magyarfutball.hu

Typographia - Budapesti TC 0 : 17 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.14, 17:46
    A Budapesti Torna Club — a Typog-raphia Sport. CIubot 17 : 0 arányban győzte le az Amerikai-uti pályán csekélyke közönség előtt. A pél­dátlanul nagy vereség oka, hogy a Typ. csak 9 em­berrel állott ki és azok is teljes közönynyel nézték a goalesöt. Hogy pedig a statisztikának is hely jusson, fel­jegyezzük, hogy Molnár II. 8, Molnár I. 3, Ujvári 2,Oláh, Horváth, Izsó és Kovács 1-1 goalt rúgtak. A mérkőzést Nagy Ferencz (F. T. C.) vezette.

    Magyarország 1907 november 12.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.14, 17:42
    Bpesti Torna-Club — Typographia Sport-Club 17:0.

    (Amerikai-uti pálya.) Ezzel a hihetetlenül nagy goalaránynyal végződött a B. T. C.—Typographia közötti első osztályu bajnoki mérkőzés. Pedig az eredmény nem a B. T. C. javulását bizonyítja, hanem a T. S. C. letörését, illetőleg a csapat teljes demoralizálását.
    B. T. C.-ben Levitzky helyén Horváth játszott, de nyilván beteg, mert teljesen hasznavehetetlen volt. Typographia eleinte tiz, majd kilencz emberrel játszotta végig a mérkőzést, azok közül is kettő másod- és kettő harmadosztályú játékos volt. B. T. C. teljes csapatának tehát könnyű dolga volt a Typographia megfogyatkozott és tartalékokkal spékelt csapata ellen. A Typographia sulyos veresége gondolkozóba ejtheti az illetékes köröket a III-ik osztályú bajnokság felállítása iránt, mert talán csak a harmadik klasszisa csapatoknak, de talán még azoknak sem szabadna ugy játszani, a hogy a T. S. C. vasárnap játszott.
    Nem tartjuk sportszerű eljárásnak azt sem, hogy a Typographia csak azért, hogy második csapatát meg ne bolygassa, harmadik csapatbeli játékosokat vegyen a bajnoki csapatába, sőt olyanokat is, a kik 1 1/2 év óta nyil­vános mérkőzésben nem játszottak.
    Az első félidőben a Typographia is valamelyes játékot produkált, mig B. T. C. végig ismert kvalitásaival, lelkesen játszott. A B. T. C. csapatában jó volt a szabadon dolgozható Molnár II., a ki tiz goalt rúgott és kivüle a csatársorban főként Oláh elégített ki. Sárközy és Fehéry kevés munkáját pompásan, de túlságosan erélyesen végezte. A Typographiában az utolsó perczig lelkesen és jól játszott Orsolyák, mig Herczeg kapuvéd a második félidőben nem elégített ki. Mandl és Geiser is derekasan megállta helyét, míg Cseh brutális erőszakossággal játszott.
    T. S. C. kezd, de B. T. C. rögtön támad, az első perczben kornert ér el s Ujvári szép lövéssel megszerzi a vezetést. B. T. C. állandóan támad s Molnár II. a 12-ik perczben a második — védhetetlen — goalt rúgja. Typo­graphia kapuvédje azonban sokat ment, .Molnár II. süvítő rúgását azonban csak korner árán (17. p.). A Molnár I. által lőtt tizenegyessel harmadik goaljukhoz jutnak a piros-fehérek (27. p.). A harmadik goal után beáll a Typo­graphia tizenegyedik embere, de ugyanakkor a T. S. C. egyik — megsérült — játékosa a mérkőzésből kiáll. B. F. C. vehemens támadásait azontúl Herczeg és Geiser szereli le s különösen a kapuvéd bravúrosan ment. Typographia egy szépen vezetett támadása kornert eredményez, a melyet újabb sarokrúgás követ, mig B. T. C.-nek Oláh támadása hoz kornert. A Typ. S. C. egy-egy szabadrugása eredménytelen marad.
    Félidő 3:0.
    A második 45 perczben kizárólag a Typographia térfelén folyik a játék. Ujváry süvítő lövése a goal felső léczfájáról visszapattan a mezőnybe, azonban a biró goalt ítél (4. p.)). A Typographia csapata azután Cseh-vel is megfogy, a kit a biró végleg kiállít. Oláh lerohan s szépen a bal sarokba helyezett lövése meghozza, az ötödig goalt (7. p.), majd Molnár II. zugó lövése a következő perczben a hatodikat. Typographia erre teljesen fejét veszti s Ujváry, Molnár II. és Horváth rövidesen (11. 13. és 14. percz) kilenczre szaporítja B. T. C. goaljait. Typographia egyik hátvédje erre önszántából kiáll és most már csak nyolczan védekeznek a piros-fehérek ostroma ellen, a mely Molnár II. révén a 16. és 17. percz­ben, Molnár I. révén a 20. perczben, Molnár II. révén a 27. és 28. perczben további öt goalt eredményez. 14 : 0 ! B. T. C. a 30. perczben kornert rug, azontul pedig teljes sötétségben folyik tovább a játék. Izsó a 32. perczben a tizenötödik goalt rugja, mig Ujváry lesből rúgott goalját a biró nem ítéli meg. B. T. C. eredménytelen kornere után Molnár II. a 16-ik goalt (38. p.) és Kovács a 42. perczben a tizenhetedik goalt rúgja. Nagy Ferencz
    (F. T. C.) határozatlanul, néha humorosan bíráskodott.

    Az Újság 1907 november 12.