magyarfutball.hu

Kecskeméti Dózsa - Békéscsabai Előre Spartacus SC 3 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2023.01.08, 22:28 (szerk.: 2023.01.08, 22:39)
    Kecskeméti Dózsa - Békéscsabai Előre 3:1 (1:1)

    Kecskemét, 5000 néző
    V: Klemm
    Kecskemét: Gór — Kisjuhász, Lantos, Kreidli, Diószegi, Lutz, Balatoni, Tatár, Lódi, Kiss II (Pasek, 57. perc), Józsi I. Edző: Molnár Péter.
    Békéscsaba: Tóth — Kvasz, Tolnai, Láza, Lengyel (Dobó, 16. perc), Ambrus, Tóth Cs. (Papp, 70. perc), Moós, Imri, Németh, Schneider. Edző: Piller Sándor.

    4. perc: Kiss II jó cselek után a kifutó Tóthba lőtte a labdát.
    11. perc: Balatoni, Lódi, Tatár, Józsi I volt a labda útja s Józsi I néhány jó csel után 15 méterről élesen lőtt a bal felső sarokba. 1:0.
    22. perc: Németh már csak Górral állt szemben, de 10 méterről leadott lövését a kapus védte.
    29. perc: szöglet után kavarodás támadt a kecskeméti kapu előtt, s Imri a sok láb között a jobb alsó sarokba lőtt. 1:1.
    43. perc: Balatoni beadását Kiss II tiszta helyzetben a jobb felső sarok fölé küldte.
    65. perc: szöglethez jutott a Dózsa, s Józsi I. szögletét Lantos védhetetlenül fejelte a hálóba. 2:1.
    69. perc: Pasek bombáját Tóth nagy bravúrral ütötte szögletre.
    76. perc: Lódi, Tatár adogatás után Tatár került tiszta helyzetbe, s nem hibázott. 3:1.

    Nagy iramú, színvonalas küzdelem alakult ki a játék első felében. Mintegy húsz percig sziporkázóan szellemes csatárjátékot mutatott be a hazai csapat, de csak egy gólt sikerült elérni.
    Ezután lefékezett a Dózsa, egyre többször szóhoz jutott a vendégcsapat.
    Szünet után ismét feljött a kecskeméti együttes és biztosan győzött.

    Jó: Gór, Lantos (a mezőny legjobbja), Lutz, Lódi, Pasek, ill. Tóth, Láza, Ambrus, Imri.

    2. Kecskemét 8 3 3 2 17:10 9
    ...
    6. Békéscsaba 8 4 - 4 11:12 8

    Népsport, 1970. április 27. (Arcanum DT)
    képA Dózsa első gólja. Józsi I. a gólszerző a kapufától erősen takarva. kép
    Egy bravúros mentés a csabai kapu előtt.

    Petőfi Népe, 1970. április 28.
    Kecskeméti Dózsa — Békéscsabai Előre 3:1 (1:1)

    Kecskemét, 5000 néző
    V: Klemm
    Dózsa: Gór (8) — Kisjuhász (6), Lantos (7), Kreidli (6), Diószegi (7), Lutz (7), Balatoni (6), Tatár (7), Lódi (8), Kiss II (6), Józsi I (7). Edző: Molnár Péter.
    Előre: Tóth M. (8) — Kvasz (6), Tolnai (5), Láza (7), Lengyel (5), Ambrus (6), Tóth Cs. (6), Moós (6), Imri (6), Németh (7), Schneider (6). Edző: Piller Sándor. Cserék: Kiss II helyett Pasek (7) az 57. percben, ill. Lengyel helyett Dobó (7) a 16. percben, Tóth Csaba helyett Papp a 70. percben.

