magyarfutball.hu

Törekvés SE - Budapesti TC 0 : 6 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.21, 19:24
    Budapesti Torna Klub—Törekvés 6 : 0

    Hatszor találkozott egymással ez a két csapat, háromszor győzött a Törekvés 1—1 goaldiffíerenciával, egyszer eldöntetlen volt a küzdelem és kétszer győzött a BTK. A vasárnapi győzelme a Torna Klub­-nak nagy revanche volt eddigi vereségeiért. A BTK. vezetőség ugyancsak helyesen készítette elő a csa­patot erre a küzdelemre és sikerült is neki egy olyan összeállítást létrehoznia, amely, ha egész tavaszon át együtt játszik, aligha akad leverőre. Főleg a csa­társora jó a csapatnak, amelyet eddig goalképtelennek tartottak. A Molnár testvérek kikerültek a csatár­sorból és helyükön Korda és Máté játszottak, akik szebben és mindenesetre fairebbül játszottak, mint a helyettesítettek. A centerben Késmárky igen szépet produkált. A jobbszárny Kurucz és Levák különösen szép passzjátékával tűnt ki. A fedezetsor a szezon kezdete óta nagyot javult, nagy sulyt fektet a paszszolásra és a tempót birja. A védelemben a Sáry— Széll—Bihary-trio minden támadást sikerrel leszerel.
    A Törekvésnek legjobb a csatársora és különö­sen ennek a baloldala. A fedezetsorban Szednicsek jó, a másik két half közepes erő. A védelemben a két hátvéd nem birja a tempót, a kapus pedig ideges, — de nagy szerencséje van.
    A játék erős iramban a BTK. támadásával kez­dődik, amit a Korda által lőtt goal fejez be. A goal után a Törekvés támad és pedig igen veszélyesen, és kétizben goallécet is lő. A támadások javarészét a baloldal vezeti, de goalt elérni a félidő végéig, a BTK. erősen dolgozó védelme miatt, nem tud. — Félidő 1:0 a BTK- javára.
    A második félidő kezdetén a Törekvés támad és 11-est ér el, amit azonban Bihary fényesen ment. A 11-es után a BTK. jön offenzivába és ugyancsak 11-est ér el, amit Késmárky sarokba helyezett lö­vésével goallá értékesít. A 25-ik percben Máté le­rohan és beadását Korda goalba lövi. Ezután a Tö­rekvés teljesen összeesik. Csapatát fölforgaja és két­ségbeesetten erőlködik az eredményt szebbé tenni. Erős támadásba kezd. amit azonban a védelem, kü­lönösen a két hátvéd szerel le. Időközben azonban a BTK. csatársora összjátékával teljesen kifullasztja a Törekvés védelmét is, úgy hogy az a 42-ik perctől kezdve szinte tehetetlenül nézte a percenkint eső goalokat. Végeredmény 6:0 a BTK. javára. Biró : Hajós József (FTK) volt, aki nagy körültekintéssel vezette a mérkőzést.

    Pesti Napló 1909 március 16.
    .
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.21, 19:16
    BTC.—Törekvés - 6:0

    Hölgy-u. p.) A váratlanság erejével hat a BTC.-nek a Törekvés ellen kivívott, fölötte nagy gólará­nyú győzelme, a saját pályáján otthonosan játszó Törekvés ellen. A BTC. reorganizált csapattal állt ki, amely nem­csak gólképességét növelte, hanem a piros-fehér szinek jó hírnevét is hivatva van öregbiteni. A csatársor uj összeállí­tásában még ugyancsak felforgathatja a bajnoki lista mos­tani állását. A Molnár testvérek távozása jó szellemet köl­csönzött a csapatnak. A második félidőben, mikor győzelme a második góllal bebiztositottnak látszott, a régi tüzes BTC. játékot láttuk visszatérten, amelynek eredményeként rövid időközökben még négy gól hullott az ellenfél kapujába. Le­vák, Rákóczy, Késmárky, Korda, Mészáros, mikor meg­szokták egymást, a gólok lődözésében nem voltak feltartóz­tathatók. A halfsorba, mint ujonc Csendes került, jól töl­tötte be feladatát halftársaival egyetemben. A védelem jó volt, persze Biharyval az élén. A két back ezuttal fair játé­kával tüntette ki magát. A Törekvés ezuttal csalódást ho­zott híveinek. Ugy látszik, elbizakodottan mentek a küzde­lembe, azt hitték, hogy a BTC.-nek lehetetlen ellenök győz­ni. A csapat játéka felületes volt, minden nagyobb erély és lelkesedés nélkül. A csatársor, bár néha-néha szépen le­vitte a labdát, a kapu elé érve, nem volt képes előre jutni, mert már a lövés előtt leszereltettek, vagy el-eltévedt lövésü­ket, Bihary fogta ki. A halfsor nem volt a szokott jó, helylyel-közzel durva. A védelem sok hibát követett el, amelyben a hangulatos Dürr vezetett.
    Változatos játék indul meg. A Törekvés otthonosab­ban mozog, a BTC. viszont kissé bizonytalan, amit az uj játékosok szokatlansága csak elősegít. Ilyeténképpen a Tö­rekvés hamarosan veszélyesen támad. A BTC. erős védeke­zésre szorul, amit sikerrel küzd végig. A Törekvés ugyanis hárem alkalommal lő kapufát. Végre a piros-fehérek kisza­badulnak s már a 14-ik percben Korda jól irányított, hosszu lövése Dürr markából a gólba jut. A Törekvés erre ismét offenzivába jut percekre s Biharynak alkalma nyílik tudá­sáról számot adni. A támadások ezután, a félidő végéig vál­tozatosak, s több korner esik mindkét részen. Félidő 1 : 0. -Ujra kezdés után ismét a Törekvés van frontban, 11-eshez jut, ami azonban nem hozza meg a kiegyenlítést, mert Takáts lövését Bihary kimenti (18. p.) A BTC. is jut hasonló helyzetbe Pejtsik faultja miatt, s Késmárky góllá is érté­kesíti a 11-est. (20 p.) Erre a Törekvés vesztve látja a mér­kőzést, amelynek folyománya a teljes fejetlenség lesz, ugy. hogy a BTC. már most könnyű szerrel lövi sorra a gólokat a 24., 41., 43. és az utolsó 45-ik percben. A gólokat részben Korda, részben pedig Késmárky lövik. Bíró: Hajós József(FTC.)

    Nemzeti Sport 1909 március 20.