magyarfutball.hu

MAC - UTE 5 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1908/1909
meccstörténelem
  1. 1923.06.10 UTE - MAC 1-0
  2. 1922.11.12 MAC - UTE 0-3
  3. 1922.05.21 MAC - UTE 0-2
  4. 1921.09.11 UTE - MAC 0-0
  5. 1921.05.29 MAC - UTE 2-2
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.31, 18:04
    MAC .— UTE. 5 : 1

    (Margitsziget.) Szitáló esőben, felázott talajon játszotta le a két csapat bajnoki
    mérkőzését a MAC. országos athletikai versenye után. Az athleták csapata az esőtől felázott tala­jon az első félidőben óriási fölényben volt. Az Újpestiek úgyszólván képtelenek voltak ellenállni a MAC. támadásai­nak. A második félidőben az UTE. megszokva a pályát a sárga-kékeknek egyenrangú ellenfele lesz. Sőt — miután mindjárt a 2-ik percben jut egyetlen góljához — ezen fel­lelkesedve : a félidő legnagyobb részében fölényben yan. De mig támadó munkája könnyű belső csatárain törik meg a MAC. nehéz védelmével szemben, addig védő munkáját a MAC. erőtlen, elbizakodott csatár játéka könnyiti meg. A második félidőt az UTE. gyakoribb gyenge offenzivája jel­lemzi, tarkítva a MAC. lefutásaival, amelyek vagy nem nyernek befejezést, vagy Kazár zsákmányaiul esnek. Az első félidőben a MAC., a második félidőben az UTE. játé­káról lehet beszélnünk. Mig a MAC. fölénye 5 csatára által lőtt egy-egy góllal pecsételhetik meg az első félidőben, addig az UTE. támadásai csak egy gólt eredményeznek a második félidőben. Az eredmény hiven adja vissza a két csapat erőkülönbözetét. A MAC. köv. volt: Abaffy—Major, Oláh—Sporkó, Foczy, Medgyessy—Fekete II., Krempels, Kelemen, Duda II., Vangel. A csapatban az első félidőben a csatársor (különösen Duda II.), a másodikban az ujonc Sporkó mindjárt első alkalommal, mint a halfsor legjobb embere, mutatkozott be. UTE. a második félidőben szép játékot produkált. Az egyes szervek megtették kötelességü­ket. Különösen a védelem áll feladata magaslatán. (Kazár,Vranák, Ludvig,) mikor a második 45. percben egy gólt sem engedett hálójába. A csatársorban Goldstein és Imre játéka érdemel említést.
    MAC. kezd és azonnal támad. Fekete lefutása kapu mellé kerül, mire UTE. nyomul fel, de Szabó gyenge sutja Abafi zsák­mánya .8. p.) Kelemen szép lövéseit Kazár sorra menti. Vangel centerét Krempels továbbitja, de az éles lövést Kazár bravúrosan menti (17. p.) Újra Vangel fut le és szépen helyezett lövését Ka­zár rávetéssel akarja menteni, de a labda teste alatt a gólba jut. Vangel támad ismét, Onodyhoz passzol, aki ivelt gólt lő (23. p.) Vangel. gyönyörű beadását Krempels újabb góllá értékesíti (24. p.) A Fekete által szépen rúgott korner Fürst testéről a gólba pattan (29. p.) Ludvig a büntető területen belül elgáncsolja Fe­ketét, a tizenegyest Kelemen a gólba helyezi (39. p.)
    Félidő 3 :0.
    A második félidőben megváltozik a játék képe. A MAC. visszaszorul és Imre egy kavarodásból már a második percben helyezett gólt lö. Az UTE. folytonos támadásai három kornert eredményeznek (34. p.) Fekete fut le, de centerét Kazár kornerre menti (16. p.) Imre ellentámadását Major korner árán menti. Fekete szép lerohanása szintén kornert eredményez (29. p.) UTE. korner (33. p.) Vangel éles lövését Kazár mesésen fogja (40. p.) Kelemen fut le, de Ludvig durván elgáncsolja, mire a biró Ludvigot, majd később Kelement megjegyzése miatt ki­állítja. A hátralevő időben UTE. támad.
    Biró: Herczog Ede (MTK.)

    Nemzeti Sport 1909 május 8.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.31, 17:50
    M. A. C.—U. T. E. 5:1.

    (Margitszigeti pálya.) Könnyű győzelmet aratott a M. A. C. tartalékos csapata az U. T. E. felett. A pálya síkos, sáros volta teljesen lehandicapelte az újpestieket, a kik az első félidőben nem is voltak képesek az atléták vehemens támadásainak ellentállni, a második félidőben azonban, a mikor a síkos pályát valahogy megszokták, szép játékot produkáltak. Az első félidőben a M. A. C., a második félidőben pedig az U. T. E. volt teljes fölényben. Az atlétáknál a két tartalék Onody és Sporkó játszottak a legjobban. Kitűnt még Vangel és Feketeházy. Az U. T. E.-nél Kazár remekelt, a kinek mesés védésén múlott, hogy a sárga-kékek több goalt nem értek el. Jó volt még Ludvig és Szabó.
    M. A. C. kezd és teljesen leszorítja az U. T. E.-t. Feketeházy lövése kapu mellé jut. mire U. T. E. nyomul fel, de Szabó gyenge lövését Abafi fogja. (7. p.) Kelemen két éles lövését Kazár szépen menti. Vangel beadását Krempels óriási erővel továbbítja, de Kazár bravúrosan ment. (16. p.) Ismét Vangel fut le és szépen helyezett lövését Kazár rávetéssel akarja menteni, de a síkos talajon elcsúszik, úgy hogy a labda mellette a goalba gurul. (17. p.) Kelemen lövését, Kazár fogja (19. p.). Vangel vezet tá­madást és Onodyhoz passzol, a ki védhetetlen goalt lő. (21. p.) Vangel gyönyörű beadását Krempels újabb goallá értékesíti. (23. p.) Krempels támadását Ludvig kornerre menti. (28. p.) A Feketeházy által szépen rúgott korner Fürst testéről a goalba pattan. (29. p.) A M. A. C. foly­tonos támadásai közben Ludvig a büntető területen belül elgáncsolja Feketeházyt ; a megítélt tizenegyest Kelemen a goalba helyezi. (39. p.)
    Félidő 5 : 0.
    A második félidőben megváltozik a játék képe. A M. A. C. egészen visszaszorul és Imre már a második perczben szépen helyezett goalt lő. Az U. T. E. folytonos támadásai három kornert eredményeznek (11. p.). Feketeházy vezet támadást, de czenterét Kazár kornerre menti. (16. p.) Imre fut le, de Major korner árán ment. Fekete­házy szép lefutása kornert eredményez. (28. p.) Szinai támadását Oláh kornerre menti. (33. p.) Vangel éles lövését Kazár mesésen fogja. (40. p.) Kelemen fut le, de Ludvig durván elgáncsolja, mire a biró őt, is, Kelement is, utóbbit feleselés miatt, kiállítja. (41. p.) A hátralévő időben U. T. E. támad.
    Biró Herzog Ede (M. T. K.).

    Az Újság 1909 május 4.