magyarfutball.hu

MAC - Postás 0 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1903, 7. forduló
helyszín : ?

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.04, 22:21
    A margitszigeti sporttelepen a Magyar Atlétikai Klub mérkőzött a Postásokkal. Szép és változatos küzdelem után a Postások győztek 1:0 eredmény­nyel; a győzelmet kivivó goal a második félidőben esett. Mind a Postások, mind a Magyar Atlétikai Klub vasárnapi játékával nagy haladást mutatott s mindinkább megközelíti azt a nívót, mely az első osztályra mindkét egyesületet méltóvá teszi. Különö­sen a M. A. K. javult az utóbbi időben s múlt héten a B. T. K.-bal szemben elért meglepetésszérü eredménye, mind pedig mostani magatartása reor­ganizált csapatának jó kvalitásai mellett szól.

    Pesti Napló 1903 február 23.

    A mérkőzést a Sport-Világ tudosításával ellentétben február 22-án játszották!
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.04, 22:14
    Postások I. a Magyar Athletikai Club I. ellen. 1:0 a Postások javára.
    Múlt hó 21-én szép számú közönség jelenlétében folyt le ezen bajnoki mérkőzés a Margitszigeti pályán. Daczára a szeles időnek a játék változatos mozzanatokban nem szűkölködött.
    A helyválasztás joga a M. A C -ot illetvén, a Postások kezdték a játékot szél ellenében, a M. A. C. veszi át a támadást, mely azonban meg­törik Bádonyi játékán, ki higgadtan védi a Pos­tás kaput, a játék változatosan folyik tovább, de a csatársorok támadását mindkét fél védelme megtöri. Eredményt az első félidőben egyik csapat sem ér el.
    A második félidőben a Postások játszanak szél mentében a játék a M. A. C. térfelében folyik, egy-két támadás kivételével, csaknem állandóan ; daczára a M. A. C. kapus Felhőssy remek védelmének a 17-ik perczben Mindernek sikerül lerohanásával csapatának egyetlen goalját megszerezni. A M. A. C. minden igyekezete arra irányul, hogy megszerezzék a kiegyenlítő goalt, de a Postások védelme, minden támadást siker­rel ver vissza. A mérkőzés végeredménye 1 :0 a Postások javára.
    Biró: Herzog Ede volt.

    Sport-Világ 1903 március 1.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.09.04, 22:11
    A mai nap folyamán két baj­noki mérkőzés is volt. Az első a margitszigeti sport­telep pályáján folyt le nagyszámú közönség jelenlé­tében. Az ellenfelek itt a Magyar Atlétikai Klub és a Postások voltak. Az eredmény az első félidőbon 0:0 arányában eldöntetlen volt. A második félidőben a postások a játék vége felé megszerezték az első gólt, melyet az atléták már nem tudtak visszaadni, így a második félidő eredménye, a mely egyszersmind a végső eredmény is, egy gól ellen zérus a Postások labdarugó csapata javára. Mind a két csapat igen szépen játszott.

    Budapesti Hírlap v1903 február 23.