magyarfutball.hu

Fővárosi TC - Budapesti TC 0 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.01, 18:57
    Budapesti T. C. —Főv. T. C. 0:0 (félbeszakítva).

    A játékbirót bajonettel és revolverrel fenyegetik.

    (Soroksári-uti pálya.) A soroksári-uti pálya a B. T. C.—Főv. T. C. közti bajnoki mérkőzésen olyan botrány színhelye volt, a melyhez hasonló első osztályu bajnoki mérkőzésen nálunk még elő nem fordult. A kö­zönség mérkőzés közben a biró jogtalannak vélt ítélkezésemiatt a pályára rohant s a birót inzultálta. Egy közkatona bajonettet rántva rohant a bíróra, a másik revolvere utánnyúlt és lelövéssel fenyegette a birót, ha a goalt a B. T. C. -nek megítélni meri.
    Már a mérkőzés megkezdése előtt vitatkoztak a csapatok kapitányai. Fehéry Ákos, a B. T. C. kapitánya a labdát nem tartotta megfelelőnek. Hosszas, ideges vita után B. T. C. végre mégis kiállt játszani. A mérkőzés,egy-két erőszakosságtól eltekintvo, elég fairen folyt le.A félidő 36-ik perczében Schönfeld szabálytalanul fellöki Mészárost, mire a biró szabadrugást ítél
    B. T. C. javára, Schönfeldet pedig kiállítja, A Simon által továbbított szabadrugást Beimel csak felugorva tudja elfogni, de az ugrás pillanatában Késmárky vállával fellöki, ugy hogy Beimel hanyattesik és a labdát kezéből a kapuba ejti.A kissé távolálló biró hirtelenében goalt itél, mire Fóv.T. C. játékosai azon az alapon, hogy Késmárky a kapu­védet szabálytalanul akadályozta a védésben, a goal ellen protestál. Közben a közönség is a pályára tódul.A biró meg akarván győződni, hogy történt-e szabálytalan­ság, megkérdezi a goalbirót, a ki tényleg szabálytalanságot konstatál. A biró erre a goal helyett szabadrugást itél Főv. T. C. javára, mire a játék half time-ig rendben folyt le, eltekintve attól, hogy egy perczczel a félidő vége előtt Levákot ugy elgáncsolják, hogy a pályán fekve maradt.Beimel is sérülése miatt nem játszott tovább.
    Szünet alatt a B. T. C. kapitánya bejelentette a bírónak, hogy az öltözőbe való bevonuláskor ugy őt,mint csapatjának több tagját életveszélyes fenyegetések­kel illették, s ennélfogva csapatját a hátralévő második félidőre nem hajlandó kiállítani. Mikor a biró a második félidő megkezdését jelezte, a pályán egyedül csak a Főv. T. C. csapata jelent meg, mire a biró a mérkőzést lefujta.
    Magáról a mérkőzésről nem sok feljegyezni valónk akadt. B. T. C. négy tartalékkal játszott, annak daczára sokat támadott, de Fóv. T. C. kitűnő védelme, élén a reprezentativ Beimelle! mindent mentett. B. T. C. csapatában jó volt Szendrő és Késmárky, a Főv. T. C.-nél Beimel,Nemetz és Jergencz.
    A két csapat a következő összeállításban szerepelt:
    B. T. C. : Bihari — Fehéry, Szendrő — Márkus,Simon, Nagy — Levák, Kunst, Késmárky, Korda, Mé­száros.
    Fóv. T. C. : Beimel — Rauch, Nemetz. — Weisz,Schönfeld, Jergencz —- Klingenbergj Roóz IL, Rooz I.,Salamon, Rusz.
    Fóv. T. C.-é a helyválasztás joga, igy B. T. C. kezd erős szél ellen és rögtön Fóv. T. C. kapujához nyomul. Főv. T. C. a rövid támadásból kiszabadulva, Rusz vezet támadást, de Schönfeld hosszú lövését Bihari kifutással menti. B. T. C.-t szabadrugás ujra támadáshoz juttatja,de az erős szél által segített Főv. T. C. ujra offenzivába kerül és Rusz lerohanása által kornert ér el (6. p.). A B. T. C. Levák—Kunst támadásából jut kornerhez, melyet Főv. T, C. erős támadása követ (10. p.). Levák lerohanása ujabb kornert hoz B. T. C.-nek, melyből Késmárki éles lövését Beimel szépen védi (13. p.). A Nemetz által előreadott labda Fehéryről kornerre pattan ; a kornert Fehéry a kapuban szépen védi (lő. p.). B. T. C. szabadrugása után Késmárky hosszu lövését ujra Beimel védi. Hosszu ideig középen folyik a játék, mig azután Főv. T. C. kerül offenzivába. Weisz hosszú lövését Bihari kénytelen védeni,Salamon lövése pedig a kapu fölé repül (29. p.). Főv. T.C. kornere majdnem B. T. C. öngoaljával végződik, mert a labda Szendró fejéről a kapufára pattan (33. p,). Levák lövését Beimel menti, Főv. T. C. szabadrugásából Schön­feld lövése Bihary zsákmánya lesz (37. p.). Röviddel ez­után történik a fent említett botrány, melynek lezajlása után ujra Főv. T. C. a támadó fél. Végre Leváknak sikerül megszöknie, de a rugás pillanatában elgáncsolják. B. T.C. szabadrugásával a félidő 0:0 arányban véget ér.
    Biró: Bakó Gyula (M. T. K.).

    Az Újság 1908 április 28.