magyarfutball.hu

MTK - MAC 3 : 1 17:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1907/1908
meccstörténelem
  1. 1923.05.13 MAC - MTK 1-3
  2. 1922.09.17 MTK - MAC 4-0
  3. 1922.03.05 MTK - MAC 2-1
  4. 1921.09.04 MAC - MTK 0-1
  5. 1921.05.22 MAC - MTK 2-5
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.01, 19:42
    Magyar Testgyakorlók Köre—Magyar Atlétikai Klub 3:1 (0:1)

    . A döntőnek keresztelt bajnoki mér­kőzés ragyogó tavaszi délután, csaknem kánikulai időben nagy közönséget vonzott a millenáris pá­lyára. Izgalmas, erős küzdelem folyt mindvégig s győztes a nagyobb amb icióval és lelkesedéssel dol­gozó csapataié lett. A közönségnek nagy sportélvezetben volt része, mert mindkét csapat fairen, szép összjátékkal, a matcb fontosságához mérten teljes tudásal ment a küzdelembe. Az aránylag nagy goalarány — ha a mai csapatok erőviszonyát helyesen fejezi is ki — nem jelenti a két egyesület közötti erőkülömbséget, mert a M. A. K. két tartaléka nem helyettesítette kellően a rendes első csapatbelijátékosokat, mig a M. T. K. jobbszélső-tartaléka oly formát mutatott, hogy nyilván végleg a csapat­ban marad. A játék képe bár végig változatosnak mondható, első félidőben az atléták kisebb, a má­sodik halftimban a testgyakorlók nagyobb fölényé­ivel folyt le.
    A győztes csapat a tavaszi szezónban ez alka­lommal mutatta a legjobb formát. Csatársora uj összeállításában teljesen méltó lett a kiváló véde­lemhez. Az uj jobbezélsö játékával a reprezentatív Sebestyént határozottan felülmulta. Gyors labdavitele, pontos centerezései, éles lövései a jobboldal vontatott játékát élénkebbé tette és midőn az ön­zetlen Károlylyal megértették egymást, sok szép dolgot láttunk tőlük. Az uj center Holics is bevált,gyorsaságával magával ragadta csatártársait és jó Jabdaosztása volt feltűnő. A baloldalon Szántó a szokott jó, mig ,Vida önző volt és helyét sokat el­hagyta. A halfsor agilis, jó munkát végzett, bár, Szűcs csak a második félidőben jött lendületbe.!A védelemben Nagy Feri ujra részt vett és régi formájával az amugy, is kiváló védelmet még meg­erősítette.
    Az atléták csatársora a csapat főereje, hol Borbás szédületes lerohanásai vezetnek, kár, hogykényelmes játékos, ki csak kidolgozott labdával ját­szik s kísérletet sem tesz a labda megszerzéséért.(Vangel, Krempels erélyesen játszottak s a jobb­szélső Feketeházy helyén ma a legelső. Fábry kö­zépen ellenben gyönge. A halfsorban Medgyessy remekelt s tán a mezőny leghasznosabb embere volt.Hildebrand rendes formájában. Meleghy rosszul játszott. A kapuban Sipos jól védett, de a hátvédők,főleg Höffle megbízhatatlan erők. A csapat félidő után összeroppant és teljesen összeesett, Félhatkor kezdődik a játék. A testgyakorlókat a kezdő rugás támadáshoz juttatja. Az ellentámadást Vangel lesben állása akasztja meg. Károly és Borbás vezet egy-egy rohamot, melyet a hátvédek kapcsolnak le. Sípost Károly lövése foglalkoztatja,az éles lövést kornerre védve, de ez, és az ujabb korner is elkerüli az atléták kapuját. Bányai középreadását Károly kifejeli. Makó—Sipos kornert vétenek, mire a sárga-kékek kerülnek tartós offenzivába, Borbás szédületes lefutását Csüdör (az Utolsó pillanatban kapcsolja le. Krempels kicselezi a védelmet, de lövése gyönge. Feketeházy kitörve veszélyes támadást intéz, melyet kornerre védenek.A sarokrugás csak nagy szerencsével kerüli el a hálót. Melegi miatt szabadrugáshoz jut M. T. K.,mit Sipos kifutással ment, Elemér lövése magas.Feketeházy centerét a védelem lebecsüli s az elő­törő Vangel kényelmesen beigazitva goalt lő (30.p.) Kezdésre Szántó goal mellé lő, mig Domonkos nehezen védi Feketeházy lövését. M. T. K. 18 mé­terről szabadrugáshoz jut, Károly bizonytalan esése is szabadrugást hoz. Borbás szökését középen nem fogják. Vangel hosszu lövése elkerüli a kaput, Szünet után Borbás centerével majd öngoalt lő, de a labda kornerre ment. Szabadrugást véd Domi, mig Sipos saját hátvédének lövését védi. Borbás centeréből Vangel lövése a kapufélfáról pattan le.'M. A. K. még egy eredménytelen kornerhez jut, mire M. T. K. döntő fölénybe kerül. A kiegyenlítő goalt egy kornerből Károly fejeli (17. p.) A máso­dik goal Bányai—Károly összjátéka révén esik (24.p.) Sipos jól véd, de nem akadályozhatja meg,hogy Holics harmadszor ne juttassa a hálóba a labdát (29. p.) A hátralévő időt M. T. K. uralja ellenfele csak lerohanással kerül támadáshoz, Schubert M. Ferenc (M. U. E.) jól bíráskodott.

