magyarfutball.hu

MAC - Fővárosi TC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1904, 15. forduló
nézőszámok:
  1. Magyarország: nagy közönség
  2. Sport-Világ: -

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.18, 22:21 (szerk.: 2021.09.19, 15:25)
    M. A. C. I. - Főv. T. C I. 1:1

    A Főv. T. C. újabb tanujelét adta, hogy aránylag legtöbbet fejlődött az összes bajnoki csapatok között. Összjátéka ugyan még hiányos, de pótolja ezt játékosainak energiája. Mindegyik beleövezi testi erejét is a küzdelembe, sajnos, gyakran a megengedett határon túl is s ezzel elérik legalább azt, hogy megzavarják ellen­felüket. A M. A. C. védelme kitett magáért s egy két veszélyesebb lerohanást kivéve, távol tudta ellenfelét kapujától tartani. Csatársorában Schaffer tünt ki; a kö­zépcsatárok gyöngék a lövésben.

    Első félidőben M. A. C. játszik hátszéllel s folyton támad; a Főv. T. C. itt-ott kiszabadul, de csatárainak éles lövései, messziről adatván le, nem veszélyesek. A M. A. C. jobbszárnya kissé erélytelen, mert Medgyessyégy prágai sérülés folytán nem fit Annál erélyesebb Schaffer, de fáradozásának mindössze két korner az eredménye Vincze gyenge lövéseit a kapus könnyen védi.

    A második félidőben a M.A.C. ellenszél daczára fölény­ben van s Meleghy hosszú lövése révén a 4. perczben goalhoz jut. A fővárosiakat ez feltüzeli s Vangel II-nek Mandel lövését kell védenie, mig Roóz gyönyörű lövése épp a kapu mellé megy Vincze szép halfjátékot produkálva leviszi a labdát, de lövés helyett oly rosszul adja le pár méterrel a goal előtt a labdát, hogy a ki­tűnő alkalmat elszalasztják társai. A M. A. C. támadásai újabb 2 kornert hoznak, midőn hirtelen lefut a fővárosi csatársor, Veres egy off side csatártól zavarva labdát hibáz s Roóz kiegyenlít Az utolsó pillanatban Fitt kap szabad labdát, de szép lövése a kapus markába megy.

    Sport-Világ, 1904. november 20.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.18, 22:16 (szerk.: 2021.09.19, 15:29)
    A Magyar Athletikai Club 1 : 1 arányban eldön­tetlenül mérkőzött a Fővárosi Torna-Clubbal.

    A margitszigeti spor telepen folyt le ez a mérkőzés meglehetősen nagy közönség e őtt. A M. A. C. győ­zelme volt valószínű, bár a Főv. T. C. roppant na­gyot haladt az utóbbi időben. A nagy szél erősen befolyásolta a játékot.

    Az első félidő 0:0 ered­ménye után a második félidőnek mindjárt az elején eléri a M. A. C. Meleghy révén a veze'ő goalt. me­lyet a Főv. T. C. csak az utolsó perczekben tud kiegyenlíteni. A M. A. C. ismert gyors játékával mindvégig fölényben volt.

    Biró: Simon László

    Magyarország, 1904. november 15.