magyarfutball.hu

Fővárosi TC - MAC 2 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.15, 22:26
    Magyar Athletikai Club győz 3:2 a Fővárosi Torna-Club ellen.

    A tavaszi idény utolsó bajnoki mérkőzése va­sárnap délután folyt le a margitszigeti pályán, csekély számú közönség jelenlétében. A Magyar Athletikai Club és a Fővárosi Torna-Club voltak az ellenfelek s bár a M. A. C. végül győzött, rendkívül erős, szívós ellenfélnek bizonyult ezúttal a Fővárosi T. C. csapata is, mely eredmény nél­kül játszotta le az első nyolcz bajnoki mér­kőzését.
    Az első félidőben a Fővárosi T. C. nagy fö­lénynyel játszik és tiz perczen belül két goalt lő. Az elsőt a bal szélső csatár a kapu jobb sarkába védhetetlenül lövi, mig a második szabadrúgásból kerül a M. A. C. kapujába. Az atléták goalját a csatárok ügyes lerolianása után Fitt rúgja. Half time 2:1 a F. T. C. javára.
    A második félidőben a M. A. C. kerül fö­lénybe. A kiegyenlítő goalt Medgyessy rúgja, mig a győztes goal szigorított szabadrúgás eredménye. Mindkét csapat védelme meglehetősen durván ját­szott, Fehéry Ákos (B. T. C.) kitűnő verseny­bíró volt.

    Az Újság 1904 május 30.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.15, 22:04
    M. A. C. — Főv. T. C 3:2

    Fővárosi erős ostroma vezeti be a mérkőzést. M. A. C. védelemre szorul s csatárai alig egy-kétszer látogatnak ellenfelük térfelébe. A Fővárosiak folytonos támadásá­nak eredményeképen gyors egymásutánban két goalhoz jutnak, melyet a M. A. C. csak a félidő végén tudott kiegyenlíteni. Az egész félidő folyamán különben a Fővárosi határozott fölényben volt, bár a vége felé, a kezdetben diktált hatalmas iramtól kimerültén, kissé bágyadtan játszott.
    A második félidőben azonban már nagyrészt a M. A. C. vette át a támadó szerepét. A Fővárosiak inkább védelemre szorultak s az erélyes ellenállásban meglehetős durva játékot produkáltak. A M. A. C. csak­hamar kiegyenlít s röviddel a félidő befejezése előtt megszerzi a győzelmet jelentő goalt egy szigorított szabadrúgás révén.
    Biró : Fehéry Ákos (B. T. C.) volt.

    Sport-Világ 1904 június 5.