott, Tasnádi kiindult a szélső elé, ő középre gurított, Udvarev azonban Vágási mellett nem jutott lövéshez. Az ellentámadás során Kerekes, majd Moós távoli bombáját hárította a vasgyári kapus.
    Udvarevet lesen állította meg a bírói síp, a szélső leintette a partjelzőt, de a büntetés elmaradt.
    A 42. percben villámgyors diósgyőri akció futott a jobb oldalon. Udvarev átadását Fekete egyből rálőtte. Vágási azonban jó ütemben érkezett, belevetődött a lövésbe.

    A második félidő elején Veréb előbb Németh fejéről szedte le a labdát, majd nem sokkal később kapujából messze kifutva lábbal hárított.
    A másik oldalon Gál ollózva Láza mellett alig lőtt a jobb oldali léc fölé.
    Az 50. percben Németh iramodott meg, már a 16-oson belül járt, amikor Salamon buktatta, a játékvezető továbbot intett.
    Hosszú ideig mezőnyjátékot láthattak a nézők, majd mindkét oldalon a friss erőket vetették be az edzők. Ez a csabaiaknak kedvezett.
    A 78. percben Láza Zsírosnak adott, aki középre ívelt. A DVTK-védők és Veréb kapus késlekedtek a beavatkozással. Németh félfordulattal a kiinduló Veréb mellett az üresen maradt kapuba továbbított, 1:0.
    A DVTK ezután mindent „egy lapra tett fel”, Salamon előrement, de csak egy alkalommal jutott a csabai kapu elé: fejesét biztosan hárította Tasnádi.

    Amint az várható volt, óriási taktikai harcot hozott a rangadó. Mindkét oldalon megerősített védelemmel találták magukat szemben a csatárok. A nagy tét okozta idegességre mi sem jellemzőbb, mint az, hogy az első 20 percben a sok idegeskedés és hiba miatt alig volt játékban a labda.
    A kiegyenlített első félidő után (melyben mindössze két gólhelyzet adódott, de ezeket a vasgyáriak elügyetlenkedték), a második játékrészben megváltozott a játék képe. A Békéscsaba nagy iramot diktált, levegőben lógott a hazai gól, amely érdekes körülmények között született meg, és Némethet dicséri. A csatár megérezte a nagy lehetőséget, és pompásan kihasználta a diósgyőri védelem egyetlenegy hibáját.
    Az élénk iramú, változatos, közepes színvonalú mérkőzésen a sokkal harcosabb felfogásban küzdő Békéscsaba a második félidőben nyújtott teljesítményével megérdemelten tartotta otthon a két pontot.
    Jó: Vágási (a mezőny legjobbja), Tasnádi, Láza, Schneider, Németh, ill. Hajas, Salamon, Fekete, Tatár.
    (Machalek István)

    1. DVTK 21 11 5 5 33-16 27
    ...
    3. Békéscsaba 21 10 6 5 23-17 26


    Népsport, 1974. március 18. (Arcanum DT)


    Az NB I B rangadóján:
    Bcs. Előre Spartacus - Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)


    Békéscsaba, 11 ezer néző, Vezette: Vince dr. (6)
    Békéscsaba: Tasnádi (7) — Kvasz (6), Láza (8), Schneider (8), Kerekes (6), Vágási (9), Zielbauer (6), Moós (6), Dávid (6), Németh (8), Királyvári (6) Edző: Babolcsay György.
    DVTK: Veréb (5) — Kovács (5), Hajas (7), Hajdú (5), Váradi (6), Udvarecz (7), Salamon (7), Horváth (5), Tatár (7), Fekete (7) Edző: Preiner Kálmán
    Szögletarány: 3:3, félidőben 2:0 a DVTK javára.
    Csere: Moós helyett Lengyel (—), a 62. percben, Dávid helyett Zsíros (-), a 72. percben, illetve Gál helyeit Galló (6), az 54. percben, Hajdú helyett Szabó Z. (—), a 70. percben.

