magyarfutball.hu

Budapesti TC - MTK 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1903, 12. forduló
nézőszámok:
  1. Magyarország: zsúfolt tribünök
  2. Sport-Világ: -

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.08, 18:38 (szerk.: 2021.09.09, 15:04)
    Magyar Testgyakorlók Köre 2:1 győz a Budapesti Torna Club fölött.

    Hogy az idei bajnoki mérkőzések Iegérdekesebbike vasárnap fog lejátszódni, azt tudta a nagy sport­közönség is, mert zsúfolásig megteltek a tribünök és az állóhelyek is a gyönyörű őszi, verőfényes na­pon. Roppant izgatott volt már előzetesen is a kö­zönség, mert a B. T. C. múlt vasárnap mutatott nagystílű játéka után, teljesen egyenlőnek tekintették a két csapatot.

    Azonban úgy látszik a B. T. C. maga nem nagyon bízott a győzelemben, mivel rögtön a játék kezdete után, midőn a Testgyakorlók fürge csatárai a B. T. C. kapuja előtt teremnek, a védelem kézzel-lábbal dolgozik, azonban az erélyes biró határozott fellépésével megakadályozta a durvaságokat. Ilyen jegyben kezdődött a játék, azonban a biró intésé­nek meg volt a foganatja, és a további játéknak teljesen fair jellege volt. Hol az egyik, hol a másik fél támad, amig a 35. perczben egy büntető rúgás­ból kifolyólag Oláh fejpasszal centerezi a labdát Rókának, aki azt ugyancsak fejpasszal a hálóba küldi. A közönség, — melynek a B. T. C. évek óta kedvencze volt, óriási tapssal biztatja őket a további játékra, azonban a félidő 1:0-ra végződik a B. T. C. javára.

    A második félidőben a Testgyakorlók támadnak, még pedig sikerrel, amennyiben az 5. perczben Hoffer éles shoottal megcsinálja a kiegyenlítő goalt. Most azután a B. T. C. mindenképpen igyekszik a győzelmet magához kaparintani. Dolgoznak kézzel, dolgoznak lábbal, sőt Hajós még tettlegességre is vetemedik, ami a közönség soraiban óriási megbotránykozást kelt; akik éppen Hajóstól nem várták volna, hogy heve által elragadtatja magát. Szóval, a B. T. C. játékbeli fogyatékosságát durvasággal pó­tolta, azonban ez sem segített rajtuk, amennyiben a 20. perczben egy büntető rúgásból kifolyólag a Testgyakorlók megcsinálják a vezető goalt, melyet a B. T. C. minden igyekezete daczára se tud ki­egyenlíteni, és igy a félidő 2: 0 végződik a M. T, K. javára.

    A játék menetéről csak annyit, hogy mily remek össz- és paszjátékkal dolgozott a M. T. K., azt abból is megítélhetjük, ha tekintetbe veszszük, hogy a B. T. C. játékosainak erő-és gyorsaságbeli nagy fölénye daczára a M. T. K. győzött. A mai mérkőzés is megmutatta, hogy más irányt kell meghonosítani a labdarúgásban és pedig az önzetlen, lapos, angolos paszjátékot, nem pedig az egyéni játékot. A B. T. C, csapatában jó volt Oláh és Blazsek, aki azonban ma nem érvényesülhetett, továbbá Buda és Skrobák, akik azonban gyakran visszaéltek testierejükkel.

    A M. T. K. csapatában jó volt a csatársor, kitű­nők a hátvédek és helyén volt a fedezetsor. Különös említést érdemel Pozsonyi középfedezet, aki mér­nöki pontossággal adogatta lábbal-fejjel a labdát. Á győzelemből az oroszlánrész őt illeti meg. Vég­eredmény 2:1 a M. T. K. javára.

    Biró: Fehéry Ákos (M. U. E.), aki pártatlan szigorúsággal vezette a mérkőzést. Szívesen látnék őt többször mint birót.

    Magyarország, 1903. október 27.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.08, 18:29 (szerk.: 2021.09.09, 15:04)
    Magyar Testgyakorlók Köre 2: 0 győz a 33. F.C. ellen.

    Érdekes mérkőzés színhelye volt a lágy­mányosi pálya is, ahol a M. T. K. — egyik legko­molyabb bajnokjelölt — mérkőzött a 33-as F. C. csapatával. Á 33-asok kezdik a játékot, de csakha­mar a M. T. K. veszi át a vezetést; eredményt azonban az első félidőben egyik fél sem tud elérni. A második félidőben a 16. perczben a M. T. K. ismert szép összjátékával lerohan az ellenfél kapuja elé és Károly megcsinálja az első goalt. Majd a 33-asok támadnak eredmény nélkül, míg a 37. perczben HofFer gyönyörű shoottal megcsinálja a második goalt. Mindkét csapattól szépen keresztül vitt támadásokat láttunk. Eredmény 2: 0 a M. T. K. javára.

    Biró: Schubert Ernő (M. U. E.)

    Sport-Világ, 1903. november 1.