magyarfutball.hu

MAC - Postás 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1905, 15. forduló

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.28, 23:12
    Postások—MAC.
    2:0. A szőnyegen fekvő Postás—FővTC. botrány miatt a Postások 'a felfüggesztett Bienenstock és Turi nél­kül voltak kénytelenek kiállani, mi­vel erősen csökkentek győzelmi esélyeik a MAC.-al szemben, A csapat azonban a vélt sérelem miatt való elkeseredésében oly lelkesen játszott, — a MAC. csatársora viszont annyira gólképtelennek bizonyult ismét, hogy általános meglepetésre a Póstások az adott körülmények között elég jelentős gólaránynyal győztek. A Póstásoknál Bienenstock helyén Bodor elég jól végezte feladatát, ugyszinte Turi helyén Korda is. Legjobb embere az egész mezőnynek azonban Koltai volt, ki ezúttal nagy tudása mellett bámulatos agilitásával tűnt ki A MAC.-ról ezúttal kevés jót mondhatunk. Síposnak rossz napja volt, ellenben Oláh és Höfle jól játszottak. A csatár és fedezetsorban csak Medgyessy és Meleghy játéka volt hasznos.
    Következőképpen állnak fel a csapatok: Postások: Bádonyi—Bodor, Fekete—Virág Koltai, Korda—Balló, Buda, Li­geti Kertay, Holub. MAC.:Sípos—Oláh, Höffle—Meleghy, Mé­száros, Bayer—Borbás, Vangel, Kraft, Fitt, Medgyessy. — A MAC. csak 10 emberrel kezdi a játékot, mit kihasználva a Pos­tások, nyomban fölvonulnak s Sípos hibájából alig 5 perc múl­tán már meg is szerzik a vezető gólt, melyre a MAC. viszonttámadással felel; de eredmény nélkül, míg a 26-ik percben Ker­inga Postások második gólját is megszerzi. Ezután lassanként fölnyomul a MAC. s különösen a második félidőben kétségtelen fölénynyel játszik. Hasztalan. A középső csatárok elrontanak mindent s igy nagy meglepetésre megnyerik e matchüket is a Postások. Bíró Szüsz Hugó (33FC.) volt.

    Nemzeti Sport 1905 november 26.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.28, 22:22
    Postás Tisztviselők Sport-Egyesülete győz 2: 0 a Magyar Athletikai Club ellen.

    Az igen érdekes lefolyású mérkőzés csekély számú érdeklődőt vonzott a margitszigeti sporttelepre. A M. A. C. jobb volt, a Postások szerencsésebbek. A sárga-kékek csatársora mezőnyben nagyon szépen összejátszotts vitte előre a labdát, goal előtt azonban határozatlan és tehetetlen volt. A M. A. C. védelmében Höfle és Oláh játéka messze kimagaslott, míg Sipos a kapuban sokat hibázott s ha ellenfelei ügyesebbek lettek volna, a goal-arány sokkal nagyobb differencziát tüntetne fel. A Postás­csapat a szokott stílusban játszott. A kitűnő egyéni játé­kosok mindegyike magának játszott, mert összjátékról szó sem lehetett. Bienenstock helyett Bodor játszott hátvédet; önfeláldozó, odaadó játékával sokszor tartóz­tatta,fel a M. A. C. kitűnő bal szélsőjének veszélyes rusheit.Túri helyén Korda elég jól vált be. A csatársorban egyedül Buda ügyes cselezései és éles lövései érdemelnek említést.
    M. A. C. kezdi a játékot, de rövid küzdelem utána Postások intéznek támmadást a sárga-kékek kapuja ellen. Buda éles lövését Sipos védi, de a labdát kiejti a kezéből s ezt Liba fölhasználva, goalt rúg. (4. percz.) Újabb kezdés után a M. A. C. támad, Vangel lövését a kapus védi, Borbás szép beadását Vangel hibázza el.Egy időre a küzdelem a középre terelődik s a 25. perczben Balló által a középre adott labdát Kertay a goalba fejeli.A félidő további részében a két csapat felváltva támad.Félidő 2 : 0. A második félidőben a M. A. C. a két csatár által vezetett támadás révén egyideig erősen foglalkoz­tatja a Postások védelmét, de a sárga-kékek három középső csatárjának goal előtti tehetetlen játéka miatt nem képesek eredményt elérni. Közben a Postások tá­madnak és Balló éles lövését a kapus nehezen védi a Postások egymás után két kornert rugnak, de ered­mény nélkül. A M. A. C. a javára ítélt szabadrugást sem tudja kihasználni s a Postások egész csapata védőállásba helyezkedik; a
    M. A. C. közben igen sokat tá­mad, de támadásai nem járnak eredménynyel. Biró Szász Hugó (»33« F. C.).

    Az Újság 1905 november 20.