magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Pénzügyőr SE 2 : 1 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2019.12.30, 21:17 (szerk.: 2022.01.27, 23:51)
  Békéscsaba - Pénzügyőr SE 2:1 (0:0)

  Békéscsaba, 6000 néző V: Hévízi
  Békéscsaba: Tasnádi — Dobó (Kvasz, a 69. percben), Láza, Schneider, Lengyel (Zsíros, a 69. percben), Vágási, Zielbauer, Moós, Dávid, Németh, Királyvári Edző: Babolcsay György
  Pénzügyőr: Bajkai — Zentai, Kajtár, Oláh, Fonyódi, Kisházi, Süle (Vida, a 64. percben), Straub, Jaskó, Matulai (Sashegyi, a 64. percben), Csekő Edző: Miksovszky Zoltán.

  12. perc: Tasnádi a 11-es ponton Straub lábáról szedte le a labdát.
  28. perc: Németh Ügyes cselekkel játszotta át Kisházit, de bombája elsuhant a kapu előtt.
  42. perc: Dávid lövését Straub szögletre hárította.
  46. perc: Schneider beívelése után Németh fejese Oláhról került a kapu elé, Vágási hanyattvetődve, ollózva, alig lőtt a bal oldali léc mellé.
  57. perc: Schneider már a tizenegyedik csabai szögletet ívelte be, Németh visszahúzta a labdát Vágásinak, ő fejjel az egy méteres lesen álló Királyvárihoz játszott. Királyvári könnyen fejelt a hálóba. A Pénzügyőr-játékosok vitatták az ítéletet, de Hévízi határozottan mutatott középre, 1:0.
  60. perc: Tasnádi öklözése Jaskó elé került, a csatár azonban elhamarkodva, az égbe lőtt.
  70. perc: Kvasz beívelését Zielbauer átfejelte Bajkain, de a labda a felső lécről kipattant.
  74. perc: Sashegyi—Vida összjáték után Jaskó az egymásra váró védők mellett elegánsan helyezett a csabai kapuba, 1:1.
  76. perc: Kvasz a jobb szélen elfutott, a Zielbauertől visszakapott labdát elhúzta Oláh mellett és éles szögből, mintegy 14 méterről, nagy gólt lőtt, 2:1.

  Közepes iram és színvonal jellemezte a találkozót. Kiegyenlített I. félidő után, különösen a hajrában nyomasztó fölénybe került a sokkal jobb erőben lévő Békéscsaba. A hazai győzelem jogosságát a 14:l-es szögletarány is bizonyítja.
  Jó: Tasnádi, Láza, Schneider, Vágási, Moós, Németh, ill. Bajkai, Kajtár, Fonyódi, Straub.
  (Machalek István)

  4. Békéscsaba 18 8 5 5 19-15 21
  ...
  15. Pénzügyőr 18 6 3 9 29-32 15


  Népsport, 1974. február 25.

  Nagyobb akarás, a jobb kondíció döntött
  Bcs. Előre Spartacus - Pénzügyőr SE 2:1 (0:0)


  NB I B-s bajnoki labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 6000 néző. V: Hévízi
  Előre Sp.: Tasnádi (7) — Dobó (6), Láza (7), Schneider (7), Lengyel (6), Vágási (7), Zielbauer (6), Moós (7), Dávid (6), Németh (7), Királyvári (6) Edző: Babolcsay György
  Pénzügyőr: Bajkai (6) — Zentai (5), Kajtár (7), Oláh (5), Fonyódi (6), Kisházi (5), Süle (5), Straub (7), Jaskó (6), Matulai (5), Csekő (6) Edző: Miksovszky Zoltán Csere: Dobó helyett a 69. percben Kvasz (—), Lengyel helyett a 69. percben Zsíros (—), ill. Süle helyett a 64. percben Vida (—), Matulai helyett a 64. percben Sashegyi (—).
  Szögletarány: 14:1 (6:O) a Bcs. Előre Spartacus javára.

