magyarfutball.hu

Fővárosi TC - MAC 3 : 3 15:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.20, 18:15
    MAC.—Főv. TC.
    3:3

    (Margitsziget.) A szerencse kereke forgandó. A Törekvés ellen szerencsévél játszó MAC.-ot a Fővárosiak elleni küzdelmében a balsors fosztja meg a már biztosnak látszott győzelemtől. Mert az első félidőben a Fővárosiak által lőtt gólt, a második félidőben tüzes játék után a 8, 12 és 15-ik percben három megérdemelt góllal viszo­nozva biztos győztesnek látszik. A Főv. TC. azonban már a 25-ik percben 2:3-ra billenti a játék mérlegét, a 38-ik percben pedig Busz mesés játéka és lövéséből kifolyólag az eredményt eldöntetlenné teszi.
    A mérkőzés a tavaszszal lefolyt nivótlan mérkőzé­sek után igen tartalmasnak mondható. Különösen a má­sodik félidő volt élvezetes. A közönséget valósággal ma­gával ragadta a MAC. csatársor, ismét felhangzott a Borbás ... Borbás kiáltozás, mikor a kiváló balszélső Tégi napjaira emlékeztető lerohanásaival magamögött hagyta ellenfeleit s középre adott labdáiból a MAC. góljai születnek. De a közönség küzdelmet akar látni, nem pedig egyik vagy másik csapat fölényes győzelmét! Mikor a MAC.-nak pillanatnyi összeroppanására a Főv. TC. tempó fokozással felel, ennek a pártján tüntet, s tán ennek szuggessziv hatása alatt tud kiegyenlíteni a Fővá­rosi csapat.
    A MAC. meghazudtolva a MTK. elleni gyenge já­tékát, ez alkalommal szép, tartalmas játékot mutatott. MAC. csapatot tán sohasem láttunk olyan lelkesen ját­szani, mint a második félidő első 20 percében. A csatár­sor ekkor gyönyörű összjátékával tűnt ki. A fedezetsor azonban nem állta a mérkőzést. A második félidőben ki­fulladt s az előre törő Fővárost nem tudta föltartóztatm. A két bek igen jó játszott.
    A Főv. TC. különösen az első félidőben és a máso­dik félidő végén csillogtatta kiváló képességét. Csatár­sora ismét gólképességéről adott ujabb bizonyítékot. Rusz és Maly egyéni lefutásai második félidőben feltartózhatatlannak bizonyult. A fedezetsor fáradhatlan játé­kával a győzelem oroszlánrészét vette ki magának. A két bek az első félidőben még jó volt, azonban a másodikban nem birt a MAOCabda és mindjárt a MAC. kapu van veszélyben. A 4., 7. és 9-ik percekben korner ter­heli az Athleták pozícióját. Végre a MAC. is kiszabadul s Vangel lövését Beiml remekül kornerre védi. Rooz I. lefutását Abaffy ki­futással akarja menteni, az elhibázott labda a kapu mellett csu­szik el. A Főv. TC. ujabb támadása eredménynyel jár. Maly lö­vése a- gólfáröl Rooz I.-hez pattan, aki azt a gólba lövi. (20. p.) A MAC. támadásai eredménytelenek, viszont a Főv. TC.-é is csak kornert hoznak. Félidő 1 : 0. A kép megváltozik. A MAC., mintha kicserélték volna, állandóan támad. Borbás lefut és szép centerét Krempels kapásból gólba lövi. (8. p.) A 12. percben Borbás— Duda II. támadásából Vangel szerzi meg a második gólt. Borbás lefutása, szép iveit lövéséből a 3-ik gólt eredményezi. A MAC. újabb támadása ismét góllal végződik, ezt azonban a biró offside címén nem adja meg. A MAC. most visszaesik. A Főv. TC. erő­sen támad, a 25-ik percben Jergencz emelt labdája a hálóban akad meg. A 38-ik percben Rusz kiszökik és remek lövéssel ki­egyenlít. Biró: Szusz Hugó (MTK.).

