magyarfutball.hu

MAC - Törekvés SE 8 : 0 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.04, 19:57
    Magyar Athletikai Club — Törekvés S. E 8:0.

    (Margitszigeti pálya.) Az órák hosszat tartó zivatar által teljesen felázott pálya inkább vizipóló-mérkőzésre volt alkalmas, mint labdarugásra. Az egész pálya terü­letén, de különösen a kapuk előtt óriási viztócsák voltak és alig lehetett egyetlen négyszögméternyi száraz területet találni. Nagyon csodáljuk, hogy a mérkőző egyesületek ilyen körülmények között »bajnoki« mérkőzésre hatá­rozták el magukat és helytelenítjük a mérkőzést vezető bírónak eljárását is, mert neki — ha a pályát bajnoki mérkőzésre alkalmatlannak találja — joga, sőt kötelessége a mérkőzést a teljesen irreális pályán meggátolni.
    Az abszolut rossz állapotban lévő pálya különben az amugy is irreális mérkőzést valóságos handicap-pé tette a M. A. C. javára. Mig ugyanis egyrészt az atléták az ilyen pályához már meglehetősen hozzá vannak szokva és a megfelelő felszerelésekkel is el vannak látva, addig a Törekvés játékosainak sem a felszerelésük nem volt az ilyen pályához mért, sem pedig a játéktaktikájuk. A M. A. C. ugyanis inkább egyénileg dolgozott (és igy sikeresen is), addig a Törekvés a vizes talajon is alacsony passjátékkal akart boldogulni. Labdáik azonban sohasem jutottak rendeltetési helyükre, mert minden alkalommal megakadtak a vizben. Jórészt ez is az oka szenzácziós goalarányu vereségüknek.
    Egyénileg a M. A. C.-nál Feketeházy, Krempels és Vangel, a Törekvésnél Takács, Kaufmann és Dürr váltak ki.
    A Törekvés teljes csapattal játszott (Szednicsek és Takács helyüket felcserélték), mig az atlétáknál Borbás, Oláh és Medgyessy helyén tartalékok játszottak (Önody, Boronkay cs Terray I.).
    5 1/2 órakor kezdi a M. A. C. a mérkőzést és rögtön támad. Feketeházy gyors lefutása már az első percz­ben kornert eredményez. Krempels lövését, majd Fekete­házy czenterezését Dürr szépen védi. Majd a Törekvés is felnyomul és kornert ér el (10. p.), melyet azonban rosszul rugnak. Ismét az atléták támadnak. Krempels leadja a labdát Vangelnek, a ki lefut, de nyoloz méterről a kapu fölé rug. A 12. perczben Feketeházy lerohan, szé­pen czenterez és Vangel a többek által elhibázott labdát a kapuba lövi (1 : 0.). Továbbra is a M. A. C. támad. Feketeházy remek czenterét Dürr fogja, valamint Krem­pels következő éles lövését is. A 15. p.-hen nagy kavaro­dás támad a Törekvés dapuja előtt, mig végre Krempels fejesét Önody a goalba vágja. 2:0. öt perczczel később Vangel egymaga fut le és czenterezésnek szánt labdája a kapu belső fájáról a hálóba pattan (20. p.). 3 : 0. Azután Törekvés támad néhány perczig. Takács hosszan előre- rugja a labdát, melyet Boronkay elhibáz, de Nyilas három méterről a kapu mellé lő. Rövid ideig még Törekvés van frontban, majd visszaesik és a M. A. C. állandóan és ve­szélyesen támad és Krempels a 41.-ik p.-ben megszerzi csapatának a negyedik goalt. 4: 0.
    Félidő 4:0.
    A második félidőt a Törekvés erőtlen támadása nyitja meg. Az atléták első támadását Feketeházy vezeti, kinek czenterét Önody két méterrel a kapu előtt elhibázza. László (Törekvés) lerohanását gáncscsal akasztják meg. Ismét a M. A. C.-nál a labda ; Krempels lefut, 12 méterről lő és a könnyen védhető labda Dürr kezei között a kapuba gurul (5. p.).
    5: 0. A M. A. C. rövid időközökben négy kornert rug, (közben Törekvés is rug egyet), melyek közül az utolsót Dürr a kapuba ejti (18. p.). 6:0. Két perczczel később Vangel kapura lő ; a labda a kapu előtt három méterrel a vizben megakad, Dürr kifut a kapu­ból, hogy a labdát a mezőnybe rugja, de azt előle Feketeházyhoz továbbítják, kinek szép beadását a berohanó Vangel kapásból a hálóba lövi (20 p.). 7 : 0. A játék to­vábbi folyamát a M. A. C. nagy fölénye jellemzi és csak néha-néha sikerül a Törekvésnek a Sipos által kitünően védett kaput veszélyeztetni. Három perczczel a játék vége előtt Önody a Törekvés goalja előtti kavarodásból a nyolczadik és egyszersmind utolsó goalt rugja.
    Bakó Gyula (M. T. K.) igen jól bíráskodott.

    Az Újság 1908 május 29.