magyarfutball.hu

MAC - Fővárosi TC 5 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.31, 21:03
    Magyar Athletikai Club—Fővárosi T. C. 5:0.

    (Margitszigeti pálya.) Meglepetésről rebesgettek a beavatott (!) körök, számításukat az őszi bajnoki mérkő­zés 2:2-s eldöntetlen eredményére alapítva, a meg­lepetést azonban a M. A. C. szerezte, a mely váratlanul nagy goalaránynyal győzte le a szeszélyes formáju fő­városiakat. A revanche érzetétől sarkalva mindkét rész­ről heves, erős iramu mérkőzést vártunk, a mi be is
    következett. A két csapat közötti erőkülönbséget a csatársorok klasszis-különbsége döntötte el; mig ugyanis M. A. C. csatársora szép összjátékkal és jól helyezett lövésekkel dolgozik, addig Fővárosi T. C. csatárláncza rendszertelenül, kapkodva, összjátek nélkül s különösen a kapu előtt fejetlenül játszik.
    A győztes csapat Kelemen I. és Kelemen II. helyén tartalékokkal — Makó és Niessner — állt ki, a kik közül különösen Makó jobb volt nemcsak elődjénél, hanem társánál, Oláhnál is. Erélyes, biztos lábu hátvéd, a ki kitünően szedi a labdákat. Niessner középcsatárt ját­szott ; eleinte nem találta fel magát, a küzdelem folya­mán azonban feltűnt jó labdaosztásával és szépen plaszirozott goallővéseivel. A fedezetsorban különösen Medgyessy volt jó. A csatársorban szépen fejlődik Feketeházy: kitünően fut a labdával és czentereit jól helyezve adja középre. A csatársorban jó volt még Krempels és Borbás, mig Vangelnek rossz napja volt.
    A Főv. T. C. csapatának lelke, főként a védelem­ben, a fedezetsor; a hány támadás megakadt, azt mind a fedezetsor emberei akasztották meg. Kitünően védett Beimel, a kapott goalok közül azonban egy sem volt menthető. A hátvédek közül Rusz volt az ügyesebb, mig a csatársorban egyedül Szeiff dolgozott észszel. Jó volt még Nemetz.
    A mérkőzést Langfelder Ferencz (U. T. E.) a tőle megszokott szigorral és éleslátással vezette.
    A biró jelzésére a következő csapatok álltak ki a kitűnő állapotban lévő pályára :
    M. A. C. : Budai — Makó, Oláh — Magyar, Hilde­brand, Medgyessy — Borbás, Vangel, Niessner, Krem­pels, Feketeházy.
    Fóv. T. C.: Beimel — Rusz, Rauch — Weisz A.,Schönfeld, Wittenberg — Szeiff, Roóz II., Roóz I., Ne­metz, Klingenberg.
    M. A. C. a szélellenes oldalt kapja, mig Főv. T. C.az első perczekben tíz emberrel játszik. Az atléták azon­nal lerohannak és Fekete remek czenterét Rauch fejjel védi. Majd a Főv. T. C. nyomul fel, ügyes adogatással kornert ér el, a mely azonban érintés nélkül jut a M. A. C. hálójába, A fővárosiak tovább támadnak és Nemetz shotját Oláh fejjel védi. Nyolcz percz után a M. A. C.nyomul fel, eredménytelen kornere után Szeiff vezet támadást, a melyet Budai tesz ártalmatlanná. Majd ismét az atléták kerülnek frontba, Budai védett labdáját Hildebrand fogja el, tőle Niessner kapja, a ki Feketének adja ki; a jobbszélső lerohan és Krempels a vezető goalt rugja (11. p.). Majd Főv. T. C. nyomul fel, de Nemetz süvitő labdája hajszálnyira a goal mellett süvit el. De ismét a sárga-kékek támadnak, Magyar előreadott labdá­jával Fekete vezet támadást, Krempels goalra lő, de a labda a goalléczről lepattan, mire Vangel védhetetlenül rendeltetési helyére juttatja (15. p.). M. A. C. szabad­rugása Beimelt foglalkoztatja, majd Főv. T. C. kap sza­badrugást, a melyet kornerré sikerül értékesítenie (18. p.).Fekete ismét szép támadást vezet, beczenterezett lab­dáját Niessner két lépésről továbbítja, de Beimel bravú­rosan ment, Borbás-Vangel támadása komért hoz aM. A. C.-nak (20. p.), a melyet Sohönfeld fejessel tart fel.Magyar shotját Beimel kivágja, a labda Krempelshez ke­rül, a ki ujra a kapura rug, de Beimel korner árán ment(21. p.). Fekete támadása ismét eredményes, mert czen­terét Vangel védhetetlenül a fővárosiak goaljába juttatja(30. p.). Majd Főv. T. C. nyomul fel, a 34-ik perczben kornerhez jut, a melyből folytatólagosan M. A. C. hálója kritikus helyzetbe kerül, azonban Budai kétszer egymás­után szépen és szerencsésen ment. Az utolsó perczekben ismét a sárga-kékeket látjuk frontban.
    Félidő 2 : 0.
    Szünet után a M. A. C. nagy fölénynyel játszik,de a csatársor shotjainak javarésze czélt téveszt, A fő­városiak védelme lassanként kifulad és hátvédei itt-ott sulyosan hibáznak. Eleinte kissé változatos a küzdelem,sőt a hatodik perczben Szeif támadásából kornerhez jut a Főv. T. C. M. A. C. is sarokrugást ér el (9. p.), baloldala erősen támad, de goalrugásaik a kapu mellé vagy fölé jutnak. Az autdobásból beczenterezett labdát Krempels továbbítani készül, mikor Schönfeld elgáncsolja; Krem­pels tizenegyesét Beimel bravurosan kornerre védi (18. p.).Az atléták állandóan offenzivában vannak, a 28-ik percz­ben ismét kornert érnek el, mire Szeiff rohan le, de shotját Budai védi. A fővárosiak rövid felnyomulását M. A. C.erős támadása követi és Krempels a Niessnertől kapott labdával Főv. T. C. egész védelmét kicselezve, a negyedik goalt rugja (31. p.). M. A. C. ujabb kornerét (35. p.)Beimel teszi ártalmatlanná, majd Fekete vezet támadást és czenterezett labdájával Niessner a bal sarokba he­lyezve, védhetetlen goalt lő (39. p.). Vangel süvitő lövé­sét Beimel remekül menti, mire befejezésig a középre te­relődik a játék.

    Az Újság 1908 április 14.