magyarfutball.hu

Fővárosi TC - Budapesti TC 1 : 2 10:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.31, 18:19
    BTC.—Főv.0 TC 2:1

    (Millenáris.) D. e. 11 órakor. Az idény egyik legszebb mérkőzése lett volna a BTC. — Főv. TC., ha a délelőtti hőség a játékosokat nem gátolja képességeik kifejtésében. A mérkőzés a délelőtti meleg dacára is egy pár szép jelenetet tartalmazott. A két csapat játékát megfigyelve, megállapítható, hogy mig a B. TC. utolsó mérkőzése óta is formájában előre haladt, addig a Főv. TC. épenséggel nincs képességeinek azon a fokán, amelyen szenzációsabbnál szenzációsabb győzelmeit aratta. Az őszi fordulóban karácsonykor játszott a két ellenfél, amikor is a Főv. TC. meglepetésszámba menő könnyű győzelmet aratott 3 : 0 arányban a piros-fehérek felett. Ime most. Mig a Főv. TC. a tavasz folyamán a bécsi WAC. match óta las­san formáját veszti, addig a BTC. reorganizált csapata ro­hamlépésekben fejlődik. A két csapatnak őszi eredményét a mostani 2 :1 arányúval összevetve, az ellentétes fejlődési processzus könnyen észlelhető.
    A BTC. csapatában ismét legjobbat a csatársor pro­dukálta, amelynek akcióit belül Korda és Késmárky készí­tik elő. A balszélső Meszy ez alkalommal is fényes labdavi­telével tűnt ki, úgyszintén Dobót is ebbeli képességei alapján érheti elismerés. A halfsorban Simon fáradhatatlan, erőtel­jes játéka magaslott ki. Mostani formája mellett nem ké­pezheti vita tárgyát, hogy ő a legméltóbb arra, hogy a re­prezentatív csapatban a centerhalf szerepét betöltse. Két társáról nem sok mondani valónk van. A beckek közül Szendrö nagy klasszisu
    játékos, mellette az öreg Sári már csak statisztál. Bihary nem igen mutathatta ki ez alkalom mai tudását, mert kevés dolga volt. A Főv. TC. csapatára már alig-alig lehet ráismerni. Beiml bravúros védésével ugyan most is általános feltűnést keltett, de a többi játékos közül legföljebb Jergencz játszott jól, a többi mind formá­ján aluli játékot produkált. A csapathoz ismét visszatért Szentey. Az egykori reprezentatív szép játékával tűnt ki, sejteni engedi, hogy régi jó formáját hamarosan vissza fogja nyerni.
    BTC.: Bihary—Sáry, Szendrő—Ficzere, Simon, Kovács— Levák, Dobó, Késmárky, Korda, Meszy. Főv. TC.: Beimel—Nemetz, Szentey—Rauch, Jergencz, Weisz—Maly, Schönfeld, Sala­mon, Fekete, Reich. — A BTC. lanyha, széltől is támogatott táma­dásával veszi kezdetét a játék. Az óriási meleg miatt a játékosok kedvetlenül játszanak, ez az oka, hogy igen sok hiba esik eleinte mindkét részen. Meszy szép centerezését. Korda elhibázva, a kapu fölé küldi. Késmárky húzott lövése már Beimelt foglalkoztatja, aki bravúrral ment. A Főv. TC. nem tud sokáig kibontakozni, de az, első támadása mindjárt eredménynyel jár. A 15-ik percben Maly lefut, középre adott labdája védhetetlenül a hálóba jut. 1: 0. A tempó most élénkebb lesz. A Főv. TC. frissen játszik, a BTC. is jobban belefekszik a játékba. Szentey hibázása folytán Meszy centere után Dobó jó alkalmat szalaszt ugyan el, a 29-ik percben azonban mégis megjön a kiegyenlítés: Simon szabadrúgását Bei­mel labda mellé rúgva, beengedi. 1:1. Erre a BTC. is teljes dispozicióval játszik tovább. A mérkőzés további folyamát szebbnél-szebb támadások tarkítják. Mindkét kapu előtt sok szép támadás nyer befejezést éles lövések által, a kapusok azonban igen jól mű­ködnek. A Főv. TC. kapuja forog gyakrabban veszélyben. Korda éles lövése a biró által észre nem véve, már a belső kapufáról jut vissza a mezőnybe. Szentey 11-est vét, de Késmárky lövése Beimel zsákmányát képezi. Félidő 1: 1. A II-ik halftime egy ideig még a két csapat egyenlő erejét mutatja, azonban a BTC. nemsokára döntő fölénybe jut, annál is inkább, mert a Főv. TC.-on a fáradság nyomai mutatkoznak. A BTC. támadásai sokkal jobban vannak kidolgozva a Főv. TC. támadásainál, ahol a balszélső rossz játékán akad meg minden akció. A 30-ik percben Késmárky, Kordától segittetve, a két habozó bek között kiszökik s biztos lövéssel a győzelmet szerzi meg. A BTC. most döntő fölénybe kerül, a Főv. TC. csatársora már többé nem veszélyes. A BTC. biztos fölényé­vel ér véget a mérkőzés. Biró: Horváth Ferenc (FTC.).

    Nemzeti Sport 1909 május 1.