magyarfutball.hu

Pénzügyőr SE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 1 : 0 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2020.04.12, 14:58
  Pénzügyőr SE - Békéscsaba 1:0 (0:0)

  Pasaréti út, 2000 néző. V: Vízhányó
  Pénzügyőr: Domján — Mózes, Murár, Csekő, Fonyódi, Kisházi, Hegyesi (Straub, a 46. percben), Herczeg, Havasi, Sashegyi, Süle. Edző: Miksovszky Zoltán
  B.-csaba: Tasnádi — Kvasz, Dobó, Láza, Lukoviczki, Kerekes A., Kovács (Schneider, a 35. percben), Dávid, Tóth T., Németh L., Bánáti. Edző: Piller Sándor

  1. perc: Kovács nagy helyzetben gyengén Domján kezébe gurított.
  18. perc: Havasi bombája a bal kapufa tövénél suhant el.
  21. perc: Sashegyi nagy erejű kapáslövése a védőkről pattant szögletre.
  24. perc: Németh L., majd a másik kapunál Süle hagyott ki nagy gólszerzési lehetőséget.
  54. perc: Tasnádi az előrevetődő Straub fejéről ütötte le a labdát.
  68. perc: Kisházi, teljesen tiszta a helyzetben, 14 méterről az „égbe” lőtt.
  69. perc: Mózes a gólvonalon fejjel mentett.
  73. perc: egy ártalmatlannak látszó labdánál Kerekes és Dávid egymásra vártak, Süle ott termett és a kapus mellett a jobb sarokba gurított, 1:0.
  80. perc: Havasi nagy helyzetben az oldalhálóba lőtt.
  85. perc: Havasi százszázalékos helyzetet hagyott ki.

  Változatos jó iramú küzdelem után a pénzügyőrök átvették a játék irányítását és szünet után óriási fölénybe kerültek. A mérkőzést eldöntő gól mégis csak, az egyébként kitűnően játszó csabai védelem nagy hibájából esett.
  Jó.: Murár, Fonyódi, Havasi, Süle, ill. Tasnádi, Kvasz, Dobó, Láza, Lukoviczki.
  (Bursi Gábor)

  3. Pénzügyőr 14 7 5 2 19-14 19
  ...
  10. Békéscsaba 14 5 3 6 14-15 13

  Népsport, 1972. november 13.
  Pénzügyőr SE - Bcs. Előre Spartacus 1:0 (0:0)

  Pasaréti út, 2000 néző. V: Vízhányó (6)
  Pénzügyőr: Domján (6) — Mózes (6), Murár (5), Csekő (6), Fonyódi (6), Kisházi (5), Hegyesi (5), Herczeg (6), Havasi (6), Sashegyi (6), Süle (6). Edző: Miksovszky Zoltán
  Előre Sp.: Tasnády (6) — Kvasz (6), Dobó (5), Láza (7), Lukoviczki (6), Kerekes A. (5), Kovács (5), Dávid (6), Tóth T. (5), Németh (6), Bánáti (5). Edző: Piller Sándor
  Csere: Hegyesi helyett Straub (5), a 46. percben, ill. Kovács helyett Schneider (6), a 35. percben.
  Szögletarány: 5:3 (1:2), az Előre Spartacus javára.

  Már az első percben megszerezhette volna a vezetést a lila-fehér csapat. Németh elhúzott Murár mellett, a keresztező Csekő sem tudta szerelni. A balösszekötő Kovácshoz továbbított, aki egy csel után kisodródott és éles szögből gyengén Domján kezébe gurította a labdát.
  (Óriási gólhelyzet volt!)
  A pálya középső harmadában folyt a játék, egyik fél sem tudott kibontakozni — elsősorban azért, mert a védelmek jól zártak.
  A 18. percben Havasi szánta el magát lövésre, labdája azonban mintegy másfél méterrel mellé ment.
  Nem sokkal később Sashegyi nagyerejű bombája Lázáról szögletre pattant, a sarokrúgás után tisztáztak a csabai védők.
  A 24. percben Németh húzott el a jobb oldalon, becselezte magát egészen a 16-osig, a lövésben azonban nem volt kellő erő és Domján védett.
  A másik oldalon hasonlóan egyéni akcióval próbálkozott az alacsony termetű Süle is, de kivárt és szögletre hárítottak előle.
  A félidő további részében nem történt említésre méltó esemény.

  A második félidőben a Pénzügyőr átszervezte együttesét. Süle átment a jobbszélre, Havasi lett a balszélső, Straub pedig középcsatárt játszott.
  Az 54. percben Süle beívelését a csabai kapus Straub fejéről ütötte le.
  A 68. percben Kisházi hozta fel a labdát, senki sem támadta meg, ő azonban a 16-osról óriási helyzetben legalább öt méterrel a kapu fölé lőtt.
  Egy perccel később veszélyes lila-fehér akció bontakozott ki. Schneider baloldali szögletét Domján csak ujjheggyel érte el. A mögötte helyezkedő Tóth T. fejjel Dávid elé csúsztatott, s a szőke középpályás fejese már Domjánon is túljutott, Mózes azonban a gólvonalról — ugyancsak fejjel — tisztázott.
  A 73. percben megszerezte a vezető, egyben győzelmet jelentő gólt a Pasaréti úti gárda. Egy látszólag céltalanul előrerúgott labdánál Kerekes és Dobó egymásra várt a felszabadítással. Süle közéjük robbant és a tehetetlen Tasnády mellett közelről a jobb sarokba helyezett, 1-0. (Óriási védelmi hiba volt!)
  A hajrában a hazaiak igyekeztek tartani az eredményt, a csabaiak pedig megpróbáltak újítani. Láza előrehúzódott a középpályára, Lukoviczki lett a balhátvéd, de ez sem segített és az eredmény már nem változott.

  A földes pályához jobban alkalmazkodó hazaiak nagy védelmi hibának köszönhetik a két pontot. Inkább védelmük tűnt ki, elől csak Süle megmozdulásai jelentettek veszélyt.
  Az Előre Spartacus — ha az első félidőben Németh és Kovács kihasználja helyzetét — legrosszabb esetben döntetlennel térhetett volna haza.
  (Zelenyánszky János)

  Békés Megyei Népújság, 1972. november 14.