magyarfutball.hu

Törekvés SE - Budapesti TC 3 : 2 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.10, 20:02 (szerk.: 2021.10.11, 11:52)
    Törekvés S. E. — B. T. C. 3:2

    A Köbányai Liget-utczai pályán mérkőzött e két csapat. Az első goalt a B. T. C. csinálta Molnár II. révén. Félidő 1 :0 a B. T. C. javára. A második fél idő első negyed­órájában a Törekvés bárom goalt rúg Szednicsek, Szedlák és Kiss révén; a, 25-ik perezben Petz csinálja a B. T. C. második goalját. A Törekvés szép összjáték­kal dolgozott, mig a B. T. C. egyénileg működött. A B. T. C.-ből jó játékukkal Sárközy és Izsó, a durva­ságukkal Simon és Molnár II. váltak ki, úgy hogy az utóbbi két játékost a bíró 5—5 perczre kénytelen volt kiállítani. A Törekvés csapatában kitűnt Csonka közép­fedezet.

    Biró : Nagy Ferencz (F. T. C.).

    Magyarország, 1907. szeptember 24.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.10, 19:58 (szerk.: 2021.10.11, 11:52)
    Törekvés Sport-Egyesület — Budapesti T. C. 3 : 2.
    Kőbánya, liget-utczai pálya

    B. T. C. a biztos győzelem reményében lanyhán, ellenfelét lebecsülve és kedvetlenül játszott és ez a taktika a győzelmébe is került; a csapat néhány tagjának rossz játéka is egyéb­ként erősen hozzájárult a gyenge eredményhez s csodál­juk, hogy Simon és Kézsmárky a Hága elleni játékuk után is még mindig benmaradtak az első csapatban. A csatársor is egyébként erős felfrissítésre szorul.
    Ezzel szemben a Törekvés lelkesen és agilisán, habár néha tulerőszakosan is játszott. Saját pályáján a csapat egyébként minden ellenfelére nagyon veszélyes lesz és igy további meglepetéseket is szerezhet. Védelme igen jó, a csatársor összjátékra törekszik s középcsatárja, Szednicsek elsőrangú erő.
    B. T. C. az első félidőben mindvégig fölényben ját­szik, de fölényét a Molnár II. révén lőtt goalon kívül nem képes kihasználni.

    Félidő 1 : 0 B. T. C. javára.

    Szünet után Szednicsek csakhamar kiegyenlít, a mi a piros-fehérek csapatában nem csekély zavart okoz. Idegesen, kapkodva játszanak, nem úgy azonban a Tö­rekvés, a mely B. T. C. védelmének hibáit kihasználva, két perczen belül két goalt rúg. Mire B. T. C. újból össze­szedi magát, már késő volt. Molnár II. a hátralevő időben ugyan még egy goalt lőtt, azonban a visszaesett Törekvés azontúl önfeláldozással védi kapuját.

    Nagy Ferencz (F. T. C.) igen jó biró volt.

    Az Újság, 1907. szeptember 24.