magyarfutball.hu

UTE - Fővárosi TC 4 : 0 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1905, 7. forduló
játékvezető : Szüsz Hugó
nézőszámok:
  1. Sport-Világ: 800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.12.03, 09:34
    UTE.-FŐV. TC. 4:0.

    Nem kis meglepetést keltett e két csapat találkozása a népszigeti pályán husvét hétfőjén. Eddigi eredményeik után ítélve a két csapat egyenrangú volt s az eredményt - bár az UTE. a győzelmét megérdemelte — reálisnak elfogadni nem lehet, annyival is inkább nem, mert az UTE. kapuja csak óriási szerencsével menekülhetett meg ismételten a góltól. A Főv. TC. csatárait a balszerencse üldözte a góllövésben s hat-hét lövésük is a kapufáról pattant vissza. Viszont a Fővárosi védelem ezúttal a szokottnál gyengébben játszott s ez magyarázza a nagy gólkülönbséget. Félidő 1:0.
    Biró: Szüsz Hugó (33 FC.) volt.


    Nemzeti Sport, 1905. április 30.
     
  2. avatar: heimo
    2016.12.03, 09:27 (szerk.: 2016.12.03, 09:27)
    A Népszigeti pályán hétfőn délután igen nagy közönség előtt az Újpesti Torna Egyesület mérkőzött a Fővárosi Torna Klub-bal. Az első félidő harmincadik percében Molnár rúgta az újpestiek első gólját. A második félidőben Molnár még két gólt csinált és egy kornerrugásból kifolyólag az újpestiek még két gólt értek el. Eredmény négy gól zérus ellen az Újpesti Torna Egyesület javára. Az első csapatok mérkőzése előtt az egyesületek második csapatai játszottak a szövetségi díjért. Eredmény három gól egy ellen az Ujpesti Torna Egyesület második csapata javára.


    Budapesti Hírlap, 1905. április 26.
     
  3. avatar: heimo
    2016.12.03, 09:21
    Húsvéthétfőn a népszigeti pályán az Újpesti Torna Egyesület és a Fővárosi Torna Club csapatai találkoztak. A két régi rivális bajnoki mérkőzése nagyszámú közönség előtt folyt le, kik egy mindvégig fair és izgalmasan változatos matchnek voltak tanúi. Az újpesti publikum lelkesen biztatta kedvencz csapatát és ez alaposan »belefeküdve« mintaszerű összjátékkal biztosan megnyerte a mérkőzést. A csatársor észszerű kombinációi, pontos passzai, meglepetésszerü lövései sokszor zavarba hozták a fővárosiak elismert jó védelmét. A védelem — mint rendesen — kifogástalanul működött.
    A Fővárosi T. C. csapatát feltétlen elismerés illeti meg azért a fair, korrekt játékmodorért, melyet a legkritikusabb pillanatokban is tanúsítottak. Fault lefuvások alig hangzottak el e matchen. Csatársora az egymásután bekapott goalok daczára sem vesztette el kedvét, erélyesen támadott, de az önző játékról még mindig nem szokott le. Ily gyors és kiváló lövőképességgel rendelkező csatársor, a kellő összjáték és önzetlenség mellett minden mérkőzésen goalt lőhetne. A védelem kitűnő volt.

    U. T. E.—Főv. T. C. 4 : 0

    Vagy 800 néző jelenlétében l/2 5 órakor a fővárosiak kezdik meg a játékot. A labda azonban a lila-fehér csatárokhoz kerül és Petz lövése csak korner révén kerüli el a fővárosi kaput. Majd a Barcsaytól kapott labdával Fehér leszökik és helyezett lövése a kapufélfáról pattan vissza, a leperdülő labdát Prácser kapu fölé lövi. Ezután a fővárosiak támadnak jobbszárnyuk szépen lefut és Weisz II. szép lövése kornert eredményez. Egy másik kornert Weisz II. goal mellé lő, mig egy szabadrúgást Rooz lő ki. Változatos játék után újpestiek javára eredménytelen korner esik. A 25. perczben a jobboldalról középre adott labdát Molnár II. „csavart lövéssel“ a fővárosiak kapujába küldi. Ismét főváros vonul fel és egymásután 2 kornert ér el. Halftime 1:0.

    A második félidőt Újpest kezdi és baloldala háromszögjátékkal felvonul, Kuschner előre adja a labdát és Herczeg azt az első perczben goalba emeli. Kezdés után az újpesti csatárok hatalmas tempót diktálnak. Az 5 perczben rúgott korner nem hoz eredményt, de a 6-dik perczben handsból eredő szabadrúgást Barcsay pontosan a kapu elé ad és Molnár II. befejeli. Újpest továbbra is fölényben van. A 20-ik perczben Molnár II. szép cseljáték után vagy 25 méterről éles goalt lő, a meglepett kapus véd ugyan, de már későn. Ezután a Főv. T. C minden erejét megfeszíti, hogy legalább egy goalt érjen el. Gulyás a csatársorba megy és éles lövése a kapufélfáról pattan vissza. Majd két kornert ér el, de Újpest kitünően véd. Roóz és Weisz I megszökéseit
    Bej csak kifutással háríthatja el. Az utolsó 10 perczben ismét Újpest támad, de eredménytelenül. Szüsz Hugó (33-as) ismét a kitűnő bíró volt.


    Sport-Világ, 1905. április 30.