    Nyilatkozatok:
    Babolcsay György: Itthon nem szabad kikapnunk! Nagyon nehéz és küzdelmes mérkőzésre van kilátás. Óriási taktikai harc lesz a pályán. Bízom a hazai győzelemben, de legalább az egyik pontban!
    Preiner Kálmán: Nagy várakozás előzte meg ezt a döntő fontosságú találkozót Szeretném, ha csapatom jól játszana, hogy ez a szép számú közönség lássa, nem véletlenül vagyunk az elsők! Nagyon nehéz, küzdelmes mérkőzés lesz. Az egy pontban bízom!

    Kerekes, illetőleg Fekete lövése vezette be a találkozót, majd a kitörő Németh elől Salamon remek becsúszással tisztázott.
    A 22. percben a gyors Fekete három hazai védő mellett elhúzott, Tasnádi kiindult a szélső elé, ő középre gurított Udvarecz azonban Vágási mellett nem jutott lövéshez.
    Az ellentámadás során Kerekes, majd Moós távoli bombáját hárította a vasgyári kapus.
    Udvareczet lesen állította meg a bírói síp, a szélső leintette a partjelzőt, de a büntetés elmaradt.
    A 42. percben villámgyors diósgyőri akció futott a jobb oldalon. Udvarecz átadását Fekete egyből rálőtte. Vágási azonban jó ütemben érkezett és belevetődött a lövésbe.

    A második félidő elején Veréb előbb Németh fejéről szedte le a labdát, majd nem sokkal később, kapujából messze kifutva, lábbal hárított.
    A másik oldalon Gál ollózva, Láza mellett, alig lőtt a jobb oldali léc fölé.
    Az 50. percben Németh iramodott meg, már a 16-oson belül járt, amikor Salamon buktatta, a játékvezető továbbot intett.
    Hosszú ideig mezőnyjátékot láthattak a nézők, majd mindkét oldalon a friss erőket vetették be az edzők. Ez a csabaiaknak kedvezett!
    A 78. percben Láza Zsírosnak adott, aki középre ívelt. A DVTK-védők és Veréb kapus késlekedtek a beavatkozással. Németh félfordulattal a kiinduló Veréb mellett az üresen maradt kapuba továbbított. 1:0.
    A DVTK ezután mindent „egy lapra tett fel”, Salamon előrement, de csak egy alkalommal jutott a csabai kapu elé: fejesét biztosan hárította Tasnádi. kép
    Egy beadásra - a DVTK kapujának előterében - a csíkos mezes Hajas, Dávid és Németh ugrik fel, amíg Váradi és - tőle takarva Királyvári - figyeli labda útját
    (Jankulár István felvételei)

    Amint az várható volt, óriási taktikai harcot hozott a rangadó. Kerekes Gál, Salamon pedig Németh nyomába szegődött. Így mindkét oldalon megerősített védelemmel találták magukat szembe a csatárok. A nagy tét okozta idegességre mi sem jellemzőbb, mint az, hogy , az első 20 percben a sok idegeskedés és hiba miatt alig volt játékban a labda. A kiegyenlített első félidő után (melyben mindössze két gólhelyzet adódott, de ezeket a vasgyáriak elügyetlenkedték), a második játékrészben megváltozott a játék képe. A Békéscsaba nagy iromot diktált, levegőben lógott a hazai gól, amely érdekes körülmények között született meg — és Némethet dicséri. A csatár megérezte a nagy lehetőséget, és pompásan kihasználta a diósgyőri védelem egyetlenegy hibáját.
    Az élénk iramú, változatos, közepes színvonalú mérkőzésen — a sokkal harcosabb felfogásban küzdő Békéscsaba — a második félidőben nyújtott teljesítményével megérdemelten tartotta otthon a két pontot.

    Nyilatkozatok:
    Babolcsay György: Igen nehéz, küzdelmes és nagy iramú találkozón, a második félidőben nyújtott játékunk alapján, megérdemelten győztünk.
    Preiner Kálmán: Egy pillanatnyi megingás — védelmi és kapushiba — döntötte el a hallatlanul nagy iramú találkozó sorsát
    (Uhrin János—Machalek István)

    Békés megyei Népújság, 1974. március 19.
    képMárcius 17-én, Békéscsabán 11000 néző előtt a csabaiak 1:0-ra nyertek a diósgyőriek ellen. Az 58. percben Sala­mon így vető­dött Németh elé. A csabai közönség 11-est várt, de a já­tékvezető más­ként látta.
    Labdarúgás, 1974. július (Arcanum DT)