magyarfutball.hu

33 FC - Budapesti TC 1 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.19, 23:05
    B. T. C. L—33. F. C. I. 3 : 1.

    33-as kezdi a játékot s rögtön támadásba megy át A nagy sárban amúgy is lassan mozgó B.T,C. védelmét kissé meglepte ellenfelének gyors mozdulatai és ügyes cselezései s meglehetősen kapkodva védekezik. Bosnyakovits s Koch szép összjátékkal áthaladnak a hátvéde­ken s Koch kapu felé inkább helyezett mint lőtt labdá­ját Izsó nem tudja elfogni. Felállás után, B.T.C. veszi át a támadást s erős irammal nyomul ellenfele térfeléhe ; a 33. F. C csapata ettől kezdve védelemre szorul s min­den erejét meg kell fesziteníe, hogy a piros-fehérek érős ostromát ártalmatlanná tegye. Szendrő éles lövése a kapu mellett süvit el, mig Oláh két éles lövését Lill nagy bravúrral védi. A hosszas, ostrom azonban nem maradt meddő. Egy kapu előtti kavarodásból, Drégely belövi az első goalt. A 33-asok védelmének különösen sok dolgot ad, Blazsek veszélyes lerohanásainak elhárí­tása, ki öcscse ügyes játékától erősen támogatva, gyak­ran kritikus helyzetbe hozza az ellenfél kapuját; haj­szálnyi pontos czenterezéseit azonban a belső csatárok nem tudják kellően érvényesíteni. A félidő vége felé a játék igen változatos jellegű volt a két kapu ellen inté­zett izgalmas támadások folytan ; a védelmek elszántan védekeznek s ennek tulajdonítható a két — különben igen ügyesen és erélylyel játszó — csatársor meddő munkája. Félidő állása 1:1.
    A második félidőben a játék képe hasonlit az elsőé­hez. Általában a B T C uralja a helyzetet s a „33“ csatársor csak ritkán veszi át az offensiv szerepet. A B.T C. nyomra-nyomra foglalja el a 33 F. C. positióját s teljesen védelemre készteti ellenfelét. Olykor-olykor Bosnyakovits kisérel meg egy-egy lerohanást, de ezek a hátvédek erélyes játékán megtörnek. A piros-fehérek részéről Blazsek I. s Oláh nagy verve-el vezetik a támadást. Hosszú ideig nincs eredmény'- s a játék már- már eldöntetlennek látszik. Szendrő goalját a biró off­side czimén nem adja meg. Majd Blazsek I. lövése le­pattanván az egyik hátvéd lábáról, Oláhhoz kerül a labda, ki azt védhetetlenül a hálóba utasítja. Néhány perczczel a játék vége előtt, Oláh egy lefutásával megszerzi csa­patának a harmadik s utolsó goalt. Biró, Malaky (F.T.K.) az offsiedok megítélésében határozatlannak mutatkozott.

    Sport-Világ 1904 november 27.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.19, 22:57
    A Budapesti Torna Club 3:1 arányban győz a 33-as Footbal Club ellen.

