magyarfutball.hu

MAC - UTE 1 : 0 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1907/1908
meccstörténelem
  1. 1923.06.10 UTE - MAC 1-0
  2. 1922.11.12 MAC - UTE 0-3
  3. 1922.05.21 MAC - UTE 0-2
  4. 1921.09.11 UTE - MAC 0-0
  5. 1921.05.29 MAC - UTE 2-2
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.14, 17:29
    MAC—UTE 1 : 0.

    Az esős időjárás által részben csatakos, részben síkossá változott a „kies“ margitszigeti pálya. Lehet, hogy ez volt az oka, vagy az idény végén megszokott „tartalék felvonulás“, hogy oly nívón aluli tervszerűtlen játékot láttunk, ami a footbalLport hajdankorára emlékez­tetett A védelem mindkét csapatnál elég jól működött, főleg az UTE-nél. A MAC Borbás és Niessner helyén két, az UTE hat tartalékkal játszott
    A MAC kezd, de az UTE, bár csak 9 emberrel játszik, visszaveti a támadást a MAC térfelébe. A MAC csak körülbelül 10 percznyi játék után tud kibontakozni. A jobbszélső lefut, a balszélsőhöz juttatott labda Kelemenhez ki shotol, de Kazár jól menti A 42 p.-ben Feketeházi gyenge lövését Kazár kiejti, a pörgő labdát Kelemen a goalba nyomja. A félidő a MAC támadásával végződik, de jól keresztülvitt támadást Krempels rossz lövésé fejezi be
    Félidő 1 : 0.
    A második félidőben a játék teljesen ellaposodik A játék leginkább középen folyik, a MAC ritka lerohanásait az ujpesti backok könnyen szerelik le. UTE egy szabadrúgás révén jő ujból támadáshoz, de positiv eredményt elérni nem tud. A mérkőzés további meddő játékkal végződik. Biró : Vámos Soma (FővTC volt, ki igen korrektül és jól bíráskodott.

    Sport-Világ 1907 november 17.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.14, 17:22
    Magyar Athletikai Club — Ujpesti Torna-Egyesület 1:0.

    (Margitszigeti pálya.) A M. A. C. Niessner és Borbás helyén két tartalékkal, U. T. E., mint október eleje óta állandóan, hat tartalékkal játszott. Mindkét csapat csatár­sorának támadásait a tervszerütlenség jellemezte, ellenben a védelem mind a két oldalon szépen dolgozott. A mérkő­zés eredményét egyébként reálisnak nem fogadhatjuk el, mert az erősen szitáló eső a pályát annyira feláztatta, hogy a játékosok majd minden rugás után buktak.
    M. A. C. kezd, de a kilencz emberrel játszó'U. T. E. mindjárt visszautasítja a támadást; Herskovits révén az ujpestiek intéznek szép támadást, azonban a középfedezet zugó lövése a goal mellett sivit el. Tiz perczig U. T. E. erős fölényben van. mig a M. A. C. csak nehezen bir kibon­takozni. Az atléták jobbszélsője és balösszekötője szép összjátékkal felnyomul, Kelemen ügyes shotját azonban Kazár védi. Változatos játék után Feketeházy a 42-ik perczben a goalra lő, Kazár a nehéz vizes labdát a kezéből kiejti, mire a jobbszélső a hálóba továbbítja. A kék-sárgák a balszélső révén újra veszélyes támadást intéznek, de a szépen czenterezett labdát Krempels a kapu mellé lövi.
    Félidő : 1 : 0.
    A másik 45 perczben mindkét csapat inkább a védelemre fekteti a fősulyt. Eleinte a M. A. C. nagy fölény­ben van, majd középre terelődik a játék. Ujra az atléták jutnak frontba, de az erélyesen fellépő U. T. E. védelem igen szépen ment. Szabadrugás U. T. E.-et is offenzivába
    hozza, további eredményt azonban egyik csapat sem bir elérni. Kelement és Zachárt a biró kiállította. Kornerarány '2 : 2. Vámos Soma (Fővárosi T. E.) korrektül, igen jól.

    Az Újság 1907 november 12.
     
  3. avatar: heimo
    2019.11.01, 10:59
    M.A.K. — U.T.E. 1:0.

    Az Újpesti Torna Egyesület nem érezte meg annyira a tartalékok beállítását, mint a Magyar Atlétikai Klub, mely Borbás és Niessner, a két kiváló szélső csatár hijján csonka támadást tudott az újpestiekkel szemben kiállítani. Az újpestieknél a védelem elsőrangú játékot produkált s ha Kazár az első félidőben nem ejti ki a labdát a kezéből, úgy a F.T.K. — Törekvés. matchhez hasonló meglepetéssel végződött volna a margitszigeti mérkőzés. A M.A.K. ezúttal igen lanyhán s unottan játszott. A csatársor csak a középen produkált valamit, a védelem pedig nem volt a szokott-határozott és energikus. A nedves időjárás folytán feláztatott pálya is hozzájárult a játék nívótlanságához. Kezdetben az U.T.E. fölénynyel játszott s a M.A.K. csak 10 percnyi küzdelem után tudott komolyan válaszolni az U.T.E. vehemens ostromára. A 42. percben Kazár — ki különösen a szokott kiválósággal védett — egy gyöngén lőtt labdát a kezéből kiejtett s az ott lévő Kelemen védhetetlenül goalt ért el. A második félidőben igen változatosan s mindkét oldalon egyenlő arányban támad a két csapat, de goalt elérni nem tud. A matchet Vámos Soma (Főv. T. K.) vezette.

    Pesti Napló, 1907. november 12.