magyarfutball.hu

Budafoki MTE-Kinizsi - Szolnoki MTE 3 : 2 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.06, 10:06
    Budafok—Szolnoki MTE 3:2 (2:0)
    Budafok: 4000 n. v.: Hámori.
    Budafok: Lengyel — Horváth, Kapitány, Gergely, Vizi — Noskó, Tóth K., Harangi — Zöldi, Esterházy, Tóth I. Edző: Dobesch Gyula.
    Szolnok: Szendrei — Kántor, Kolláth, Simon, Kabak — Sebők, Lódi, Porhanda, Makai (Szakács a 46. percben) — Garics, Budavári. Edző: Gelei József.
    Az első félidőben a viharos szél az MTE-t támogatta, ennek ellenére a budafoki csapat irányította a játékot. A 12. percben Tóth K. átadását Zöldi fölé bombázta, nem sokkal később ismét a szélső került jó helyzetbe, azonban Szendrei kezébe talált, öt perc múlva Esterházy emelte Szendrei kezébe a labdát. A 25. percben szerzett vezetést a hazai csapat; Tóth I. beadásánál Szendrei elmélázott, es a labda a berobbanó Esterházyról a kapu jobb oldalába pattant, 1:0. A 35. percben Porhanda léc alá tartó lövését Lengyel a kapu fölé tolta. A félidő utolsó percében növelte előnyét a Budafok: a szolnoki védők röviden szabadítottak fel, Tóth I. a 16-osról egyből lőtt, és a jobb sarokba tartó labda Szendrei kezéről került a hálóba, 2:0. A 60. percben újabb gólt szerzett a Budafok. Tóth K. Harangi elé továbbított. Szendrei kifutott, és a középpályás a kapu közepébe gurította a labdát, 3:0. Az utolsó 20 perc a piros-feketéké volt, a hazai együttes teljesen beszorult. A 72. percben Garics lövését Lengyel kiejtette, de a rárohanó Sebők elől gyors vetődéssel még megszerezte a labdát. A 73. percben Szakács a jobbszélen vezetett támadást, ügyesen játszott a kapu elé, és Kabak az ötösről a jobb alsó sarokba lőtt, 3:1. Egy perccel később 22 méteres szabadrúgáshoz jutott az MTE. Lódi legurított labdáját Garics hatalmas erővel lőtte a jobb sarokba, 3:2. A 82. percben Lódi csavart szöglete gólba tartott, de Lengyel kiöklözte a labdát. Egy perc múlva Garics éles fejese a gólvonalon tömörülő védőkben akadt el. A 85. percben Sebők 10 méteres lövésébe az egyik védő belevetődött, és a labda szögletre pattant. Lengyel már verve volt...
    Két ellentétes félidőt hozott a találkozó. Érdekes, hogy mindkét játékrészben a nagy széllel szemben játszó csapatok irányítottak. Szünet után Szakács beállításával sokat javult az MTE támadójátéka, sajnos azonban a piros-feketék csak 0:3 után játszottak tudásukhoz mérten. Jó: Gergely, Tóth, Zöldi, Tóth I., ill. Kolláth, Sebők, Lódi, Garics.

    Forrás: Szolnok Megyei Néplap, 1977-02-22