magyarfutball.hu

MAC - Fővárosi TC 9 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.05, 19:02
    MAC.- FŐV. TC. 9 : O

    Mint előre látható volt, a MAC. ismét szaporította egygyel nagy gólarányu győzelmeinek sorozatát. A csatársor ismét fényes tanujelét adta céltudatos összjátékának és gól- képességének. A Főv. TC.-ot is elismerés illeti, mert jó vé­delme mellett az egész csapat a mérkőzést fairen küzdötte végig. A két hátvéd jobb' fedezet és a szélső csatárok nagyon jó erők. A mérkőzésen végig a MAC. volt fölényben, bár a Főv. TC. is sokszor és szépen támadott. A MAC. csapatá­ban Kelemen lábfájása miatt tartózkodó volt, azonban Borbás annál nagyobb ambícióval vezette a támadásokat. Fél­idő 3: 0. A Főv. TC. a második félidőben nem bírja a MAC. által diktált gyorsított tempót s annak áldozatául esett. Bíró: Szász Hugó (33. FC.) volt, A két csapat igy állt föl:
    MAC.: Sípos—Oláh, Veres—Meleghy, Hildebrand, Bayer— Niessner, Krempels, Kelemen, Vangel, Borbás. Főr.TC.: Herner— Nobejl, Szentey—Rauch, Jergenz, Müller—Klingenberg, Schőnfeld, Kiss, Hayek, Poremba.

    Nemzeti Sport 1907 március 24.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.05, 18:56
    Magyar Athletikai Club—Fővárosi Torna-Club 9: 0.

    (Margitszigeti pálya.) Végre belátja a közön­ség, hogy a M. A. C. mérkőzések most már fel­tétlenül a legérdekesebbek sorába tartoznak, ugy hogy nem csodáljuk, hogy a vasárnapi bajnoki matchre jól megtelt a sziget szellős tribünje. A M. A. C. csapata változatlanul igen jó s főként a csatársor brilliáns. A Fővárosi Torna-Club csapatáról is ezúttal csak elismeréssel szólhatunk.Fairül, sok lelkesedéssel játszottak s a két hátvéd,a jobbszélső fedezet és a jobbszélső csatár hasznos,kitűnő erők. A mérkőzésen mindvégig az atléták voltak főlényben, de a fővárosiak is igen sokszor támadáshoz jutottak, mindamellett Síposnak mind­össze csak 4—5 védeni való labdája akadt.
    A Főv. T. C. eleinte kitünően védekezik, mig a Niessner által vezetett támadás Krempels és Vangel shotjai után Kelemen révén az első goalt eredményezi (11 percz.). A 24, perczben Hildebrand jobbra Niessnerhez juttatja a labdát,ez Krempelshez és ismét Kelemen lő eredményesen. Vangel—Borbás összjátéka után Kelemen rúgja a harmadik goalt is (39. percz.). ^ . .
    Félidő 3:0.

    Kezdés után néhány másodperczczel Niessner lefut és Kelemen goalt lő. Az ötödik goal szabad­rúgásból esik; Kelemen a Niessnertől kapott labdával biztos goalt rúg (17. perecz.). Vangel—Borbás—Krempels eredményes támadása után hatodszor akad meg a labda a Főv. T. C. hálójá­ban (30) percz.). Hat perczczel későbben Krempels a Kelementől kapott labdával ismét goalt lő. Borbás lerohan, tőle a jobbszélső Niessner, majd Krempels és végül Kelemen kapja a labdát, aki goalt rúg (43 1/2 percz.). Húsz másodperczrer á Kelemen egyedül rohan le a labdával és 25 méterről süvítő, védhetetlen goalt rúg. Biró Szász Hugó (»33« F. C.).

    Az Újság 1907 március 19.