magyarfutball.hu

UTE - Fővárosi TC 0 : 2 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.27, 19:01
    Fővárosi Torna-Club—Ujpesti Torna-Egyesület 2 : 0.

    (Népszigeti pálya.) Szépszámú közönség előtt folyt le a két csapat mérkőzése, a melyet a Főv. T. C. meglepő fölényes játék után reálisan nyert meg a csonka csapattal, de saját pályájukon játszó ujpestiek ellen. A Fővárosi T. C. — Nemetz helyén tartalékkal — igen szépen játszott és az első félidőben annyira uralta a helyzetet, hogy Beimelnek, a Fővárosiak kapuvédjének alig akadt védeni való labdája. A hátvédek igen jól működtek, a fedezetsor eredményesen támogatta a csatársort, a mely szép összjátékkal vezette állandóan támadását és csak Kazáron,
    U. T. E. jeles kapuvédjén múlt, hogy Ujpest két goalnál többet nem kapott.
    Az Ujpesti T. E. csapatában csak a védelem állta meg a helyét, de a három tartalék miatt lehandicapelt csatársor a goal előtt tehetetlen volt. Meglátszott az egész csapaton, hogy még igen keveset trenírozhatott.
    3 óra 45 p. Főv. T. C. kezd. Klingenberg jól vezetett támadátát U. T. E. hátvédsora szereli le, majd Ujpest csatársora nyomul fel, de a jól czenterezett labdát a középen elhibázzák, Rooz I. süvítő lövését Vrauák védi, mire középre terelődik a játék. De Szeif kiszabadul éa jól beczenterezett labdáját Klingenberg a vezető goallá értékesíti (15. p.). A Fővárosiak az iramot fokozva erő­sebben támadnak, miközben U. T. E. tizenegyest vét, a melyet Kazár azonban gyönyörűen ment. Szinai ered­ményesnek látszó támadását Rauch akasztja meg. U. T. E. ismét szépen felnyomul, de Herskovits kedvező helyzet­ből a háló mellé rug. A félidő vége felé ismét a Fővárosiak jutnak frontba, de Kazár minden labdát elfog.
    Félidő 1:0.
    Fóv. T. C. azonnal támad s Klingenberg shotját Kazár védi. U. T. E. szabadrugása után Szeiff vezet tá­madást, a melyet Kazár goaljából kirohanva ment.
    U. T. E. felnyomul, de Szinai hibás goalrugása után ismét visszaszorul és a Fővárosiak jutnak óriási fölénybe. Schönfeld süvítő lövését Kazár elfogja, de Szeiff lövését már csak korner árán menti, a melyből Rooz I. élesen csavart labdával védhetetlen goalt lő (21. p.). Főv. T. C. ujabb kornere után Ujpest kerül frontba, de csatárai goalkóptelcnek. Rooz II. és Szeiff shotjai is czélt tévesz­tenek, mire a szivósabb U. T. E. nyomul fel és habár fölényesen játszik, a kedvező chanceait kiaknázni nem bírja. Az utolsó perczekben ismét a Fővárosiak támad­nak, azonban Kazár néhányszor remekül ment.
    Horváth Ferencz (F. T. C.) kitünően bíráskodott.

    Az Újság 1908 március 3.
     
  2. avatar: heimo
    2019.11.01, 07:47
    Fővárosi Torna Klub — Újpesti Torna Egyesület 2:0. (1:0.)

    Szép számú közönség előtt folyt le Újpesten. A pálya elég jó állapotban volt. Föv. T. K. csapata ezúttal kitett magáért. Nagy lelkesedéssel, s szép összjátékkal játszott. Különösen Beimel, Vértes és Weisz Antal. Hogy U.T.E. ma nagy arányú vereséget nem szenvedett, pusztán Kazár pompás védelmén múlott.

    A játék menete a következő:

    Főv.T.K. kezd Klingenberg. Szép támadást vezet, melyet U.T.E. hátvédjei szereltek le. U.T.E. felnyomul, azonban belső csatárai eredményt elérni nem tudták. Roóz II. éles lövését Wranák menti, Szeiff felnyomul, centerezett labdáját Klingenberg védhetetlenül goalba küldi. (15.) Főv.T.K. újabb támadást vezet, Roóz I.-t goal előtt elfaultolják, a megítélt 11-es büntetőrugást Kazár gyönyörűen védi. Egy ideig változatos a játék, majd pedig Főv.T.K. fölénye szembetűnő.

    A második félidő kezdetén változatos a játék, Főv.T.K.-nek két szélsője állandóan szép támadást vezetnek, de a belső csatárok sok ide-oda passzolgatása miatt elrontják a kedvező helyzeteket. Bár Főv.T.K. így is sokat lő kapura, de Kazár, Wranák, Roózmann mindent mentenek. Végre a 21 percben kornerből kifolyólag Roóz I. éles, csavart lövéssel megszerzi csapatának a második goalt. U.T.E. támadásait a három half mesésen szereli le, úgy, hogy a védelem többi részének alig akad dolga. További eredményt egyik csapat sem tud elérni.

    Pesti Napló, 1908. március 03.
     
  3. avatar: heimo
    2017.03.07, 21:55
    Fővárosi Torna Club — Újpesti Torna Egylet 2:0.

    A népszigeti pályán az UTE otthonában élte őt ezen fenti meglepetésszerű eredmény. A Főv. TC ez alkalommal igazán szépen játszott és hogy több goalt nem ért el az Kazár kitűnő védelmének tulajdonítbató. Ez első félidőben változatos játék után egy goal esik — Klingenberg révén. Csere után a Főv. TC fölénye állandó lesz. Egy megítélt 11 méteres büntető rúgást Kazár kitűnő helyezkedéssel ment. A folytonos támadások eredménye végre is egy kornerból kifolyólag a második és utolsó goal. Biró Horváth Ferenc (FTC).

    Főv. TC. II. — UTE. II. 5:3.


    Pesti Hírlap, 1908. március 03.