magyarfutball.hu

MAC - Terézvárosi TC 3 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 7. forduló
játékvezető : Nyúl Dezső
nézőszámok:
  1. nela: 2.000
  2. Sporthírlap: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.24, 21:30 (szerk.: 2022.03.25, 12:16)
    MAC — TTC 3:0 (1:0)

    Margitsziget, 2500 néző
    Biró: Nyul Dezső

    Jól kiérdemelt győzelmet aratott a MAC csapata a formájában erősen visszaesett Terézvárosiak felett A hatalmas szélvihar meggátolta az összjátékot, miértis a csapatok egyéni akciókkal kísérleteztek. Az első félidőben már kidomborodott a MAC tech­nikai fölénye. Jóllehet szél ellen ját­szott, mégis több veszélyes támadást intézett a TTC kapuja ellen.

    A csapat és egyuttal a mezőny ki­magaslóan legjobb embere Kocsis centerhalf volt. Helyezkedése, labda­osztogatása egyaránt mintaszerű. A szélső halfok közül Omelka volt a jobbik. Weiner kapcsolásai elsőranguak, azonban passzaiban nincs meg a kellő céltudatosság. Fehér kevés dolgát kifogástalanul végezte, ugy­szintén hibátlanul dolgozott a Szafka—Jancsár hátvédpár is.
    A csatársor munkájában a szélsők gyors lefutásai és a belső csatárok helyezkedése keltett jó benyomást.

    A TTC csapata nem tud lábra kapni. Eltávozott játékosait az ifjusági erők nem tudják pótolni. Csupán Fried és Friedmann játszott elfogad­hatóan, a többiek nem ütik meg a kívánt mértéket. A MAC támadása nyitotta meg a mérkőzést. Rácz ve­szélyes támadását a 10-ik percben Fried kornerra menti, ez azonban eredménytelenül végződött. A TTC Maly révén vezetett támadást, de a középre adott labdáját Fehér ejti zsák­mányul. Szafka felszabadító rugása a TTC térfelébe terelte át a játékot. A 20-ik percben Kocsis Szalainak adta át a labdát, aki 18 méterről élés saroklövéssel megszerezte a MAC első gólját. A gól után a TTC lépett ofenzivába, de Szafka minden támadását leszerelte.

    Helycsere után a MAC a széltől is támogatva döntő főlénybe került.

    A 3-ik percben Rácz a tétovázó TTC védelem között a második gólt fejelte. A 15-ik percben ugyancsak Rácz lövi a harmadik gólt. Egy magasan a középre adott labdája a szél segítségével Braun hálójában akad meg. Ettől kezdve a MAC — megelé­gelve az elért eredményt — engedett a tempóból. Ezáltal a TTC is szóhoz jutott, azonban be kellett érnie két eredménytelen kornerral.

    Sporthirlap, 1921. október 31.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.24, 11:01 (szerk.: 2018.09.24, 19:51)
    Margitsziget, Bíró: Nyul.

    TTC széllel hátban kezd és az első 20. percben állandóan frontban van. de a MAC védelem mindent paríroz. A 23. percben Abay kiadja a labdát Boldognak, centerét Szalay élesen a gólba lövi. Ezzel megtört a jég, Szaffka hatalmas lövései az orkánszerű szél ellenében is frontba viszik a MAC-ot, a mely már végig ura a játéknak.
    A II. félidőben a szél erőssége enged. A MAC azonnal támadásba megy át és már a 3. percben kornert ér el: a labdát Rácz a hálóba fejeli. Kovács a kapuból próbálta kifejelni a labdát, de csak még jobban besegítette. A TTC a 6. percben még kornert ér el, de ettől kezdve állandóan a MAC támad, kombinációit azonban erősen zavarja a szél. A 15. percben Rácznak egy 30 méterről élesen centerezett labdáját a kapura viszi a szél és a labda Braun feje felett a hálóba esik. A TTC védekezésre szorul, a MAC azonban csak egy kornert ér még el.
    A beteg Nagy helyett Nyul jól bíráskodott.

    MAC: Fehér—Jancsár, Szaffka—Omelka, Kocsis, Weiner—Rácz, Plohl, Abay, Szalay, Boldog.
    TTC: Braun—Kovács, Fried—Denhof, Friedmann, Palkovics—Maly, Chován, Höflinger, Poremba, Weninger.

    Nemzeti Sport, 1921.10.31.