magyarfutball.hu

MAC - MTK 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 1. forduló
játékvezető : Spanring István
nézőszámok:
  1. nela: 2.500
  2. Sporthírlap: 6.000
meccstörténelem
  1. 1923.05.13 MAC - MTK 1-3
  2. 1922.09.17 MTK - MAC 4-0
  3. 1922.03.05 MTK - MAC 2-1
  4. 1921.09.04 MAC - MTK 0-1
  5. 1921.05.22 MAC - MTK 2-5
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.19, 23:47 (szerk.: 2022.03.20, 08:54)
    MTK - MAC 1:0 (0:0)

    Margit­sziget, 6000 néző
    Biró: Spanring István

    A margitszigeti sporttelep viharedzett tribünje roskadásig megtelt a közön­ség tömegeivel s a kik már nem jut­hattak föl reája, nyulfarknyi póttribünkóre szorultak, vagy a korlát mel­lett sorakoztak fel. A pálya külső képe festői látványt nyujtott a nézők sürü soraival, a pályán lejátszódott sport azonban nem vetekedett a néző­térség nyujtotta látványossággal. Az MTK határozottan csalódást keltett olyannyira, hogy nemcsak az objektív nézőben támadt kétség jövő szereplé­sét illetően, de aggodalom szállotta meg a csapat fanatikus híveit is, vaj­jon folytatni tudja-e a csapat a győ­zelmeknek esztendők óta tartó pompás szeriesét. A MAC jóllehet a kék-sárga dreszben is láttunk már sokkal jobb együttest, csaknem teljesen egyenlő- rangu ellenfele volt a bajnokcsapat­nak. Sőt védelme lényegesen jobb is volt, fedezetsora vetekedett az MTK fedezetsorával s a csatársorokban mindössze annyi volt a különbözet, a mennyit Orth és Molnár brilliáns technikája biztosit a kék-fehér csatár­sornak minden más magyar csatársor fölött. Ilyen módon nem is meglepetés, hogy az MTK csupán 11-esből szer­zett góljával tudta a két pontot a maga javára biztosítani. MTK fölényről szó sem volt, mint ahogy MAC fölényről sem lehet beszélni.

    A támadásokból mind a két csapat egyenlően vette ki a részét még pedig ugy, hogy az első félidőben az MTK, a másodikban a MAC volt gyakrab­ban frontban. S a mig az MTK a belső csatárok ügyes kombinációs játékával igyekezett megközeliteni az ellenfél kapuját, addig a MAC a szár­nyakon keresztül vitt gyors lefutások­kal operált, de akcióik eredménytele­nek maradtak, részben mert Kropacsek mindig résen volt, főképpen azon­ban a belső csatárok lövőképességé­nek a fogyatékosságán dőlt meg min­den kísérlet. Az MTK csapatán a fá­radság kétségtelen nyomai látszanak. Feldmann és Guttmann a letört játé­kos benyomását tette, Kertész II játéka ellenben a kellő tréning hiányát árulta el. Hogy mennyire nincsen formában, a legjobban ezt mutatja, hogy apró, felesleges trükökkre fecséreli az ere­jét, mintegy leplezéséül a kellő kon­díció hiányának. Nyul az első félidő­ben igen jó volt, a másodikban nem állotta a MAC által diktált heves ira­mot. Senkey kifogástalanul, de néha tul erősen dolgozott s ennek áldoza­tául esett Rácz, aki egy visszafutás alkalmából annyira megsérült a bor­dáján,. hogy ki kellett vinni s így az utolsó negyedórát nélküle kellett le­játszani a MAC-nak. Kropacseknek volt egy bravuros védése a mellyel elhárította Bodnárnak kapásból irá­nyított rendkívül éles lövését.

    A csatársorban a legtetszetősebben Molnár játszott, de gyönge testalkata most is hátrányára szolgait. Orth ez­uttal hévvel, csaknem durván játszott annyira, hogy több szabadrugáshoz is jutott általa a MAC. Braun távolról sem a régi; meglátszik játékán, hogy baja volt, amit még nem hevert ki egészen. Néhány szép lefutással be­érte. A Schlosszert helyettesítő Raki-tovszkinak volt néhány tetszetes mo­mentuma, de még egyelőre puha és bátortalan. Még a legegészségesebb teljesítményt Opata nyujtotta.

    A MAC nagy tűzzel dolgozott s ennek hevében néha át is lépte a fair játék korlátáit. Áll ez első sorban Bodnárra és Ráczra, akik valósággal ökölharcot vívtak Guttmannal és Senkeyvel. Szerencsére a pályán folyó háboruskodás nem ragadt át a néző­térre s a közönség nyugalommal nézte végig a játékot. A kék-sárgák csapa­tában az első helyen kell megemliteni Kocsist, aki a centerhalfban megta­lálta igazi helyét. Partnerei is jól passzoltak és a védelemben is hasz­nosították magukat. A hátvédek első­ranguan játszottak, Szafka klasszis munkát végzett. Fehér ezuttal hig­gadtan végezte feladatát. Opatának egy veszélyes lövését rávetéssel védte.

    A csatársorban tetszett Bodnár Andor balszélső élénk, gyors játéka. A meccs egyetlen gólja az első félidő 30-dik percében esett a Kocsis hendse- ért megítélt 11-esból. Molnár lőtte helyezve. A mérkőzés után a klub­ház alatt lévő folyosón Szandrovits a MAC II. csapatának játékosa tettle­gesen inzultálta a bírót.

    A csapatok igy állottak fel:
    MTK. Kropacsek — Feldmann, Senkey, — Kertész II., Nyul, Guttmann, — Braun, Molnár, Orth, Rakitovszky, Opata.
    MAC. Fehér — Jancsár, Szafka — Lenz, Kocsis, Omelka — Rácz, Bodnár, Kempels P., Szalay, Bodnár A.

    Sporthirlap, 1921. szeptember 5.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.25, 16:44 (szerk.: 2018.09.25, 17:37)
    Margitsziget — Bíró: Spanring.

    A mérkőzés egyetlen gólja az I. félidő 29. percében esett a Kocsis hands-e miatt megítélt ll-esből, amelyet Molnár lőtt, Kornerarány: 6:3 a MAC javára.

    MTK: Kropacsek—Feldmann, Senkey—Kertész II., Nyúl, Guttmann—Braun, Molnár, Orth, Rakitovszky, Opata.
    MAC: Fehér—Jancsár, Szaffka—Lenz, Kocsis, Omelka—Rácz, Bodnár, Krempels, Szalay, Bodnár Andor.

    Nemzeti Sport, 1921.09.05.