magyarfutball.hu

Budapesti TC - Typographia 3 : 1 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.25, 23:12
    Budapesti Torna-Club—Typographia Sport-Club 3 : 1.

    (Amerikai-uti pálya.) A tavalyi 17 : 0-ás szenzáoziós goalrekord után a fenti, éppenséggel nem várt eredmény­nyel végződött a két csapat mérkőzése, a mely a hideg időjárásra való tekintettel, aránylag nagyszámú közönség jelenlétében folyt le.
    A csapatok munkájáról nem sok jót írhatunk.A győztes csapat védelme ugyanaz volt, mint a múltheti »33«-asok elleni mérkőzésen, a csatársorból azonban hiányzott annak lelke, Molnár III., és az állandó derült­séget keltő Molnár I. A csapat a mult hét óta alig haladt formájában; összjátéknak majdnem semmi nyoma, a kapu előtt fejetlenül játszanak, lövéseik gyengék és rosszul helyezettek. A csapat legjobb embere Késmárki volt, a ki legjobb napjaira emlékeztető formában játszott.A csatársor minden támadását ő vezette; kitünően cselez, jól osztogat labdát s minden helyzetből rug a goalra. Jó volt még Schwarz és különösen Fehéry, a ki ezúttal is bravúrosan és szerencsével védett. Ficzere az ellenfelet lekicsinylő játékával sok veszedelmes perczet szerzett csapatának. A két tartalék, Simon mint bal- és Leitner mint jobbszélső teljesen megfeleltek feladatuknak.
    A Typographiának a B. T. C. elleni bajnoki mérkő­zése volt egyúttal idei első tréningje. A csapatnak összjátéka nincsen, csak a védelemben értik meg egymást, de ebben igazán szépet produkálnak. Orsolyák a goalban elsőrangú volt. A két hátvéd munkája kielégítő, azonban
    Krausz II. néha tulerélyes. A fedezetsor nagyon gyenge, egyedül Kaufmann állja meg jól a helyét. A csatársorban jó munkát végzett Krausz I. és Mandl.
    A mérkőzést Benedek Aladár (M. A. F. C.) nagyon dicséretesen vezette, csupán a két csapat durvaságait nem torolta meg elég szigoruan»
    B. T. C. : Fehéry — Sárközy, Schwarcz — Ficzere,Korda, Kovács — Leitner, Levák, Kézsmárky, Ujváry,Simon.
    Typ. : Orsolyák — Gulyás, Krausz II. — Drucke­schitz, Pilli, Kaufmann — Cseh, Horváth, Komlancz,Krausz I., Mandl.
    B. T. C. kezd, de alig jut át a félvonalon, mikor a Typ. kerül támadásba és Cseh révén már a 2. perczben kornert ér el, a mely azonban eredményt nem hoz.B. T. C. felnyomul és Korda lövése a kapu fölött repül el.Majd Simon vezet támadást, de lövését Krausz II. fejjel menti. B. T. C. szabadrugásból kornert ér el, melyből Ujváry csapatának vezető goalját rugja (14. p.). Ujra­kezdés után B. T. C. ismét támad és Korda süvítő lövését Orsolyák szépen menti (24. p.). Typ. is felnyomni, Sárközy és Fehéry azonban jól védenek. Typ. Ficzere faultja miatt szabadrugáshoz jut, majd Mandl vezet támadást, de mielőtt goalra rugna, Sárközy elfaultolja. A megítélt szabadrugásból Typ. Komlancz révén kiegyenlit (34. p.) Ujrakezdés után B. T. C. erősen támad, szabadrugást ér el, melyből Kovács révén ujból megszerzi a vezető goalt.
    B. T. C. azután is erősen támad és Simon révén kornerhez jut. Levák szép lerohanását Orsolyák ki­futással menti.
    Félidő 2 : 1.
    Typ. kezdés után szabadrúgást ér el. B. T. C. erős támadás után eredménytelen kornert ér el, mely után Typ. is felnyomul, de csatárai határozatlanok. Ujváry lerohanása kornert hoz B. T. C.-nek, melyet Orsolyák szépen véd. Simon lövését Krausz II. kornerre védi, Ficzere éles lövését Orsolyák jó helyezkedéssel menti. Krausz I. vezet támadást, de Mandl a labdát a jói helyez­kedő Fehéry kezébe rugja (16. p.). B. T. C. állandóan támad, de Typ. védelme, különösen Orsolyák, mindent ment. Simon lövése a kapufára pattan, Leitner és Ujvári lövését pedig Orsolyák védi. B. T. C. perczekig ostromoljaTyp. kapuját, de Orsolyák egymásután öt lövést nagybravúrral véd (20. p.). B. T. C. szabadrúgásából Ujváry szép fejesét Orsolyák jó helyezkedéssel menti. Hosszu ideig középen folyik a játék, mire Typ. szabadrugást ér el. Levák vezet támadást, a labdát átadja Ujvárynak, a kinek öt lépésről rugott éles shotját Orsolyák már kép­telen védeni (38. p.). Ujrakezdés után Typ. lelkesen támad, de B. T. C. védelmének kissé kíméletlen játéka,no meg saját csatárainak élhetetlen játéka miatt az ered­ményen változtatni már nem tud.
    Feltűnést keltett, hogy B. T. C. csapatában egyetlen­egy Molnár sem játszott; hir szerint azért, mert a csapat-kapitány Molnár I-et az első csapatból kihagyta, mire a nyilván kompromisszumra lépett Molnár II. és Molnár III. is lemondott a mérkőzésben való részvételtől. íme, igy kerül néha összeütközésbe a testvéri szeretet — a sportszeretettel.

    Az Újság 1908 február 18.