    A millennáris pályán folyt le ez a mérkőzés. Maga a pálya csupa sárvolt, úgy hogy a labda súlya csakhamar megkétsze­reződött és ily körülmények között nagyon ne­héz volt játszani. Kezdetben kissé idegenszerüen is érezték magukat a játékosok, csak­hamar belemelegedtek és szép összjátékkál ipar­kodott mindkét csapat megközelíteni ellen­felének kapuját. Különösen a 33-asok játszottak eleinte nagyon szépen és már az ötödik perczben szép támadással nyomulnak a B. T. C. kapuja elé,ahol Koch Nándor védhetetlen goalt lő. Újult erővel látnak a 33-asok a támadáshoz, de csakhamar a B. T. C. is támadásba lép és Drégely a 13. percz­ben kiegyenlíti a goalt. Ezután meglehetősen sűrűen lőnek a ß. T. C. csatárjai az ellenfél kapujára, de Lill Károly bámulatosan ügyesen, tudatosan védi ki a legnehezebb lövéseket. Félidő: 1: 1. A máso­dik félidőben nagyon visszaestek a 33-asok és ugyszólván teljesen védelemre szorítkoztak; meg kell adni azonban, hogy védelmük még a sáros-csuszós talajon is becsülettel állta meg helyét. A támadást vagy a Blazsek-pár viszi kifogástalanul,vagy Oláh, aki azonban állandóan of-side állott. Az első goalt a biró, mint of-side állásból lőttet, —nagyon helyesen — nem ítélte meg, de a második és harmadik goalt érvényesnek mondta a biró, bár mindkettőt Oláh of-side állásból lőtte. A B. T. C.szép és fölényes játékával mindenesetre megérde­melte a győzelmet, de nem két szabálytalan goallal.Mi azt hiszszük, hogy tudott volna szabályosan is győzni a B. T. C.
    Tegnap általában nagyon lelkesen és értelemmel játszott, kiváltak durvaságukkal Skrabák és Sárközi,sokat mentettek Kisfaludy és Sasek: a hátvédek gyengék voltak, ellenben kitűnő volt a két Blazsek, Oláh állandó lesben állásával csak hátrányára van csapatjának. A 33-asoknál a védelem dolgozott kitünően, különösen Lill igazolta tegnapi játékával,hogy ő a legjobb és legmegbízhatóbb magyar kapusok egyike. A fedezetsor gyenge volt, annál is inkább, mert a jobb half mindjárt a játék ele­jén harczképtelen lett. A csatársor szépen össze­játszott. itt meg Bosnyákovits tűnt fel nyers játéká­val. Malaky Mihály (F. T. C.) határozottan ross biró volt, aki nagy kényelmesen teljesítette tisztét és csak ennek és nem rosszakaratnak tulajdonítjuk,hogy az of-side-okat nem fütyülte le. Működésénél első pillanatra látszott, hogy pártatlan, de az is, hogy nem ismeri a szabályokat.

    Magyarország 1904 november 22.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.09.19, 22:46

    B. T. K. I. -«33.» F. K. 3:1.

    Sáros, lucskos időben folyt le a mérkőzés a millennáris pályán,elég szépszámú közönség jelenlétében. 33-as kezdi a játékot, s rögtön támadásba megy át, amelynek csakhamar meg is van az eredménye, amennyiben Koch a 10-ik percben goalt lő. A goal után a B. T. K. lép offenzivába, amit meg is tart egészen a játék végéig. A 23-ik percben a piros-fehérek Drégely révén kiegyenlítik az eredményt. Lilli sok tudással, de annál több szerencsével védi kapuját az ellenfél támadásai ellen, melyeket az, különösen Blazsek I. révén, intéz. Gyönyörű lerohanásait azonban a (belső csatárok nem tudják értékesíteni.A második félidőben sem változik meg a játék képe.33-as teljesen védelemre szorítkozik, s csak Bosnyakovits próbálkozik meg néha egy-egy lerohanással, de eredménytelenül. A játék már-már eldöntet­lennek látszik, midőn Oláh Blazsek I. szép centerezését goallá értékesíti. Egy goalt, melyet Szendrő juttat a 33-asok hálójába, a biró tévesen, offside címén nem ítél meg. Az erős iramtól a 33-asok elfá­radva, a játék utolsó perczében a harmadik goalt kapják, szintén Oláh révén. A 33-asoknál Lili s Bosnyákovits tűntek ki; Hampel hasznos, de durva játékos, a piros-fehéreknél Blazsek I. messze kima­gaslott társai fölött, brillians és önzetlen játékával méltán rászolgál a «legjobb magyar csatár» elne­vezésre. Méltó partnere öcscse, kinek nyugodtságas labdateknikája érdemel elismerést. A védelemben Kisfaludy lelkes játékával dominált. Biró, Malaky(F. T. K.), az offsidsok megítélésében bizonytalan­nak mutatkozott.

    Pesti Napló 1904 november 21.