magyarfutball.hu

Typographia - UTE 0 : 3 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.31, 14:50
    Újpesti T. E.—Typographia 3 : 0.
    (Népszigeti pálya.) Az utolsóelőtti és utolsó helyen álló két egyesület csapatainak mérkőzése nagyszámú közönség előtt folyt le. A Typ. S. C. óriási ambiczióval készült a Fóv. T. C.-t verő újpestiekét saját pályájukon legyőzni, mig az U. T. E. tudatában annak, hogy az eset­leges vereség sokat levonna múlt heti győzelmének érté­kéből, teljes tudásával ment a küzdelembe.
    U. T. E. és a Typographia is komplett csapattal állt ki. U. T. E. azonnal offenzivába lép. Szabó lerohanásai egymásután veszélybe hozzák a T. S. C. goalját, de be­adásait Fandl és Lévay elhibázzák. Godstein precziz beadását Krausz I. menti. Mandl lefutását Ludwig kap­csolja le. A 20-ik perczben a fedezetsorból előretörő Klein magasan iveit goalt lő, mit a nyomdászcsapat kistermetű kapusa érint, de nem védhet. Az eredmény lelkesitóleg hat az újpestiekre és szinte kapujukhoz szögezik ellen­felüket, de az erőtlen csatárlövések mind a kapus kezébe kerülnek.
    Félidő 1:0.
    A második félidőben U. T. E. kezdés után azonnal erős tempót diktál és nemsokára eredményt is ér el, mert Szabó lerohanása és beadása Fandl révén a goalba jut. Typographia most teljes erővel támad, szélsőinek szép le­futásait azonban a belső csatárok hol a goal mellé lövik, hol pedig elkombinálják. U. T. E. támadásait, tovább is Goldstein és Szabó vezeti, de Kanyaurek U. T. E. belső csatárait erősen fedezi. A 44-ik perczben Újpest mégis újabb goalt rúg Vranák éles lövése révén. A győztes csa­patban Ludwig, Kovács, Goldstein, Szabó és a fedezetsor, mig a Typographiánál Geiser, Krausz, Kanyaurek és Mandl játszott dicséretesen. Biró Izsó László (B. T. C.).

    Az Újság 1909 május 25.