magyarfutball.hu

UTE - MAC 2 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1907/1908
meccstörténelem
  1. 1923.06.10 UTE - MAC 1-0
  2. 1922.11.12 MAC - UTE 0-3
  3. 1922.05.21 MAC - UTE 0-2
  4. 1921.09.11 UTE - MAC 0-0
  5. 1921.05.29 MAC - UTE 2-2
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.03, 21:06
    Ujpesti T. E. — Magyar Athletikai Club 2 : 1.

    (Népszigeti pálya.) A Magyar Athletikai Club, mely két héttel ezelőtt még bajnokjelöit volt, vasárnapi mérkő­zésével a bajnokság harmadik helyére esett vissza, mig a második helyet a Ferenczvárosi T. C. foglalja el. A M. A. C. vereségének oka elsősorban csapatösszeállításában keresendő, a mennyiben az atléták három legjobb játéko­suk (Borbás, Oláh, Feketeházy) nélkül voltak kénytele­nek a küzdelmet a saját pályájukon lelkesen játszó Uj­pestiekkel felvenni. A beállított tartalékok — különösen a jobbszélső Fodor — nagyon gyengén töltötték be helyü­ket és a vereséget csak elősegitette a csapatnak — foly­tonos próbálgatások által előidézett — felforgatása. Ér­dekesnek tartjuk megemliteni, hogy a második félidő 15. perczétól kezdve Meleghy czentert, majd jobbszélsót, Makó jobb összekötőt és Krempels jobb hátvédet játszott.
    A M. A. C. rossz és indolens játékával szemben az U. T. E. az egész mérkőzés folyamán nagy lelkesedés­sel játszott és győzelme kiváltképpen a második fél­időben mutatott játéka után feltétlenül megérdemelt volt.A fedezetsor — élén Fandl-lal — elsőrangú munkát vég­zett, mig a csatársorban Menschel gyors és veszélyes ki­rohanásaival, a balszámy pedig szép ossz játékával tűnt ki. A hátvédek kitűnő labdaszedők, de nem biztos rugók,mig Kazár higgadt játékával nem egyszer mentette megkapuját biztosnak látszó goaloktól.
    Az atléták legjobb embere Sipos volt, kívüle Medgyessy és Vangel érdemelnek dicséretet.
    A két csapát a következő összeállításban állt ki:
    M. A. C. : Sípos, — Makó, Hölle. — Medgyessy,Hildebrand, Meleghy. — Vangel, Onody, Fábry, Krem­pels, Fodor.
    U. T. E. : Kazár. — Rozmann, Vranák. — Fandl,Fürst, Kuschner. — Szabó, Herskovits, Ludwig, Imre,Menschel.
    5.30. U. T. E. kezd, de M. A. C. rögtön támad. Négypercznyi középiáték után Szabó beadását a kapu előtt két méterrel szabadon álló Imre a goalba lövi. 1:0. Ez­után a M. A. C. a támadó fél. A 9. és 11. perczben sza­badrugást, a 18. perczben pedig kornert rug, mely utóbbit Hildebrand kapásból gyönyörűen lövi, de a labda a felső kapulécznek megy. A 21. perczben Onody és Vangel szép támadása Kazár beavatkozásával végződik, de közben ő maga a földre bukik, mire a reárontó M. A. C. csatárok kis hijja hogy labdástul a goalba gurítják. A biró ter­mészetesen U. T. E. javára szabadrugást ítél. Az első félidő további folyamán határozottan a M. A. C. a job­bik és a támadó fél; Krempeis, majd Onody lövése a kapu mellett süvít el, mig a félpályán lefutó Onody 4 lépésre a kapu előtt biztos goalt hibáz. (43 p.)
    Félidő : 1 : 0 U. T. E. javára.
    A második félidő az atléták támadásával kezdődik.A csatársor jobb oldalán Meleghy vezet támadást. Kazár kifut, összecsapás folytán többen elesnek és a leghama­rabb feltápászkodó Krempels már az első perczben az üres hálóba gurítja a labdát. 1 : 1. Kazár sérülése miatt kiáll, helyét Herskovics foglalja el. A tiz emberrel játszó U. T. E.-t a M. A. C. még jobban a kapuhoz szorítja, de lövéseik czélt tévesztenek. A 17. perczben Kazár ujra beáll; az U. T. E. is többször lerándul Menschel révén és Síposnak két ízben igen veszélyes lövést kell védenie.A 24-ík perczben Menschel fél pályán egyedül végigfut és— mivel a M. A. C. bal fedezete időközben kiállt — könnyű­szerre! juttatja oldalra helyezett lövéssel a M. A. C. kapu­jába a labdát (24. p.). 2: 1. Ezután a M. A. C. teljesen visszaesik és az U. T. E. folyton támad. Herschkovits szép lövését Sípos védi, mig Szabó még egy szép, de offside goalt lő. Hajós József (F. T. C.) kitünően bíráskodott.

    Az Újság 1908 május 26.
     
  2. avatar: heimo
    2019.10.31, 19:41 (szerk.: 2019.10.31, 19:41)
    Újpesti Torna Egyesület—Magyar Atlétikai Klub 2:1 (1:0).