    Pesti Napló 1908 május 12.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.01, 19:20
    MTK—MAC 3:1 (I. oszt. bajnokság.)

    A kék­ fehéreknek e szezon legjelentősebb sikerét hozta meg e mérkőzés. Bár a MAC az utóbbi időben visszaesett, régebben állandó összeállításu csapata változtatásoknak esett alá, ily eléggé számba veendő vereségre még sem lehetett számítani A MTK a szezon végére jó formába jött, eleinte ugyan kissé határozatlanul játszott, de később, különösen a kiegyenlítő gól elérése után, oly lelkesen és eredményesen dolgozott, hogy ellenfele alig jutott szóhoz. Különösen jól játszott Szűcs és Ellinger, mig a csatársorban Károlyon kívül a két uj játékos: Holics és Bányai érdemelnek felemlitést. A MAC eleintén jól dolgozó védelme hamar letört és sehogy sem tudott ellentállni a kék-fehérek erős támadásainak. Borbás nem igen tudott érvényesülni. Feketeházy ellenben meglepő haladást mutatott fel
    Az érdekes mérkőzés lefolyása a következő volt:
    A mérkőzést a MTK rövid ideig tartó támadása nyitja meg. Holics, majd Borbás lefutásai eredmény­telenek maradnak. Ujból MTK támad és Károly lövése a kapus kezében akad meg. MTK szabadrugáshoz is jut, mit Sipos szépen véd. Az első gólt a MAC a 23-ik perczben lövi Vangel révén. A kapus védeni akarja, de már későn veti magát a labda után. A gól után MTK erősen támad és több szabadrúgást ér el. A félidő végén a MAC van fölényben, de ujabb eredményre már nem tud jutni. Félidő 1:0 a MAC javára. Szünet után ismét a MAC támad s mindjárt az első perczben kornert ér el A félidő első részében ezentúl változatos játék folyik, hol a MAC, hol pedig a MTK kapuja előtt játszanak. Majd váratlanul a kék-fehérek kerülnek fölénybe s a 18 perczben Károly szép lövéssel kiegyenlíti az eredményt. Nagy lelkesedéssel támad ezután a MTK A MAC is próbálkozik a vezetést újból magához ragadni, de sikertelenül. A lelkesen játszó MTK csakhamar a vezető gólt is eléri (24 p.) sőt a 29-ik perczben a harmadikat juttatja a MAC hálójába. Mindkét csapat fáradtabban játszik ezután. MTK még egy tizenegyes rugáshoz jut, melyet azonban Károly a kapu mellé rug. Néhány perczczel ezután a játék végét jelzi: Schubert M. Ferencz (MUE) biró.

    Sport-Világ 1908 május 17.