magyarfutball.hu

UTE - MAC 1 : 3 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.12.09, 17:29
    MAC.—UTE. 3:1.

    Az UTE. csapata nagyon rossz irányban fejlődik. Általános a panasz, hogy az újpesti pályán valósággal életveszélyes az UTE. ellen játszani. Igazán sajnálatos tény ez, mert az UTE.játékosai egyenként oly jeles kvalitást képviselnek, hogy egy kis fegyelem mellett egyik legkomolyabb magyar csapat lenne. A mai taktikája mellett, amely az embervadászatot képviseli, csak fokozatos hanyatlás következhetik be. A mérkőzést jellemzi, hogy volt oly momentum is, hogy 4 UTE. játékost volt a biró kénytelen egymásután kiállítani. A mérkőzést a jobb tréninggel rendelkező MAC. nyerte meg, mert az UTE. a második félidőben teljesen összeesett. Az UTE. egyetlen gólját Molnár II. szerezte az első félidőben, egy igazán fényes lövéssel. A második félidő elején a MAC. fölénybe kerül s gyors egymásutánban Vangel, Krempelsz és Petz révén egy-egy gólt lő. Kazár, az UTE. kapusa gyönyörű szépen dolgozott.
    Biró : Schubert M. Ferenc volt.

    MAC.: Oláh—Höffle, Egelmayer—Lipovetz, Hildebrand, Meleghy—Wangel, Krempels, Petz, Kelemen, Medgyessy.
    UTE.: Kazár—Rosmann, Molnár—Herceg, Szinay, Vranák—- Ludwig, Molnár II., Almássy, Novák, Herskovits.


    Nemzeti Sport, 1906. november 18.
     
  2. avatar: heimo
    2016.12.09, 17:21 (szerk.: 2016.12.09, 17:21)
    A népszigeti pályán a M. A. C —U. T. E. mérkőzése a M. A. C. győzelmével végződött. Jellemzi e matchet ama körülmény, hogy a biró nem kevesebb, mint 6 játékost volt kénytelen durvaság miatt kiállítani.

    M. A. C. I. —U. T. E. I. 3:1.

    Az erőszakosság és durvaság jegyében folyt le e mérkőzés, mely durvaságok közvetett előidézője és fokozója ismét a „tulizgatott“ újpesti közönség buzditása és folytonos kiabálása volt. Ideje volna már ha a M. L. Sz. illetékes tényezői vizsgálatot indítanának, hogy mi az oka annak, hogy a pályatulajdonos U. T. E. nem tud vagy nem akar rendet teremteni a mérkőzéseit látogató közönség között?

    A match első félidejében az U. T. E. volt jobb. Eredmény 1:0 Újpest javára. A második halftime-ban a M. A. C. támad többet, minek 3 goal a következménye. Végső eredmény 3:1 a M. A. C. javára.

    A biró : Schubert M. Ferencz (M U. E) négy U. T. E.- és két M. A. C.-beli játékost állított ki, de ezzel sem tudta a szabálytalanságokat megakadályozni.

    A szövetségi-dijért a M A.C. II. csapata nem állott ki.


    Sport-Világ, 1906. november 18.
     
  3. avatar: heimo
    2016.12.09, 17:16
    A Népszigeten a Magyar Atlétikai Klub 3:1 arányban legyőzte az Újpesti Torna-Egyesület csapatát. A mérkőzés elejétől végig erőszakos volt, a mit nagyban elősegített a közönség izgatott viselkedése. Az első félidőben az újpestiek értek el egy gólt. A második félidőben az atléták kerültek felsőbbségbe és három góllal megszerezték a győzelmet.


    Budapesti Hírlap, 1906. november 12.
     
  4. avatar: heimo
    2016.12.09, 17:09
    Sokkal nyíltabb az újpesti (népszigeti) pályán tartandó Újpesti Torna Egyesület — Magyar Atlétikai Klub matche. Tavaszszal a M. A. K. fényes formában- volt s nagy küzdelem után tudta az U. T. E.-et legyőzni, mely viszont tavaly őszszel könnyen győzött a M. A. K. felett. A két csapat jelenleg egyenlő mértékben hanyatlott s képességeik körülbelül kiegyenlítődtek, úgy hogy nagyon is hajszálnyi eredményre lehetünk elkészülve.


    Pesti Napló, 1906. november 11.


    Az Újpesti Torna Egyesület—Magyar Atlétikai Klub matche nem nyújtotta azt, amit egy bajnoki küzdelemtől elvárhattunk volna. Kíméletlenség, durvaság jellemezte a két csapat játékát, melyet Schubert Ferenc bírónak nem állott módjában megfékezni. Az első félidőben a széllel játszó U. T. E. jobb volt s ö is lőtte az első goalt.

    A második félidőben a M. A. K. nagy fölénynyel játszott. Ellenfele védelmét azzal próbálta megerősíteni, hogy a csatárokat fedezetsorba vonta. Ezzel azonban elérte azt, hogy a védelem kapkodva, fejvesztetten játszott. A M. A. K. mindjárt az első öt
    percben két goalt rúgott s a 15. percben háromra szaporította goaljainak számát.

    Biró: Schubert Ferenc volt.

    A második csapatok matche a M. A. K. visszalépése miatt elmaradt.


    Pesti Napló, 1906. november 12.