    Jó talajú pályán az Előre kezdte a játékot, Imri beadását a kecskeméti védők hárították.
    A következő percekben a Dózsa lendült támadásba, az Előre jobb oldali védelmét a gyors csatárok több ízben zavarba hozták.
    A 7. percben szorongatott helyzetben Láza nagyszerűen mentett a kapu előteréből.
    Egy perc múlva az üresen hagyott Tatár 10 m-ről mellé lőtt.
    A 10. percben Tóth Cs. beadását Gór elnézte, de Schneider lemaradt az akcióról.
    A 12. percben Lódi, Tatár, Józsi volt a labda útja, a balszélső a tétovázó Előre-védők között 14 m-ről védhetetlenül a bal felső sarokba lőtt, 1:0.
    A 14. percben Tóth M. önfeláldozóan Balatoni elé vetődött, aki lábát nem húzta vissza, s fejbe rúgta a csabai kapust. Két percig állt a játék, majd az Előre lendült támadásba.
    A kitörő Imrit Lutz a 16-oson felvágta, a szabadrúgást azonban Gór hárította.
    A 22. percben Németh jó cselek után kitört, már csak Górral állt szemben, de 10 m-ről leadott lövését a kapus védte.
    Sorozatos csabai támadások után a 30. percben Schneider szögletet ívelt be, kavarodás támadt a hazaiak kapuja előtt és Imri estében 8 m-ről a bal sarokba lőtt, 1:1.
    A gól után határozott fölénybe került a vendégcsapat, a támadásokat azonban nem kísérte szerencse, a kidolgozott helyzeteket az idegeskedő csatárok nem tudták értékesíteni.
    Fordulás után csabai ellentámadás során Imri a bal szélen elfutott, az alapvonalról visszalőtt labdájáról azonban a belsők lemaradtak.
    Egy ártatlan kecskeméti támadás végén a felfutott Diószegi lábáról az alapvonalon túlra került a labda. Szabó partjelző meglepetésre szögletet ítélt, Klemm játékvezető először kirúgást, majd megmásítva ítéletét, a sarokzászlóra mutatott. Józsi I beívelt labdája átszállt a csabai védelem felett, s a bal oldalon tanyázó Lantos zavartalanul fejelt a hálóba. 2:1.
    A csabai csapat a téves szöglet miatt reklamált, de Klemm hajthatatlan maradt.
    A 69. percben a csereként beállt Pasek a lassú Előre-védelem mellett középen kitört, s 12 m-ről leadott lövését Tóth M. nagy bravúrral szögletre ütötte.
    Két perc múlva Német—Imri volt a labda útja, a jobbösszekötő jó cselekkel tisztára játszotta magát. azonban a 11-es pontról óriási helyzetben a kapu fölé lőtte a labdát. Egyenlítési alkalom volt!
    A kecskeméti csapat erőteljesen védekezett, középpályásai igyekeztek a labdát tartani, s az Előre-támadásokat legtöbb esetben a kapujuktól 30-35 m-re taktikai faultokkal állították meg.
    A 77. percben Lódi-Tatár adogatás után, a tisztán maradt jobbösszekötőhöz került a labda, aki 8 m-ről nem hibázott, 3:1.
    Az utolsó tíz percben az Előre az eredmény szépítésére törekedett, de a hazai védelem Gór vezérletével ügyesen hárított.
    kép
    Fejpárbaj a Kecskeméti Dózsa kapuja előtt. Schneider (11-es számmal a hátán), Németh és Lantos ugrik fel a beadásra, míg Diószegi várja a fejleményeket.kép
    A 30. percben egyenlített a csabai csapat. Németh (10-es mezben), Tóth Cs. és a földön fekvő Kreidli nézi miként megy be Imri (csak a lábai látszanak) labdája a hálóba. Kisjuhász, Lódi már későn érkezett. (Fotó: Demény Gyula)

    Bírálat
    A hazai csapat az első negyedórában lendületesen kezdett, s ebben az időszakban az Előre jobb oldali védelmét helycserés támadásokkal többször zavarba hozta.
    Az első félidő második felében magéra talált az Előre és sok-mozgásos, korszerű csatárjátékkal több helyzetet teremtett, de ezek közül csak egyet sikerült kihasználni. Szünet után változatos volt a játék, egyenlően adódtak mindkét kapu előtt kihasználatlan gólhelyzetek.
    A hazai csapat csak játékvezetői tévedéssel tudott vezetést szerezni.
    Az Előre csatársora javuló játékot mutatott, viszont a védelem két-három tagjának gyenge teljesítménye és az említett játékvezetői tévedés 3:l-es vereséget okozott.

    Jók: Goór, Lantos, Lutz, Lódi, ill. Tóth M., Láza, Németh, Imri. (Such Sándor)

    Békés Megyei Népújság, 1970. április 28.