magyarfutball.hu

UTE - Fővárosi TC 1 : 3 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1908/1909
nézőszámok:
  1. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.08, 21:04
    Fővárosi TC — Ujpesti TE 3 : 1.

    (Népszigeti pálya.) Az elsőosztályu bajnok­ságért kemény küzdelmet vívott a két csapat, mely az első félidőben nyiltnak látszott,, a másodikban azonban —- bár ekkor á UlTE veszélyesebb volt, mint az első félidőben — Főv. TC biztosan nyerte a mérkőzést. Az UTE csapata szokatlanul lanyhán játszott, védelme a tartalék Kleinnel is igen jó volt, csatársora azonban már nem a régi. Legjobb emberük Kazár kapuvéd, aki jelenleg feltétlenül a legkiválóbb magyar kapus. Labda elfogásai, hig­gadtsága, Pekarna mesés stílusára emlékeztetnek. Mellette Ludwig és Fandl vált ki a védelemben, a csatársorban Schurmik és Bucsek volt jó, míg Szabó teljésen letört. A Fővárosiak legjobb embere a repräsentativ Weisz volt. bár half társait és Nemetz bal hátvédet is teljes dicséret illeti. A csatár­sorban a két Roóz volt jó. de biztató erő a fiatal Maly jobszelső csatár is. Nagy hibája, hogy centerezéseit annyira előre vágja, hogy rendesen az ellenfél kapusa, vagy hátvédjei fogják el.Első félidőben a Főv.TC van fölényben, mindannak dacára UTE szerzi meg a vezető goalt Goldstein révén. Erre a Főv. TC erős táma-; dásokkal felel s Rusz, Roóz I., majd ismét Roóz I. háromszor juttatja a labdát. UTE hálójába.A második félidőt UTE jó részben 10 em­berrel játszsza végig, mindazonáltal fölényben van, de csatárai sokat hibáznak. Fővárosi TC majd minden támadásra of side-on akad meg, mert UTE egy hátvéddel dolgozik. Biró: Minder Frigyes (BTC).

    Pesti Hírlap 1908 október 27.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.08, 20:58
    Fővárosi T. C. — Ujpesti T. E. 3 : 1.

    (Népszigeti pálya.) Nagyszámu közönség jelenlété­ben játszotta e két rivális egyesület bajnoki mérkőzését, a melyből győztesként a remek formában levő Főv. T. C. került ki. A játék csak az első félidőben volt szép, a mikor a Fővárosiak csatárai pompás összjátékkal dolgoztak s remek lövéseik sok dolgot adtak Kazárnak. A második félidőben a játék, daczára Minder biró erélyes ítélkezé­sének, annyira eldurvult, hogy a Főv. T. C. fölénye daczáxa nem mert játszani. A játék eldurvulásának oka részben a pálya közönsége volt. Nem elég, hogy az ellen­fél játékosait folyton gyunolták, hanem még a játéktérre is berohant valaki a közönség soraiból és botját emelte a biróra, a mikor Kazárt, a ki Rooz I.-t arczulütötto, a játékból kiállította. A mérkőzés után pedig inzultálni akarták a bírót és az egyik határbirót, de az U. T. E. veze­tősége még idejében ^közbelépett. Arról azonban már elfeledkezett gondoskodni, hogy a vendégcsapat játékosait óvja meg azoktól az inzultusoktól, a mikben részük volt, mikor felöltözve a szigeti pályát elhagyták.
    A Főv. T. C.-ban a csatársor észszerű munkája és a fedezetsor, különösen Schönfeld és Weisz szép labda­adogatása tűnt ki, mig a védelemnek igen kevés dolga volt, Rauch biztos kapcsolásaival és Nemetz hosszú rugásaival minden támadást leszerelt. Beimel néhány éles lövést gyönyörűen védett. U. T. E.-ban Kazár pompás védése s Fandl, Bucsek, Goldstein szép játéka tűnt fel. Ludwig durva volt.
    U. T. E. kezd, de Fóv. T. C. jön frontba s gyors egymásutánban három kornert ér el, melyeket Kazár remekül ment. A Főv. TC.-ot óriási fölónyo elbizakodottá teszi, ugy bogy a hátvédek is goalra lőnek. Ennek az elbizakodottságnak eredménye, hogy egy félvonalról előreadott labdát Nemetz ugyan elfog, de olyan rosszul adja hátra a kapusnak, hogy Goldstein beleszalad és három lépésről védhetetlen goalt lő (27. p.). Fóv. T. C. újra erős támadásba fog és már három percz múlva Rooz I. átadott labdáját Russ a kifutó Kazár feje fölött a goalba emeli (30. p.). Változatos játék indul meg azután, miközben Salamon lövését Kazár rávetessél menti. Főv.
    T. C. két kornere után Schönfeld hosszu lövését Kazár védi, a labda Jergenczhez, onnan Rooz L-hez kerül és utóbbinak 20 m.-ról kapásból lőtt éles és váratlan sarok­lövése meghozza Főv. T. C. vezető goalját (40. p.). Kezdés után Maly vezet remek támadást, czenterét Russ lövi, Kazár rávetéssel visszatolja, de a lerohanó Russ védhetetlenül belövi (42. p.). Főv. T. C. kornerével ér véget a játék.
    Félidő 3 : 1, kornerarány 6:0 Főv. T. C. javára.
    A második félidő elején Maly czenterét Rooz I. lövi, de Kazár pompásan véd. U. T. E. elszántan kezd dol­gozni, a mi azután durvasággá fajul. Ludwig előbb Russ-t löki fel durván, mikor nem is volt nála a labda, ugy hogy Russ karja kirándult, majd Rooz I.-t vágja meg. Nemso­kára ezután Kazár az ót durván támadó Rooz I.-t arczül üti, a miért a biró kiállítja. U. T. E. azontul egy hát­véddel dolgozik, a minek az a következménye, hogy a Főv. T. C. csatárok majd minden támadása offside-on hiusul meg. Goldstein remek lövését Beimel fogja, mig Szabó shotját Rauch kornerre menti. U. T. E. támadá­sával ér véget a játék. Kornerarány 2:1 Főv. T. C. javára. Minder Frigyes szövetségi kapitány igen jól bíráskodott.


    Az Újság 1908 október 27.