    Nemzeti Sport 1909 március 6.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.20, 18:05
    Magyar Athletikai Club—Fővárosi T. C. 3:3.

    (Margitszigeti pálya.) A papírforma hétről-bétre halomra dől. íme a Tcstgyakorlókat verő Főv. T. C. éppen hogy eldöntetlen eredményt ér el a M. A. C. -nak az M. T. K.-tól sulyos vereséget szenvedett csapatával. A Fővárosi T. C. győzelme papíron bizonyosnak látszott. A M. A. C. azonban, habár Feketeházy hiánya miatt nem is teljes csapatát állíthatta ki, alaposan ráczáfolt múlt vasárnapi játékára.-
    Az atléták csatársora tulajdonképpen négy ember­ből állt, mert a beállított tartalékra egyáltalán nem lehe­tett számítani, a négy csatár azonban legjobb formájára emlékeztető stílusban játszott. Különösen Krempels és Borbás. A fedezetsorban egyedül Fodor játéka elégí­tett ki. A hátvédpár kissé tulerélyes ; Abaffy a szokott jó volt, habár az első goal az ő lelkiismeretét terheli.
    A Főv. T. C.-ban megint a fedezetsor magaslott ki. Borbás lefedezése miatt Schönfeld játszott jobboldali fedezetet és munkáját az első félidőben kitünően végezte. Weisz ezúttal kiválóan, de nyersen játszott. A csatársor legjobb embere Maly volt. Pompás lövései és gyors le­futás utáni beadásai bámulatot keltettek. Rusz csak a második félidőben volt jó. A két hátvéd mintha megjavult volna. Beimel a kapuban bravurosan védett; a kapott goalok nem rajta mulottak.-
    M. A.- C. kezd, de már a következő pillanatban veszélyes a helyzet a kapuja előtt. Maly gyors lefutása ugyanis jól irányított lövéssel végződik, a mely azonban a kapu felett süvit el. A fővárosiak erélyes ostroma az 5., 7. és 8. perczekben kornert eredményez.- A M. A. C. csa­társora csak a tizedik perczben jut labdához.- Vangel lövését Beimel brilliánsan kornerre védi. Majd ismét a Fóv. T. C. támad, Abaffy kifut kapujából, összeütközik Rooz I.-gyei, a labda azonban a kapu mellé gurul. Végre a 20-ik percz meghozza a fővárosiak első goalját, miután a Maly által lőtt, de Abaffyról visszapattanó labdát Rooz helyezve a kapuba vágja.- Maly gyors lefutásai révén Főv. T. C. több kornerhez jut, de mindannyi kiaknázat­lan marad. M. A.- C. csakis Krempels revén volt néhány­szor veszélyes.-
    Félidő 1:0 a Főv. T. C. javára:
    A második félidőt M. A.- C. erős irammal kezdi meg.- Krempels vezet támadást, de Wein legáncsolja. Az erős iramtól elfáradt Schönfeld Borbást nem birja tovább , tartani, a ki gyönyörű lerohanás után a labdát Krempels- hez juttatja és ez kapásból gyönyörű goalt lő (8. p.). M.- ' A. C. tovább támad és Önody—Borbás szép játéka a Vangel ' által lőtt goallal végződik (12. p.). Alig három percz múlva Borbás egymaga szerzi meg a harmadik goalt. A Főv. T. C. azonban nem csügged, s csatársora erős ostromot intéz a M. A. C. kapu ellen és már a 25. perczben sikerül Jergenznek a labdát kapásból Abaffy feje felett a hálóba emelni. A hátralevő időben hullámzó játék folyik. Főv.; T. C. elkeseredetten küzd és '.Oláh egy hibás rugása ^foly­tán jó helyzetbe jutva, Rusz 16 méteres remek lövéssel a 38-ik perczben kiegyenlít.
    Szüsz Hugó-(M, T, K.) kitünően bíráskodott,'

    Az Újság 1909 március 2-