magyarfutball.hu

Budapesti TC - Fővárosi TC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.15, 22:54
    Vasárnap délelőtt az Erzsébet kiralyné-utl pályán mérkőzött a Budapesti Torna-Klub a Fővárosi Torna-Klub ellen. A mérkőzésre a B. T. K. nem ál­líthatta ki teljes első csapatát, mert egyes kiváló já­tékosuk a délutáni atlétikai versenyen szerepelt. Az első félidőben a Fővárosiak csináltak egy gólt, mit -aj Budapesti Torna-Klub csak a második félidő végén; egyenlített ki. Végső eredmény tehát egy, gól ellen egy_; góllal eldöntetlen.

    Budapesti Hírlap 1904 szeptember 20.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.15, 22:43
    Budapesti Torna-Club—Fővárosi Torna Club. 1 : 1 eldöntetlen.

    Óriási meglepetés! A bajnokság utolsó helyén vánszorgó Fővárosi T. C. eldöntetlen eredménytért el a B. T. C. ellen, sőt kis hijja, hogy le nem győzte. A hiba ott van, hogy az ellenfelet nem szabad lebecsülni, a mint azt a Torna-Clubb ezúttal tette. Az első félidőben a Fővárosi T. C. kapja a kedvező szélt, élénken támad, de csak egy goalt bírnak rúgni, mig Oláh néhány lövése a kapufának vagy a kapu mellé kerül. Half time: 1:0 a F. T. C. javára. A második félidőben javarészt a piros-fehérek a támadók s Oláhnak a 39-ik perczben sikerült a goalt kiegyenlíteni. A Fővárosi T. C. elég durván játszott, úgy hogy Takácsot ki is állították. Gabrovitz Emil (Postás Tisztvise­lők S.-E.) kitűnő versenybiró volt.

    Az Újság 1904 szeptember 19.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.09.15, 22:38
    B. T. C. — Főv. T C. 1 : 1.

    Hideg, szeles és borús időben folyt le a szezon első bajnoki mérkőzése. A játékot a B. T. C. kezdi szél ellen és rögtön aktióba is lép, de minden erőlködése meghiúsul a Főv. T. C. erélyes védelmén. A fővárosiak csapata nagy lelkesedéssel és energiával áll ellent a piros-fehérek szorongatásainak s eleinte ügyesen s némi szerencsével hárítja el kapujától a B. T. C erős ostromát. Románnak egy igen erős, oldalról jövő lövése a felső goalléczről pattant le. A Főv. T. C. csakhamar támadólag is kezd működni s Izsónak többször nyílik alkalma tudását a kapuban csapatja javára értékesíteni. Az első félidő végén sikerült végre a Főv. T. C. csapatának egy lerohanásból goalt elérni.
    Felállás után a játék már sokkal erősebb tempóban folyik és a B. T. C. is akczióba lép, hogy az ered­ményt kiegyenlítse, de ez nem igen sikerül Az iram fokozódik, támadás támadást követ; de eredményt egyik fél sem képes elérni. A félidő vége felé a B. T. C. ismét erősen támad, melynek következménye a kiegyenlítő goal lett. — Biró Gabrovitz Emil (Postás) volt. Korrek­tül vezette a matchet.

    Sport-Világ 1904 szeptember 25.