magyarfutball.hu

UTE - Fővárosi TC 1 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.12.15, 19:42 (szerk.: 2016.12.15, 19:42)
    UTE.—FŐV. TC. 1:1. A múlt szezonban 1:1.

    Az újpestiek népszigeti pályája a Duna nagy áradása miatt alkalmatlan lévén mérkőzések tartására, a fenti két csapat az URAK. Mező-utcai pályáján játszotta le bajnoki mérkőzését, mely ezzel a meglepő eredménynyel végződött, amennyiben mindenki az UTE. könnyű győzelmét várta, annál is inkább, mert előző héten a Főv. TC. a 33FC. csapatától vereséget szenvedett. Az újpestieket esetleg a pálya homokos talaja mentheti. A Főv. TC. csapata ezen mérkőzésen szépen játszott és ami fő: fairen. Jó volt Herner kapus, ki sok erős és veszélyes lövést védett. Kiváló volt a kis Jergencz középfedezet. Az UTE. csapatából hiányzott a csapat legjobb embere, Herschkovits középfedezet. Kazár, mint már sokszor, úgy most is gyönyörűen védett.

    Az első félidőben a Főv. TC. van nagyobb fölényben, mégis UTE. szerzi meg a vezető gólt, a 44-ik percben Ludvig II. révén. Kornerek aránya 4:1 Főv. TC. Félidő: 1:0 UTE.
    javára.

    Második félidőben majd állandóan UTE. a támadó fél. A félidő 40-ik percében egyenlíti ki Schönfeld az eredményt A nagy hőség dacára a mérkőzés mindvégig erős tempóban folyt le Horváth Ferencz (FTC.) bíráskodása mellett és a következő csapatok között:

    UTE.: Kazár—Vranák,Rozman—Almássy, Kuschner, Fürszt—Csorba, Novák, Ludvig II., Kardos I., Surmik.
    Főv. TC.: Herner—Hajek, Szentey—-Rauch, Jergencz, Weisz—Klingenberg, Schönfeld, Steiner, Kis, Roóz.


    Nemzeti Sport, 1907. május 19.
     
  2. avatar: heimo
    2016.12.15, 19:35
    FővTC-UTE 1:1.

    A két egyenlő képességű csapat változatos, érdekes játékot produkált. A FővTC támadásai gyakoriabbak s veszélyesebbek voltak, mit a kornerok aránya (7:1 FővTC jav.) is bizonyít. Az első goalt Újpest éri el a 38-ik perczben, mit a FővTC e félidőben nem tud kiegyenlíteni. A második félidőben a FővTC sokszor támad, mig az UTE csak védekezésre szorul. A kiegyenlítő goalt a 39-ik perczben Schönfeld révén éri el a FővTC. Újabb eredményt sem a Fővárosiak sem az UTE nem ér el, bár ez utóbbi igen erős támadást intéz a FővTC kapuja ellen. Biró : Horváth Ferencz (FTC) volt.

    UTE II — FővTC II. 6:0. Szövetségi-dij mérkőzés.
    Biró : Müllender Sándor (ILSz) volt.


    Sport-Világ, 1907. május 19.
     
  3. avatar: heimo
    2016.12.15, 19:25
    Az újpesti népszigeti pályán az Újpesti Torna Egyesület és Fővárosi Torna Klub csapatai között érdekesnek ígérkező match lesz, melyből minden valószínűség szerint az U.T.E. kerül ki győztesnek.


    Pesti Napló, 1907. május 12.

    U.T.E. — Főv. T.K. 1:1. Az újpesti (mezőutcai) pályán a két csapat találkozása igen érdekes látványt nyújtott. Bár a Főv. T.K. fölényben volt, az U.T.E. éri el az első goalt. A Főv. T.K. csak a második félidőben tudott kiegyenliteni. Biró: Horváth Ferenc (F.T.K.) volt. A match az első osztályú bajnokságért folyt.

    U.T.E. II. — Főv. T.K. II. 6:0. A match a szövetségi díjért folyt.


    Pesti Napló, 1907. május 14.