magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - MAC 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 23. forduló
játékvezető : Schreiner Károly
nézőszámok:
  1. nela: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.02, 22:25 (szerk.: 2022.03.03, 09:51)
    MAC - TTC 2:2 (1:0)

    Hungária-uti pálya
    Biró: Schreiner Károly

    A várakozásnak megfelelően kemény küzdelmet vívott egymással a két csapat, mely végül is el­döntetlenül védzödött egy ujabb értékes ponthoz juttatván a Terézvárosiakat. A játék igen változa­tos, heves iramuú és mindvégig érdekes sőt izgal­mas lefolyásu volt, s a két félidő képe homlokegyenest ellenkezőt mutatott. Az első félidőben a MAC-ot látjuk többet frontban, a második félidő­ben azonban a TTC domináló főlénybe kerül, s annak ellenére, hogy a MAC már 2:0-ra vezetett, nemcsak kiegyenlítenie sikerült, de balszerencséje nélkül a győzelmet is kivívhatta volna.

    A TTC kapujában Kopácsi állott; az első gólt jó helyezkedéssel feltétlenül védhette volna. Hegyi és Fried nem mutattak ugyan kimagasló formát, de megbízhatóan látták el feladatukat. A fedezet­sor jól szedett labdát és a csatársor támogatásá­ból is kivette részét, mig a csatársorban ezuttal a Recht—Chován—Procenko belső trió tett ki külö­nösen magáért, a szélsők a szokottnál gyengébben funkcionáltak.

    A MAC csak az első félidőben elégített ki, szü­net után azonban kifuladva teljesen összeesett. Fehér a kapuban csak igazolta legutóbbi jó játé­kait. A hátvédek közül Szaffka volt a jobbik. A fedezetsorban Lenz tetszett, mig Fodor intelligens játéka csak az első félidőben tudott érvényesülni, szünet után azonban elkészült erejével. A csatár­sor Bodnárt nélkülözte akiket távóllétében inkább az összjátékra, mint egyéni akciókra fektették a fősulyt. Játszott ismét Kehrling jobbösszekötőt, egyelőre azonban meg gyengén. Uj erő mutatko­zott be a centercsatár helyén a Szegedi AK volt válogatott játékosa Simon személyében, aki két szép góljával teljességgel igazolta a tudásáról el­terjedt jó híreket, s némi erélyre téve szert rövi­desen értékes támasza lesz az atléták csapatának.
    Az első félidőben egyetlen gólját Simon lövi a 25. percben szépen plasszirozott hosszu labdával. A második félidő 14. percében ugyancsak ö lövi a MAC második gólját. Két perccel később egy TTC támadást a MAC védetem foulttal akadályoz, de Proczenko közben mégis belövi a labdát. A biró azonban közben lefujta a gáncsot, s így an­nak ellenére, hogy a labda már bejutott a hálóba, tizenegyest ítélt, amelyet Recht mellé lőtt. A 19. percben Maly beadásából Procenko védhetetlen fejessel a TTC első gólját lövi. A 33. percben Fodor a 16-os sarkában ártatlan handset vét, amelyért a bíró 11-est ítél, s Hegyi védhetetlen lövéssel kiegyenlít.

    Sporthirlap, 1920. április 12.