magyarfutball.hu

Szolnoki MTE - Budafoki MTE-Kinizsi 5 : 4 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.28, 16:56
    Látványos gólparádé
    Szolnoki MTE—Budafok 5:4 (1:2)
    Szolnok, 3000 n., v.: Eőry.
    Sz. MTE: Szendrei - Kántor, Sebők, Simon, Zielbauer (Kabak a 34. percben) - Porhanda,
    Lódi, Baran (Sándor a szünetben) - Szatmári, Dákay, Zakar. Edző: Friedmanszky Zoltán.
    Budafoki MTE: Lengyel — Rácz (Stefanics a 42. percben), Kapitány, Noskó, Vízi - Paizs,
    Tóth K., Harangi (Radics a 65. percben) - Zöldi, Bleicher, Tátrai. Edző: Dobesch Gyula.
    Az MTE már az 1. percben vezetést szerzett. Kapitány felszabadító rúgása Lódiról Zakar elé pattant, a balszélső az alapvonalig futott a labdával, és beadását a jó ütemben érkező Lódi közelről a jobb felső sarokba pörgette, 1:0. Két perccel később megszületett az egyenlítés. Egy jobb oldali támadás után Baran mintegy 17 méterről hazaadott, és Szendrei csak dermedten nézte, amint a guruló labda a jobb kapufa tövéről a hálóba perdült, öngól: 1:1. A 10. percben Dákay jó labdával indította Szatmárit, a szélső beadásából Baran bombázott kapura, de Lengyel védett. Rögtön utána Lódi hosszú labdával szöktette a jobb szélre húzódó Zakart, és a szélső nehéz szögből leadott lövését Lengyel csak nehezen tudta a bal alsó sarok elől szögletre öklözni. A 14. percben már a Budafok vezetett. Egy bal oldalról kapott keresztlabdát Bleicher ügyesen átemelt az őt támadó Zielbauer fölött, és néhány lépés után mintegy 6 méterről nehéz szögből laposan a hosszú sarokba lőtt, 1:2. A 20. percben egy legurított szabadrúgás után Vízi nagy erővel lőtt kapura, Szendrei csak kiütni tudta a labdát, Paizs ismételhetett, ám a szolnoki kapus, ha üggyel-bajjal is, de védett. Nagy helyzetet hagyott ki a Budafok: Tátrai az ötösön rosszul találta el a labdát, és az Szendrei zsákmánya lett. A szünetig mezőnyjáték folyt, enyhe budafoki fölénnyel.
    A II. félidőben a nagy lendülettel kezd,ő piros-feketék gyorsan megfordították az eredményt. A 46. percben közvetett szabadrúgás után Lódi emelt a kapu elé és Dákay kapásból, mintegy 8 méterről laposan a kapu közepébe bombázott, 2:2. Az 51. percben már az MTE vezetett. Zakar ügyesen lefordult védőjéről, és mintegy 10 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 3:2. A 60. percben újabb gólt ért el a szolnoki csapat. Egy előrevágott labda Stefanicsrol lepattant, Szatmári rácsapott, kapura húzott, és középről, mintegy 16 méterről, a kifutó Lengyel mellett biztosan lőtt a hálóba, 4:2. Ezután feljött a vendégcsapat, és két gyors góllal kiegyenlített. A 73. percben Noskó hozta fel a labdát, ügyesen hozta helyzetbe Paizsot, és a középpályás a kimozduló Szendrei mellett a jobb alsó sarokba helyezett, 4:3. Négy perccel később ismét Noskó vezette fel a labdát, majd az előretörő Vízi elé játszott. A balhátvéd beadásából Bleicher közelről kiegyenlített, 4:4. A győztes gól a 80. percben esett. Szatmári a jobb szélen húzott kapura, és nehéz szögből a jobb alsó sarokba bombázott, 5:4.
    Az I. félidő közepes színvonalú, kiegyenlített játékot hozott. Szünet után ugrásszerűen javult a játék színvonala; ekkor élénk iram, néhány kemény összecsapás, erélytelen játékvezetés, sok gól és MTE-fölény jellemezte. A szolnoki védelem váratlanul gyenge játékát ezúttal a támadósor ellensúlyozta. A II. félidei teljesítménye alapján az MTE győzelme megérdemelt. Jó: Lódi, Szatmári, Dákay, Zakar, ill. Noskó, Paizs, Tóth K., Bleicher.

    Forrás: Szolnok Megyei Néplap, 1978-05-23