magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Kecskeméti Dózsa SK 1 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2020.05.03, 18:39 (szerk.: 2020.05.03, 18:58)
    Békéscsaba - Kecskemét 1:1 (1:1)

    Békéscsaba, 6000 néző. V: Almási
    B.-csaba: Tóth M. — Kvasz, Dobó, Láza, Lengyel (Lukoviczki, a 75. percben), Kerekes, Veszelka (Schneider, a 61. percben), Dávid, Tóth T., Németh, Kovács. Edző: Piller Sándor
    Kecskemét: Gór — Gyorsa, Lantos, Kreidli, Diószegi, Lutz, Oskolás (Padlás, a 68. percben), Szabó, Pasek (Kecskés, a 78. percben), Koós, Molnár. Edző: Piber István

    12. perc: formás csabai támadás során Dávid „forintos” labdával ugratta ki Tóth Tibort. A csatár nyolc méterről, tisztán állva, a kimozduló kapust találta el.
    35. perc: Dávid 35 méteres bombáját Gór csak kiütni tudta. A szemfüles Kovács rácsapott a labdára és közelről a hálóba gurított, 1:0.
    43. perc: Lutz átadásával Koós húzott el, aki a lest vitató hazai védők mellett a kapu közepébe helyezett, 1:1.
    46. perc: Pasek beadása egy védőről Molnár elé került. A csatárt meglepte a kínálkozó lehetőség, és öt méterről a bal kapufa mellé lőtt.
    49. perc: Németh cselezgetett a Kecskemét kapuja előtt, Diószegi hátulról fellökte. 11-es! A büntetőt Lengyel a léc fölé vágta.
    63. perc: Koós alig fejelt a bal kapufa mellé.
    80. perc: Kerekes remekül tört előre, kicselezett három védőt és 16 méteres, nagyerejű lövése centiméterekkel kerülte el a jobb felső sarkot.

    Gyors, nagyiramú küzdelem.
    Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, ekkor szinte pillanatonként változott a játék képe.
    Fordulás után, különösen az utolsó félórában, fergeteges rohamokat vezetett a Békéscsaba, de támadósora rendre „fennakadt” a kitűnően záró, sokszor önfeláldozó Dózsa-védelmen.
    Jó: Kerekes (a mezőny legjobbja), Tóth M., Dobó, Láza, Kovács, ill. Lutz, Gór, Lantos, Koós, Kreidli.
    (Machalek István)

    10. Békéscsaba 6 2 2 2 6-6 6
    11. Kecskemét 6 1 4 1 6-8 6

    Népsport, 1972. szeptember 18.
    Kihagyott 11-es után:
    Bcs. Előre Spartacus - Kecskeméti Dózsa 1-1 (1-1)


    NB I. B-s labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 6000 néző. V: Almási (7)
    Előre Spartacus: Tóth M. (7) — Kvasz (6), Dobó (7), Láza (7), Lengyel (5), Kerekes (8) — Veszelka (4), Dávid (5), Tóth T. (4), Németh (5), Kovács (6). Edző: Piller Sándor
    Kecskemét: Gór (6) — Gyorsa (5), Lantos (7), Kreidl (7), Diószegi (7), Lutz (8), Oskolás (5), Szabó (6), Pasek (6), Koós (7), Molnár (5). Edző: Piber István
    Csere: Veszelka helyett a hatvanegyedik percben Schneider (-), Lengyel helyett a 75. percben Lukoviczki (-), ill. Oskolás helyett a 68. percben Padlás (-), Pasek helyett a 78. percben Kecskés (-).
    Szögletarány: 11:4 (6:2) a Bcs. Előre Spartacus javára.

    Az első negyedóra a csabaiaké volt.
    Az 5. percben Németh közeli lövését Gór kiütötte.
    A 12. percben egy jobb oldali támadás végén Dávid mértani pontossággal tálalt Tóth T. elé, de a középcsatár - senkitől sem zavartatva - pontosan a kimozduló kapusba vágta a labdát.(Óriási gólhelyzet volt!)
    Ezután fokozatosan a „dózsások” lendültek támadásba.
    A 15. percben Oskolás nehéz szögből leadott lövését Tóth M. kiütötte a mezőnybe, röviddel utána Pasek elől bátor kifutással hárított a csabai kapuvédő.
    A 26. percben Koós mintegy 35 méterről megcélozta a kaput. Az erős labdát Tóth M. szögletre tenyerelte.
    Ezután ismét a csabaiak kerültek fölénybe és a 35. percben vezetéshez jutottak. Villámgyors akció végén Dávid mintegy 30 méterről leadott erős lövését Gór röviden ütötte ki. A szemfüles Kovács ott termett és közelről a kapu közepébe gurított, 1-0.
    kép
    Így szerezte meg a vezetést az Előre Spartacus. A Górról kipattant labdát a berobbanó Kovács — fehér mezben, a kép jobb szélén — a hálóba továbbította. (Fotó: Demény Gyula)

    A 40. percben Lengyel nagy erejű szabadrúgása zúgott el a jobb felső sarok mellett, majd Tóth T. rontott kecsegtető helyzetben.
    A 43. percben váratlanul egyenlítettek a vendégek. Bal oldali támadás végén Lutz jól ugratta ki a tisztán álló Koóst, aki a lest vitató csabai védelem mellett, nyolc méterről a háló közepébe lőtt 1-1.

    Szünet után a 46. percben meghűlt a csabai szurkolók ereiben a vér. Pasek nyargalt el a jobbszélső helyén. Belőtt labdáját Lengyel oly szerencsétlenül találta el, hogy az a tisztán álló Molnárhoz került. A csatár meglepődött a nagy lehetőségtől, és gyatrán a bal kapufa mellé küldte a labdát. (Ez is nagy helyzet volt!)
    Ezután fergeteges csabai rohamok következnek.
    A 48. percben Kerekes kétszer egymás után is próbálkozott kapura lövéssel - sikertelenül.
    A 49. p.-ben Németh cselezte be magát a 16-oson belülre, amikor Diószegi hátulról fellökte, vitathatatlan 11-es! Lengyel futott a büntetőnek és ő nagy erővel a léc fölé vágta a labdát!
    Az 58. percben Veszelka nehéz szögből lőtt kapura, a védők az alapvonalon túlra hárítottak.
    A 63. percben egy ellentámadás során Lutz átadását Koós alig fejelte a bal oldali léc mellé.
    Egy újabb csabai támadás alkalmával Németh addig cselezgetett, amíg elvették tőle a labdát.
    A 72. percben Padlás távoli lövése zúgott el a léc fölött.
    A 80. percben a nagy területen játszó Kerekes a balösszekötő helyéről, mintegy 20 méterről lövésre szánta el magát. A labda nem sokkal kerülte el a felső sarkot.

    Az első félidőben változatos, jő iramú volt a mérkőzés. Mindkét együttes bátran támadott, így kiegyenlített, érdekes volt a küzdelem.
    A második félidőben fergetegesen rohamoztak a csabaiak, de a vendégek védelme kitűnően zárt.
    (Uhrin János)

    Békés Megyei Népújság, 1972. szeptember 19.