magyarfutball.hu

Budafoki MTE-Kinizsi - Oroszlányi Bányász SK 8 : 1 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.02.12, 11:34
    Budafoki MTE-Kinizsi - Oroszlányi Bányász SK 8 : 1 (2:0)
    Budafok, 1000 néző, vezette: Makó.
    OBSK: Balázs (a 70. perctől Papp L.) — Rinnbacher, Kórodi, Vízkeleti, Galambos — Dákai, Aradi (az 52. perctől Kavalák), Kovács — Horváth, Papp M., Babai. Edző: Mészáros Imre.
    A tapasztalt játékosokból álló BMTE ellen már eleve csak a szoros eredmény reményével állt ki az önbizalomban teljesen megrendült, egyre jobban visszaeső oroszlányi gárda. Az elsődleges feladat az volt, hogy a technikailag jól képzett, gyors és gólképes budafoki csatársort semlegesítsék, akcióinak kibontakozását időben megakadályozzák. Ezért az állandó védősor tulajdonképpen öttagú volt (Kovács teljesen hátra húzódva játszott), s még a csatárok is
    — a támadásvezetés helyett — inkább arra törekedtek, hogy közbelépjenek az ellenfél indításainál. Ez a taktika csak negyedórán át vált be, úgy-ahogy, mivel a hazaiak ezalatt is többször veszélyeztették az OBSK kapuját. A 16. percben viszont egy gyors hazai támadásnál a védők már nem tudtak közbe avatkozni, és Tóth Kálmán védhetetlen gólt lőtt. 1:0. A budafoki vezetés harcmodor-változtatást kívánt volna az oroszlányiaktól, ami némi erőfeszítéssel sikerült: egy ideig kiegyenlített játék folyt. Néhány vendégtámadást is láthattunk, de akkor sem nyomult fel annyi csatár, hogy a magabiztos hazai védelem mellett igazi veszélyt teremthetett volna. A próbálkozások hamar megakadtak, aztán újból budafoki támadások következtek. A 32. percben egy kapu előtti tömörülésnél Tóth Kálmán vágta közelről a hálóba a labdát. 2:0.
    Az OBSK szinte teljes szétzilálódása azonban csak szünet után kövétkezett be. Négy perccel a fordulás után Esterházy szerezte az újabb hazai gólt. 3:0. A vendégek csak a gólözönt próbálták megakadályozni. Nagy nehezen még tartották magukat, de a 67. percben megindult a „henger”. A sakk-mattá tett oroszlányi védők között Paizs még a kapust is kicselezte, úgy helyezett a hálóba. 4:0.
    Két perc múlva Esterházy növelte a gólok számát. 5:0.
    A kapuscsere sem segített a helyzeten, mert Papp L. alig állt be Balázs helyére, már rezzent a háló: Harangi távoli lövésénél Tátrai ért még a labdához, és az ellenkező sarokba mozdult cserekapus már csak maga mögé nyúlhatott. 6:0.
    A budafokiak nagy kedvvel, az oroszlányiak csüggedten játszottak, szinte alig avatkoztak a hazai akciókba. A 80. percben Esterházy cselezgetett a védők között, ezt tette Papp kapussal is, aztán kényelmesen a hálóba gurított. 7:0. öt perccel később Tóth Kálmán szólózott, s amikor már csak a kapussal állt szembe, mellette a bal sarokba lőtt. 8:0. Ilyen körülmények között szinte váratlanul esett a vendégek „becsületgólja”: egy perccel a befejezés előtt Dákay fejelt kapura, a hazai középhátvéd kézzel próbált menteni. A liest Dákay értékesítette. 8:1. A Budafokon kapott nyolc gól tetőzése az OBSK egyre gyengébb szereplésének, hiszen minden eddigi vereségnél nagyobb mértékű. Kétségtelen, hogy a BMTE nagyon jó napot fogott ki, csatárai szinte szemfényvesztő módon adogattak; ehhez azonban egy passzívan játszó és szinte megrendült (úgyszólván „roggyant”) ellenfél kellett. Az Oroszlánynak a csak védekezés nem stílusjegye: most kizárólag ezzel próbálkozott, de már ehhez sem volt elég ereje.

    Forrás: Dolgozók Lapja, 1976-11-23