magyarfutball.hu

MTK - MAC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1905, 2. forduló
helyszín : ?
meccstörténelem
  1. 1923.05.13 MAC - MTK 1-3
  2. 1922.09.17 MTK - MAC 4-0
  3. 1922.03.05 MTK - MAC 2-1
  4. 1921.09.04 MAC - MTK 0-1
  5. 1921.05.22 MAC - MTK 2-5
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.24, 21:22
    MAC.—MTK. 1 : 0.

    A befejező bajnoki mérkőzések egyik legérdekesebbje folyt le az Erzsébet királyné-uti pályán mult vasárnap. A csatársorának rendkívüli gyorsasága a MAC.-ot min­dig az MTK. egyik legkeményebb ellenfelévé avatta, de a vasárnap lefolyt küzdelem szépség és erő dolgában messze felülmúlt minden várakozást. A MAC. lelkesenés odaadással, tűzzel és kitartással játszott. Komplettvédelme gyönyörűen megfelelt feladatának, mert ez volt az MTK. idei első bajnoki mérkőzése, melyen ellenfelének nem tudott gólt adni. Veres II. és Höfle formájuk tető­pontján állanak és Bayer ismét szép játékot produkált, Mészáros I.a áték utolsó 10 percében, midőn az MTK.fölénybe került, eddig még nem látott önfeláldozó játék­kal szerelte le az MTK. minden támadását. Borbás hiá­nyát a csatársor alig érezte meg Schöffer lelkes játéka folytán. Az MTK. valamivel jobban játszott, mint a WAC. ellen és különösen a bekapott gól után nagy erővel játszott. Csatársorukban különösen Shires vált ki, aki meglepően fejlődik napról-napra. Meglepő jól játszott Weisz Révész helyén és a legveszélyesebb támadásokat tette ártalmatlanná.
    A két csapat a következő volt: MAC. Oláh—Veres, Höfle - Meleghy, Mészáros I., Bayer— Medgyessy, Fitt, Mészáros II., Vangel, Schöffer.
    MTK. Domonkos—Weisz, Nagy—Deutsch, Pozsonyi, Kürschner—Stern, Károly, Hoffer, Shires, Káldor.
    A játékot a MAC. 10 emberrel nap ellenében kezdi s 15 percig, mig Schöffer beállt, az MTK. fölényben volt, de ve­szélyesebb támadás nem esett. Az után a játék ide-oda hul­lámzott, de mindkét kapus jó játéka folytán eredményt egyik csapat sem tudott elérni. A félidő vége felé az MTK kerül fö­lénybe. Eredmény 0 : 0. A második félidőben a MAC mindjárt az elején veszélyes támadást vezet, de Schöffer a gól mellé rúgja a labdát. Mindjárt utána ismét egy veszélyes helyzetbe kerül az MTK. kapuja, de Fitt, majd Mészáros rugja Domon­kos-ba a labdát. A 30-ik percben a MAC. a középen megkap­ván a labdát, szép összjátékkal az MTK. kapuja elé viszi, a hol Fitt Medgyessy-nek adja, ki egy szépen helyezett lövéssel megszerezte a mérkőzés egyetlen gólját. Felállás után az MTK. teljes erejét küzdelembe vitte és sokszor igen veszélyes hely­zeteket teremtett, de Oláh kitünően védett s minden ered­ményt lehetetlenné tett. Biró: Szusz Hugó (33FC.) volt.

    Nemzeti Sport 1905 június 4.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.24, 21:05
    Magyar Athletikai Club győz 1:0 a Magyar Testgyakorlók Köre ellen.

    A két csapat óriási közönség jelenlétében az Erzsébet királyné-uti pályán mérkőzött. M. T. K. csapatából Révész, M. A. C.-óból Borbás hiányzott. Az első félidőben a Testgyakorlók voltak fölényben, de a rossz kondiczióban lévő csatársor kedvező helyzetét nem volt képes kihasználni. Half time 0 : 0. A második félidőben az atléták voltak állandóan offenziváhan s bárM.T. K. jól védekezett, Medgyessy oldalról rúgott éles goalját nem védhették ki. Biró Szász Hugó (»33« F. C.) volt. A M. A. C. fedezetsora meglepő jól játszott.

    Az Újság 1905 május 29.