  A mérkőzés megkezdése előtt egyperces gyászszünettel adóztak a résztvevők a tragikus körülmények között elhunyt Hegyesi Béla Pénzügyőr-labdarúgó emlékének.

  Fergeteges hazai rohamok vezették be a találkozót, a vendégek csak a 12. percben jutottak el először a csabai kapu elé. Ekkor Tasnádi bátor vetődéssel szerezte meg a labdát Straub elől.
  A másik oldalon Zielbauer lövése, majd Lengyel belőtt labdája okozott izgalmat.
  A 22. percben Csekő fordulásból lőtt — fölé.
  A 28. percben Németh ügyes cselekkel csapta be Kisházit, majd nehéz szögből lőtt — a jobb alsó sarok mellé.
  A vendégek igyekeztek tartani a labdát, "elaltatni” az ellenfelet, de ez csak rövid percekre sikerült.
  A félidő hajrája a csabaiaké volt. Dávid fejese, Királyvári futtából leadott bombája, Moós kapáslövése, Dávid lövésszerű beadása jelezte a lila-fehérek fölényét.

  A 46. percben felcsattant a vastaps. Vágási hanyattvetődve, ollózva alig lőtt a bal oldali léc mellé.
  Egy zöld-fehér ellentámadás során Jaskó magasan a léc fölé küldte a labdát.
  A 49. percben Schneider ravasz szabadrúgását Bajkai bravúrosan hárította szögletre.
  Az 55. percben Schneider a csabaiak 11. szögletét ívelte be. Németh visszahúzta a labdát, Vágási továbbfejelte és Királyvári a hálóba továbbított. A Pénzügyőr-védők lest vitattak, Oláh a partjelzőhöz futott reklamálni. Hévízi határozottan középre mutatott, 1—0.
  Bajkai kidobta a hálóból a labdát, de ezt Kajtár dühösen a kapu fölött, a nézők közé rúgta. (Mi úgy láttuk, hogy a gólszerző lesen állt, Hévízi játékvezető megítélte a gólt. Különben is — az a gól, amit a játékvezető megad!)
  Újrakezdés után Süle szögletét Tasnádi kiütötte, a csabai kapu üres volt Jaskó azonban fölé emelt.
  Ezután mindkét edző cserélt. És mind a négy csere — döntő érdemeket szerzett az eredmény alakulásában!
  A 67. percben Dávid a kapus kezébe fejelt, majd Zielbauer ragyogó fejese a felső lécről (?!) vágódott le. A közönség egy része gólt kiáltott mert igencsak „rezgeti” a háló.
  A 74. percben - csabai rohamok közepette — egyenlítettek a vendégek. Sashegyi—Vida összjáték után, Jaskó a fellazult, egymásra váró csabai védők között kiegyenlített 1—1.
  A Pasaréti útiak nem sokáig örülhettek a gólnak. Egy perc sem telt el, amikor Kvasz elrobogott a szélen, s a Zielbauertől visszakapott labdát elhúzta Oláh mellett. Azután hamisítatlan „csikarszögből” óriási gólt lőtt a hosszú sarokba, 2—1.
  A befejezés előtt Dávid csukafejese lett a kapus zsákmánya, majd Kvasz megismételte korábbi szólóját, de ezúttal Bajkai a kapufa tövénél elcsípte a csatárerényeket csillogtató hátvéd bombáját.kép
  Szögletrúgás a Pasaréti útiak kapuja előtt. Vágási Sándor, a lila-fehérek ifjú tehetsége - a helyzet magaslatán. (Fotó: Jankulár István)

  Az idénynyitón jobbára kiegyenlített küzdelmet hozott az első 45 perc. A szünet után nyomasztó fölényben játszottak a csabaiak, lendületüket az egyenlítő gól sem akasztotta meg. A hajrában kidomborodott a lila-fehérek jobb kondíciója.
  Az Előre Spartacus győzelem jogosságát a 14:1-es szögletarány is aláhúzza. A jövőre nézve örvendetes valamennyi csabai játékos lelkesedése, akarása!
  (Machalek István, Uhrin János)


  Békés Megyei Népújság, 1974. február 26.