    Már a vasárnapi számunkban előre jeleztük, hogy a két csapat mérkőzése az újpesti népszigeti pályán meglepetéssel fog végződni és mint a fenti eredményből látható, sejtelmünk valóra vált.

    Az Újpesti Torna Egyesület szenzációs győzelmet aratott a Magyar Atlétikai Klub felel és ezen vereséggel a M. A. K. az I. osztályú bajnokság második helyéről a M. T. K. és F. T. K. után a harmadik helyre került. Könnyen érte el az U. T. E. a győzelmét, pedig a csatársor legjobb játékosa Lévay hiányzott és ha némiképp kedvez az U. T. E.-nek a szerencse, úgy minden bizonynyal nagyobb goalarányu győzelmet ért volna el. A M. A. K. ez alkalommal két tartalékjátékossal volt kénytelen szerepelni, de Borbást & Feketeházyt nem tudták a második csapatbeli játékosok helyettesíteni, ezáltal a M. A. K. híres goallövő csatársora nem volt képes eredményesen támadni. Ez volt az oka egyrészt, hogy a lelkesen játszó U. T. E.-tól vereséget szenvedett, de a legyőzetés főleg annak tulajdonítható, hogy a csapat fegyelmezetlenül játszott, főleg a második félidőben, amikor a védelem egyik tagja a kapitány tilalma dacára a csatársorba vonult, a csatársorból pedig Krempels hátvédnek ment vissza, míg a fedezetsorban Meleghy Fodorral cserélt helyet, ez utóbbi az első félidőben csatárt játszott. Ily körülmények között a M. A. K. veresége előrelátható volt. Az U. T. E. a kapu előtt tehetetlen csatársorának tulajdoníthatja, hogy szebb eredményt nem ért el. A csapatban a három fedezet Fandl, Fürst és Kuschner produkált bámulatos játékot és nagy munkájába került az ellenfél csatársorának a kitűnő védelmet áttörni. Rózmann mint hátvéd ismét jó volt, míg Kazár kapusnak kevés alkalma volt védeni kapu előtti támadás alkalmával, melyből kifolyólag a M. A. K. érte az egyetlen goalt. Kazár a védés következtében megsérült és kénytelen volt 10 percig a pályát elhagyni. A M. A. K. csapatában csak két játékos játszott jól: Hildebrand középfedezet és Sipos a kapuban.

    Az U. T. E. kezdi a játékot és már a negyedik percben Szabó szép beadását Imre goallá értékesíti. Utána a játék javarészben a középen folyik és csak olykor kerül, hol az egyik, hol a másik csatársor az ellenfél kapujához, a nélkül, hogy eredményt érne el. Vangel szép lövését Kazár kornerrel védi, mig Hildebrand biztosnak látszó goalja a kapufáról pattan vissza. Félidő 1:0. Helycsere után a M. A. K. támad és az első percben Krempels lövi a kiegyenlítő goalt. Kazár a védés következtében megsérül és a kapuban rövid ideig Herskovits helyettesítette. A megbolygatott M. A. K. csapata ellen az U. T. E. sikeresen támad és a 21-ik percben Menschel lövi a vezető, egyúttal a mérkőzés döntő goalját. Bíró: Hajós József (F. T. K.) volt.

    Pesti Napló, 1908. május 26.
     
  3. avatar: heimo
    2017.03.07, 22:07
    Újpesti Torna Egyesület — Magyar Atlétikai Club 2:1.

    A népszigeti pályán mérkőzik a két egyesület az első osztályú bajnokságért, és mint a sportkörökben előre sejtették, a Magyar Athletikai Klub vereséget szenvedett. Nem fejezi ki azonban a fönti goalarány a két csapat erőviszonylatát, mert az UTE. többet támadott és némi szerencsével nagyobb goalarányu győzelmet érhetett volna el. A MAC. két tartalék játékossal szerepelt, mig az UTE. Lévayt volt kénytelen nélkülözni.
    Borbás és Feketeházy azonban a második csapatbeli játékosok nem tudtak kellőképpen helyettesíteni, és egyrészt ennek tulajdoníthatja a MAC. a vereségét, másrészt a második félidőben annyira megbolygatták a csapat összeállítását, hogy a játékosok nem tudták, hogy mit is játszanak. Az első félidőnek már a negyedik percében rúgja Szabó beadásából a labdát Imre a goalba. A játék java része a félidő további részében a középen folyik. A helycsere után a MAC. erélyesen támad és
    Vangel révén éri el a kiegyenlítő goalt. Közben Kazár megsérül és 10 percig nem játszott. Kazár távolléte alatt a MAC támad, de eredménytelenül, mig UTE Kazár visszajövetele után átveszi a támadást és Menschel védhetetlen goalt rúg. Több eredményt egyik csapat sem képes elérni. Biró Hajós József (FTK.)

    II. csapatok mérkőzését az UTE. nyerte meg 1:0 arányban. Biró Benedek Aladár (MATK.) volt.
    UTE. ifj. — MAC. ifj 2:1.


    Pesti Hírlap, 1908. május 26.