magyarfutball.hu

Budapesti TC - MTK 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1904, 13. forduló
játékvezető : Szüsz Hugó
nézőszámok:
  1. Magyarország: nagy közönség
  2. Sport-Világ: -

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.16, 20:00 (szerk.: 2021.09.18, 10:29)
    B. T. C I — M. T K. I. 1:1

    M. T. K. kezd s ügyes kombinatió után ellenfele kapu­jához férkőzik. Az egyik hátvéd labdát hibáz, mit Hoffer ügyesen kihasznál, a kapu jobb sarkába helyezett éles lövéssel védhetlen goalt lő. B. T. C. a váratlan táma­dástól felocsúdva, kezdés után erélyes játékot produkál s csatárai nemsokára erősen szorongatják a kék-fehérek kapuját, melyet Sebő kapus és a két back remekül véd A M. T. K. csatárai is viszonozzák a támadást s Károly egy ízben kicselezve az ellenfél védelmét, kapura lő, de összeütközik az egyik hátvéddel s oly szerencsétlenül esik, hogy rövid időre kénytelen a pályát elhagyni. M. T. K. a játékot 10 emberrel folytatja, de negyedóra után Károly ismét beáll a csapatba. B. T. C. 11 percz után kornerhez jut, melyet nehány percz múlva a M. T. K. sarokrúgása követ. A piros-fehérek csatárai hatalmas iramban támadnak s miután Nagy, majd Révész a Testgyakorlók kapuja felé lőtt labdát elhibáz­zák s a kapuvéd kifut, Szendrő a labdát a védetlen goalba rúgja. A B. T. C. a kiegyenlítő goal után még erősebb tempóban folytatja a játékot. Blazsek II gyö­nyörű shootját Sebő biztosan védi.

    Half time 1:1.

    A második félidőben az erős iram nem csökken; mindkét fél önmagát igyekszik felülmúlni Főleg az egyéni játék dominál, összjátékot alig láthatunk. Az első 15 perczet a B. T. C. erős támadása foglalja le, mely ellen a M. T. K. csak nehezen tud védekezni A B T. C. kornere eredménytelen marad. A játékidő közepe felé ismét a M. T. K. lép fel offensiven, de Rapos, Kisfaludy és Ott a legveszedelmesebb támadásokat is meghiúsítja Hoffer erős lövését ügyesen védi Izsó. B. T. C. 25 percz, M. T. K. pedig 33 és 42 percz után rúg kornert. A piros-fehérek részéről Blazsek I, a Testgyakorlók részéről Károly és Frank vezetik a támadást, de min­den positiv eredmény nélkül Szüsz Hugó („33“ F. C.) kitűnő bíró volt.

    Sport-Világ, 1904. október 30.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.16, 19:55 (szerk.: 2021.09.18, 10:28)
    A Magyar Testgyakorlók Köre 1:1 arányban el­döntetlenül mérkőzik a Budapesti Torna ClubbaL

    A Slavia-matchekre emlékeztető nagy közönség volt künn a csőmöri-uti pályán megnézni az izgalmas mérkőzést, amely döntő befolyással birt a bajnok­ságra. Papírforma szerint a Testgyakorlóknak kellett volna győzniők, de tegnap a B. T. C. oly szívós ellenállást fejtett ki, viszont a M. T. K. védelme és támadása oly színtelen volt, hogy képtelen volt a győzelmet magához ragadni. A B. T. C. múlt heti mérkőzése után szemrehányásokat tettek a csapat játékosainak, hogy rossz taktikusok; nos tehát, teg­nap megmutatták, hogy mégis csak jó taktikusok, amennyiben a M. T. K. csapatából Károlyt,a tá­madás lelkét, legveszedelmesebb ellenfelüket, mind­járt a játék elején ártalmatlanná tették, úgy hogy a mentők vitték ki öt. Mintegy tiz percz malva vissza­tért ugyan Károly sápadtan és kedvetlenül, de ter­mészetesen nem tudott úgy játszani, mint ahogy máskor.

    A játék maga erős, gyors tempójával rendkívül izgató volt, különösen az első félidőben. M. T K. kezd és csakhamar Rapos hátvéd védeni kénytelen, de elhi­bázza a rugást, mire az odarohanó Hoffer védhetetlenül ragja a kapába a labdát az első perczben. A legközelebbi támadásnál éri Károlyt a baleset, úgy hogy M. T. K. egy darabig tiz emberrel játszik. Ezt a körülményt fel is használja a B. T. C. a 15 perczben a Testgyakorlók hátvédjei hibáznak, Sebő kiszalad kapujából és igy Szendrö könnyű szerrel rugja a labdát az üres kapuba. Ezután hol az egyik hol a másik fél támad, a B. T. C, csapa­tában különösen a két Blazsek testvér arat gyakori tapsokat szép játékával, mig a M. T. K. csapatá­ban csakis Kürschner érdemel említést. Sajná­lattal láttak a tegnapi mérkőzésen is, hogy Skrobák és Ott még mindig nem szakítottak durva, meg nem engedett játékmodorukkal és aligha csalódunk, ha ennek okát a Labdarugó Szövetség legutóbbi enyhe ítéletében keressük. A játék külön­ben a második félidőben meglehetősen érdektelenül, mindkét részről való gyakori büntető rúgásokkal súlyosbítva folyt le. Csak a játék utolsó negyed­órájában melegedett bele a M. T. K. a küzdelembe, de már akkor hiába, mert eredményt nem ér el.

    Szüsz Hugó (33-as) kiválóan pártatlan, de nem elég erélyes biró volt.

    Magyarország, 1904. október 25.